فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در بیانیه ای مشترک بر تعهد همه طرف ها برای اجرای برجام در سریع ترین زمان ممکن را تاکید کردند.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بیانیه مشترک خانم فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپایی و آقای دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران:
امروز «روز تصویب» برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در خصوص برنامه هستهای ایران است. این نتیجه تکمیل موفقیتآمیز بررسی برجام توسط نهادهای قانونگذاری کشورهای ما میباشد. این نقطه عطف دیگری است که ما را یک گام دیگر به آغاز اجرای برجام، که قویاً به آن متعهد هستیم، نزدیکتر میسازد.
ما زمانبندی در نظر گرفته شده در برجام را رعایت کردهایم که بیانگر اراده جمعی ما برای پایبندی به مفاد آن است.
اکنون ایران اجرای تعهدات خود در زمینه هستهای را با هدف تکمیل کامل و مؤثر آنها آغاز خواهد کرد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز مقدمات لازم برای نظارت و راستیآزمایی این گامها را انجام خواهد داد.
امروز اتحادیه اروپایی چارچوب قانونی لازم برای برداشتن تمام تحریمهای اقتصادی و مالی مرتبط با برنامه هستهای را تصویب کرد. این قوانین در «روز اجرایی شدن» برجام، همزمان با اجرای اقدامات هستهای توافق شده توسط ایران و راستیآزمایی آنها از سوی آژانس، لازمالاجرا خواهد گردید.
پیش بینی امیرالمومنین(علیه السلام) برای جامعه امروز ما !
«انبار مسلک» ها کسانی اند که می دوند تا داشته باشند بعد تلاش بیشتر تا بهتر و گرانترش را صاحب شوند و بعد دنبال این هستند که تعداد آن را افزایش دهند. نکته مهم در این افراد، انباشته سازی بی مصرف است.
نمونه این افراد کسی است که تلاش می کند از مستاجری خلاص و صاحب خانه شود. بعد از آنکه در یک واحد آپارتمان جمع و جور مأوی گرفت به دنبال نقل مکان به یک خانه حیاط دار می افتد و بعد مدام در تلاش است تا بر تعداد املاک خود بیفزاید و سند روی سند بایگانی کند و دلخوش دارد که املاک او فلان تعداد است و این در حالی است که همان آپارتمان و یا نهایت همان خانه حیاط دار اولی برای زندگی او کافی بود.
افرادی با این روحیه و یا بهتر بگوییم با این فرهنگ، بسته به اوضاع اقتصادی جامعه هر بار نقطه ای را هدف گرفته و به سوی آن هجوم می برند و آن حرص و ولع را خرج آنجا می کنند. برای این افراد فرقی بین ملک و مرغ نیست، خودرو و ارز هم فرقی با هم ندارند؛ هدف این است که در ماراتون خرید و انباشت نباید کم آورد.
قرآن کریم با تعبیر «تَكاَثرٌ فىِ الْأَمْوَال» از این فرهنگ به فرهنگ تکاثر یاد می کند و آن را جلوه ای از رفتار دلباختگان به دنیا می داند [1] و آن را مانعی برای داشتن یک زندگی دینی و توجه به کمالات انسانی می داند: أَلْهاكم التَّكاثر [2]؛ تفاخر و مباهات بر یكدیگر به کثرت ثروت و انواع دارایی ها، شما را از خدا و قیامت به خود مشغول داشت.
با مطالعه سخنان امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه می توان داروی شفابخشی برای این درد عالمگیر پیدا کرد؛ دارویی که مبتلایان را شفا و اهل سلامت را در برابر آن مصونیت می بخشد.
وفا، صبر، ایثار، ثبات در همراهی همسر همه ویژگیهایی است که لازم است یک زن برای شیرین شدن طعم زندگی داشته باشد.
شاید عده ای از زنان امروز یادشان رفته است، زن با احساسات، استقامت وگذشت به روزهای زندگی معنا می بخشد. حماسه حسینی مکتبی است که زنان می تواند از آموزه های آن در خانواده استفاده کنند. این واقعه از حضور زنان و شهامت هایشان سخن می گوید. حماسه ای که الگو برداری از آن کمک می کند تا حال و روز زندگی های امروز بهتر شود. یکی از درس های بسیار مهم واقعه کربلا، نشان دادن جایگاه صحیح و نقش زنان در اجتماع است. آنان با حفظ عفت خود به خوبی این مهم را انجام دادند و شهادت پسر،پدر و شوهر را تحمل کردند و تکیه گاه خانواده در امتحان الهی بودند.
انسجام خانواده به عهده زنان است، این پیوند فراهم نمی شود مگر اینکه زنان با تعهدی که به خانواده دارند اسباب آن را فراهم آورند تا خانواده در تمام شرایط کنار هم باشند
سنگین ترین مسئولیت ادامه قیام و رساندن پیام شهدا بر دوش بانوان بود. نمونه هایی از نقش حساس بانوان در شکل گیری نهضت به چشم می خورد؛ از جمله همسر زهیر بن قین که شوی خود را به یاری امام علیه السلام دعوت کرد(1)، نیز همسر مسلم بن عوسجه که خود را همراه او به اردوگاه حسین علیه السلام رساند(2) و به نظر می رسد هم او بوده که بعد از شهادت مسلم، فرزند خود را آماده نبرد کرد و به میدان فرستاد.(3) هم چنین مادرانی که هنگام جانبازی عزیزان خود در مقابل خیمه ها ایستاده بودند و آنان را نظاره می کردند.(4) همچنین رباب همسرامام حسین (علیه السلام) که نقل شده است: تحمل ایشان در شهادت طفل شیرخوار حضرت علی اصغر(علیه السلام) مثال زدنی است بدین جهت اسوه و الگویی برای تمام عالم بالاخص زنان است.
مهمترین نکته در این حماسه این است که پس از شهادت ابا عبدالله (علیه السلام)، پناه کودکان و زنان، دختر امیر المومنین علیه السلام ، حضرت زینب(سلام الله علیها)، نمونه ای از نقش بانوان در شکل گیری نهضت حسینی است. بنابرگزارش مسلم جصاص، بانو ام کلثوم (علیه السلام) هنگام ورود به کوفه فرمود: شما زنها می توانستید به نحوی ما را یاری کنید و حداقل مردان خود را از جنگ با ما بازدارید، ولی این کار را نکردید و حال فقط گریه می کنید، این گریه ها چه سودی دارد.(5) شاید امروز هم زنان ما در حماسه حسینی دیگری هستند و وظیفه سنگین شان را در زندگی فراموش کرده اند. به راستی امروز زنان در این کارزار چه باید بکنند؟
در مقالات گذشته به بررسی آیین های عزاداری محرم در برخی از نواحی ایران پرداختیم و در ادامه آداب و رسوم یکی دیگر از استانهای ایران را بازگو خواهیم کرد.
در زنجان ایام محرم به عنوان روزهای برآورده شدن حاجات و خیر و خوبی در بین مردم شناخته می شود به همین دلیل هنوز هم در روزهای محرم هرکسی به وسع خود در اطعام نیازمندان می کوشد. آداب بسیاری در بین مردم این دیار در زمان های عزاداری جاری است،اما یکی از مهم ترین مکان هایی که مردم این شهر نسبتاً کوچک برای عزاداری جمع می شوند حسینه اعظم زنجان است که حتی از کشورها و شهرهای همسایه مسلمان نیز گاهی برای شرکت در این مراسم حضور دارند.
مراسم حسینیه اعظم زنجان
حسینیه اعظم زنجان و گرمابه قدیمی آن از اماکن مذهبی شیعیان است که از قدیم مركز تجمع عزاداران و حسینیان بوده است و جنوبی ترین بخش بافت قدیمی شهر زنجان و در محله ای معروف به «سیدلر» واقع شده که به دروازه جنوبی شهر (دروازه قلتوق) مشرف است. قدمت این مکان به حدود یک قرن پیش می رسد.
حسینیه اعظم زنجان بیشتر به خاطر دسته ای که هرسال محرم به یاد سقای دشت کربلا در هشتمین روز ماه محرم دارد مشهور است
البته این بنا در هجوم حوادث زمان چندین بار تخریب و ویران بود ولی به دلیل ارادت خاص مردم منطقه در مراحل مختلف بازسازی و مرمت گردید.بر مبنای مدارک تاریخی اکثر مساجد و تکایای زنجان دارای اسم از نظر وقف کننده ، سازنده و محله می باشد و این مکان تنها مکانی است که فاقد اسم از نظر شخص و محله ( در زمان گذشته) است بنابراین با جرات می توان گفت که تنها مکان اصلی بعنوان تکیه و حسینیه ی عزاداری در شهر زنجان در طول تاریخ بوده است.
افزایش جرایم، بی قانونی و انزوا نتیجه کمرنگ شدن همبستگی در میان اعضای یک جامعه است. اما چگونه در دنیای مدرن امروزی که نقطه اهمیت خود را بر روی فرد گذاشته است، این ویژگی قوت خود را باز می یابد؟
همبستگی تنها ویژگی انسانی است که او را از قانون جنگل دور می سازد. همبستگی یا همان احساس یک دلی باجمع، توجه به دیگری و اهمیت قائل شدن برای روح جمعی والاترین خصوصیت بشر است که او را از خطر نابودی رهانیده و او را به یک انسان متمدن تبدیل می کند. هر چه این همبستگی کمتر شود به تبع آن احتمال بروز بزه و جرم نیز افزایش می یابد به همین خاطر بسیاری بر این عقیده اند که در شهرها و مناطق کوچک مانند روستاها به دلیل بالابودن میزان همبستگی اجتماعی آمار جرم و جنایت بسیار پایین تر از کلانشهرها و مناطق شلوغ و پرجمعیت است. می توان قاطعانه گفت که افزایش جرایم، بی قانونی و انزوا نتیجه کمرنگ شدن این ویژگی در میان اعضای یک جامعه است. اما چگونه در دنیای مدرن امروزی که نقطه اهمیت خود را بر روی فرد گذاشته است، این ویژگی قوت خود را باز می یابد؟ به عقیده جامعه شناسان و روانشناسان اجتماعی تنها راه خروج از این بن بست چنگ زدن به دین و مذهب به عنوان بارزترین جلوه همبستگی و محکم ترین پایگاه آن است. بخش عظیمی از آموزش های دینی ما مربوط به روابط اجتماعی و مناسکی می شود که در جمع انجام می گیرد. به طور کلی در اسلام به دلیل اهمیت این موضوع، بر انجام اعمالی توصیه شده که طبیعتاً میزان همبستگی اجتماعی را افزایش می دهد. بعنوان مثال حج و نماز جماعت نمونه بارزی در این خصوص است. هیات های عزاداری و سینه زنی، پخت و پخش نذری، انجام کارهای خیریه و رسیدگی به ایتام از مناسکی هستند که در ماه محرم باعث گره زدن افراد بسیاری به یکدیگر به زیباترین وجه خود می شوند.
یکی از این تاکتیکهایی که به نظر میرسد آمریکا شتابزده آن را انتخاب کرده، خروج تدریجی ناوهای جنگی و هوایپمابر از خلیج فارس و انتقال آن به سمت پیکان درگیری تاکتیکی قدرت در منطقه غرب آسیا (احتمالا سواحل مدیترانه) است.
**اقدام تاکتیکی آمریکا
سایت واشنگتن فری بیکن (Washington Free Beacon) در گزارشی با عنوان "آمریکا انجام عملیات نظامی ضد داعش را از خلیج فارس متوقف کرد"، نوشت: منابع نظامی عملا نگران این اقدام هستند که مبادا، این یک حرکت در راستای ضعف آمریکا در منطقه غرب آسیا باشد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، وزیر خارجه کشورمان در دیدار با فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در تهران ضمن ابراز خرسندی از حضور وزیر خارحه المان در تهران گفت: روابط ایران و آلمان، روابط دیرینهای است و منافع مشترک برای دو دولت و روشهای گسترده این دولت را بررسی کردیم و زمینه خوبی برای روابط بین دو کشور فراهم است.
وی افزود: ایران و آلمان میتوانند به عنوان موتور گسترش روابط باشند و موضوع گفتگوی ما مسائل سیاسی، افراطیگری، تروریسم، خلع سلاح، حقوق بشر و مواد مخدر میباشد و گفتههای خوبی در این زمینه داشتیم و در زمینه اقتصادی نیز همکاریهای مناسبی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: ما از گسترش نقش آلمان در این منطقه استقبال میکنیم و مطمئن هستیم که آلمان میتواند نقش مهمی را در منطقه خلیج فارس به وجود آورد.
ظریف ادامه داد: برنامههای بسیار فشردهای داریم و در کنار یکدیگر فعالیتهای دوجانبهای را خواهیم داشت و شاهد اولین کنفرانس هسته مرکزی کنفرانس مونیخ در تهران هستیم و بنده و وزیر خارجه آلمان در این کنفرانس سخنرانی خواهیم کرد. هم در رابطه با موضوعات دوجانبه و هم منطقهای.
نیروی دریایی آمریکا در پی اجرایی شدن توافق هسته ای ایران، ناوهای هواپیمابر خود را از منطقه خلیج فارس خارج می کند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه هیل نوشت: نیروی دریایی آمریکا پس از اجرایی شدن توافق هسته ای با ایران دیگر در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) ناو هواپیما بر نخواهد داشت.
این خبر در حالی اعلام می شود که آزمایش جنجالی موشک بالستیک از سوی ایران که به تازگی اتفاق افتاد نگرانی هایی را در پی داشته است.
ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت روز سه شنبه خلیج فارس را ترک کرد. یو اس اس هری ترومن، دیگر ناو هواپیما بر نیروی دریایی آمریکا هم تا زمستان به منطقه خلیج فارس نمی رسد و بدین ترتیب چندین ماه ناو هواپیمابری در منطقه حضور نخواهد داشت.
این اقدام نیروی دریایی پیشتر برنامه ریزی شده بود، اما آزمایش موشکی اخیر ایران که دولت اوباما آن را نقض تحریم های بین المللی خواند نگرانی هایی را درباره اقدام های تهران ایجاد کرده است و این در حالی است که آمریکا بازدارندگی آشکاری در منطقه ندارد.
هواپیماهای سعودی و قطری تروریست های داعش را از ترکیه به عدن، جنوب یمن منتقل می کنند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یمن ستریت، هواپیماهای سعودی و قطری تروریست های داعش را در پی مداخله هوایی روسیه در سوریه و پیشروی های ارتش سوریه از ترکیه به عدن جنوب یمن منتقل می کنند و هزاران نفر از آنان در حال بازگشت به کشورهای خود هستند.
برخی منابع آگاه اعلام کردند: صدها عناصر داعشی با هواپیماهای سعودی و قطری برای جنگ در یمن از ترکیه به شهر عدن انتقال داده شده اند.
گزارش ها حاکی است هزاران نفر از داعشیها به برخی کشورهای عربی و اسلامی بازگشته اند، اما عربستان بر اساس طرح ویرانگرانه ای که دارد می کوشد مقصد آنها را به عدن، حضرموت، ابین و سایر شهرهای جنوبی یمن تغییر دهد.
برخی منابع یمن ستریت اعلام کردند: هواپیماهای ترکیه با نظارت عربستان و قطر دو سال یا بیشتر از آن شماری از جنگجویان یمنی و خارجی را با پوشش مجاهدان مخالف بشار اسد از شهر عدن به ترکیه و از آنجا به سوریه انتقال داده بودند.
تصاویری که میبینید به صورت اختصاصی توسط «وهب» و «مهدی» فرزندان شهید حسین همدانی در اختیار باشگاه خبرنگاران قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، سردار سرتیپ پاسدار «حسین همدانی» از فرماندهان سپاه محمد رسولالله (ص) بود که به عنوان مستشار در پیشبرد اهداف مقاومت اسلامی در سوریه و عراق نقش پررنگی را ایفا کرد و در همین راه نیز به شهادت رسید.
تصاویری که مشاهده میکنید به منظور زنده نگهداشتن یاد و خاطره آن شهید بزرگوار توسط فرزندانش «وهب» و «مهدی» در اختیار باشگاه خبرنگاران قرار گرفته است. یادش گرامی باد.
در این فیلم اولین تصاویر منتشر شده از یکی از پایگاههای موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مشاهده میکنید.
به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سپاه نیوز، سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که برای نخستین بار فقط به رسانه ملی اجازه تصویربرداری از یکی از پایگاههای موشکی در دل کوه را داد ابراز: موشکها در بردهای مختلف در همه پایگاهها بر روی پرتابگر (لانچر) سوار، آماده پرتاب و دستها بر روی ماشه است و فقط منتظر دستور فرمانده معظم کل قوا هستیم.
وی گفت: در مقابل جدیدترین و پیشرفته ترین نسل ماهوارهها و تجهیزات جاسوسی و تهاجمی دشمنان انقلاب اسلامی، کوچکترین نگرانی نداریم.
سردار حاجی زاده با اشاره به طراحی وساخت انواع موشکهای دوربرد، میان برد و کوتاه برد توسط متخصصان ایران اسلامی در وزارت دفاع و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: این نمونهای از انبوه پایگاههای موشکی کشور میباشد و از سال آینده نسل جدید و پیشرفته موشکهای دوربرد سوخت مایع و جامد جایگزین تولیدات فعلی خواهد شد.
وی گفت: آنها که دل خوش به گزینههای روی میز خود هستند، تنها نگاهی به گزینههای زیر میز سپاهیان اسلام بیندازند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: توانایی و اقتدار ما، مانند کوه یخی است که بر آب شناور و تنها گوشهای کوچک از آن روی آب عیان است.
دو رسانه وابسته به غرب فاز جدیدی از جنگ روانی ضد "سردار سلیمانی" را کلید زدند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در دو ماه اخیر ؛ ادعاهای مختلفی درباره سفر سردار سرلشکر "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس به "مسکو" مطرح شده که البته در این زمینه ادعاهای گوناگونی از سوی رسانههای غربی و عربی وابسته به امپریالیسم وجود دارد.
اخیرا پس از حملات هوایی ارتش فدراسیون روسیه به مواضع تروریستهای داعش در سوریه، "رویترز" و "اسوشیتدپرس" در یک اقدامی هماهنگ جنگ روانی جدیدی را ضد فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران درباره سفر وی به مسکو و درخواست "سردار سلیمانی" از "پوتین" برای حضور نظامی در سوریه مطرح شده بود که صحت و سقم آن با توجه به تکذیب مقامات ایرانی و روسی و حتی یکی از مقامات آمریکایی از گذشته تاکنون با سوالات جدی مواجه است.
**بازخوانی ادعای "رویترز" و "آسوشیتدپرس"
یک مقام منطقهای ادعا کرد پیش از آغاز حضور نظامی روسیه در سوریه، رهبر معظم ایران یک مقام ارشد نیروی دریایی را برای گفتگو با مقامات کرملین – در خصوص همکاریهای نظامی در سوریه - به روسیه فرستاده بود. پوتین در این دیدار به مقام ایرانی گفته است:« باشد؛ ما به جنگ سوریه وارد میشویم. قاسم سلیمانی را بفرستید.»
رویترز در ادامه مدعی شد: سردار سلیمانی تیرماه امسال در دیداری که با مقامات مسکو داشت، روی یک نقشه کشور سوریه به مقامات روسی نشان داد روسیه چطور میتواند از حکومت بشار اسد، رییس جمهور سوریه دفاع کند.
شرکتکنندگان در نهمین همایش ملی «نخبگان فردا» با حضور در حسینیه امام خمینی با رهبر انقلاب دیدار کردند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار جمعی از دانشجویان و استعدادهای برتر علمی کشور، توصیه ها و هشدارهای مهمی به نخبگان و مسئولان بیان کردند و با تأکید بر لزوم جدی گرفته شدن بنیاد نخبگان به عنوان یک بنیاد ملی و راهبردی و همچنین ایجاد زمینه برای نقش آفرینی عملی استعدادهای جوان در جامعه، شرکت های دانش بنیان را یکی از پایه های اصلی اقتصاد مقاومتی دانستند و گفتند: آینده کشور به برکت اهداف، شعارها و حرکت انقلابی جامعه و حضور انبوه نخبگان جوان و حرکت عظیم و پرشتاب علمی و فناوری که آغاز شده است، آینده ای روشن و همراه با پیشرفت و اقتدار و نفوذ روزافزون معنوی در منطقه و جهان خواهد بود و کسانی که در این شرایط بدنبال دلسرد کردن نسل جوان از حال و آینده هستند، مرتکب خیانت به کشور و ناموس ملی می شوند.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود دیدار با جوانان نخبه و مصمم و پرنشاط را امیدآفرین خواندند و با اشاره به ضریب هوشی بالای جوانان نسبت به متوسط جهانی افزودند: از آنجا که جمهوری اسلامی ایران قدرت خود را درون زا می داند، جوانهای هوشمند، متعهد و با استعداد، از بزرگترین فرصت و ثروت این کشور محسوب می شوند.
هر ساله در ابتدای محرم پرچم سرخ گنبد امام حسین (ع) به پرچم مشکی بعنوان عزاداری تغییر پیدا میکند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هر ساله در ابتدای محرم پرچم سرخ گنبد امام حسین (ع) به پرچم مشکی بعنوان عزاداری تغییر پیدا میکند.
اصل پرچم قرمز هم یک سنت عربی است و فردی که کشته میشود تا انتقامش گرفته نشده پرچم قرمز بر سر مزارش است و دلیلش این است که هنوز انتقام خون امام حسین گرفته نشده تا امام زمان(عج) ظهور کنند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: با اکثریت آرا طرح برجام مغایر با قانون اساسی شناخته نشد.
نجاتالله ابراهیمیان در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تایید برجام در شورای نگهبان، اظهار داشت: برجام مغایر با قانون اساسی شناخته نشدنجاتالله ابراهیمیان در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تایید برجام در شورای نگهبان، اظهار داشت: طرح برجام مانند دیگر طرحها با حساسیت و دقت بیشتر در جلسه صبح و بعداز ظهر شورای نگهبان مطرح شد.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه افزود: هر یک از اعضای شورای نگهبان نظراتشان را در رابطه با مغایرت بندهای برجام با قانون اساسی اعلام کردند.
وی با اشاره به اینکه در پایان جلسه شورا رای گیری شد، ادامه داد: با اکثریت آرا طرح برجام مغایر با قانون اساسی شناخته نشد.
ابراهیمیان در پایان خاطر نشان کرد: شورای نگهبان طرح برجام را تایید و به مجلس شورای اسلامی این نتیجه اعلام خواهد شد.
باز هم حادثه ای و کشف روایتی و شورآفرینانی که ای منتظران، ظهور نزدیک است. بعد از حادثه غمبار مِنا، چشم عده ای به روایتی در کتاب موعودنامه خیره شد که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود...
«صیحه ای در رمضان شنیده می شود ... قبیله ها در ماه ذی الحجه به جنگ بر می خیزند و نشان آن این است که حجاج را غارت می کنند و فاجعه بزرگی در منا روی می دهد که افراد بی شماری کشته می شوند و خون ها ریخته می شود و بر جمرات می ریزند.» با این دو آدرس: «روزگار رهایی، ج2، ص865 ؛ بحارالانوار، ج51، ص81»
و اکنون این سوال که بر اساس این روایت آیا حادثه مِنا نشانی از ظهور است؟ برای پاسخ، نخست لازم است اعتبار این روایت ارزیابی شود (بحث صدور روایت) سپس معنا و مراد آن بدست آید (بحث دلالت روایت). بعد از گذر از این دو مرحله است که می توان عالمانه و عادلانه به آن پرسش پاسخ گفت. با ذکر این نکته اگر روایت مورد نظر در مرحله اول نشان اعتبار کسب نکرد، به این معنا که یا از اعتبار ساقط شد و یا اعتبار آن به شدت مورد تردید قرار گرفت کار به مرحله دوم که بررسی معنا و مراد معصوم (علیه السلام) است نمی رسد.
اما این روایت:
بر اساس ترجمه ارائه شده و جستجو در منابع ذکر شد آن، روشن گردید: 1. روایت نقل شده تنها در منبع اول (روزگار تنهایی) وجود دارد و در منبع دوم (بحارالانوار) چنین روایتی وجود ندارد. 2. کتاب «روزگار رهایی» که ترجمه کتاب «یوم الخلاص» نوشت کامل سلیمان است در آدرس یاد شده، این حدیث را از رسول اکرم صلی الله علیه و آله ذکر می کند: «سیکون فی رمضان صوتٌ و فی شوال مَعمَعة و فی ذی الحجة تحارب القبائل و علامته ان ی نهَب الحاجّ و تکون مَلحَمة مِنی و تکث ر فیها القَتلی و تسیل فیها الدماء حتی تسیل دماؤهم علی الجَمرَة»
در میان مردم احادیثی از رسول خدا صلی الله و علیه وآله خوانده می شد که گاه معنای درست آن را نمی دانستند. خوشوقتی ما از این است که شخصی درباره یکی از آن احادیث از امام هادی علیه السلام سوال کرد و باعث بازشدن دریچه ای از علم الهی بر روی ما شد.
یکی از این احادیث درباره روزهای هفته و دشمنی کردن با آن بود. خوش وقتی ما از این است که شخصی درباره آن حدیث از امام هادی علیه السلام سوال کرد و به این سبب باعث باز شدن دریچه ای از علم الهی بر روی ما شد. در اینجا می خواهیم در این باره سخن بگوییم و ضمناً جریان جالبی از علاقه شیعیان به اهل بیت علیهم السلام را حتی در هنگام خطر نقل کنیم.
به دنبال امام خود برای نجات از شبهات حتی در دل دشمن
نوه امام رضا و فرزند حضرت جواد یعنی حضرت علی بن محمد النقی علیهم السلام ملقب به «هادی» می باشند. یکی از حاکمان زمان ایشان متوکل عباسی، فردی بسیار کینه توز و سختگیر علیه شیعیان و ائمه اطهار علیهم السلام بود. متوکل، امام هادی علیه السلام را در جایی حبس کرده بود و شخصی به نام "صقر" از شیعیان آن حضرت، جویای احوال آن حضرت بود. صقر خود را به محل حبس امام علیه السلام رساند و به روشی که معلوم نشود از شیعیان آن حضرت است، به دنبال ملاقات با ایشان بود که سرانجام به شیوه جالبی موفق شد. مأمور ارشد آن مکان هم از شیعیانی بود که عقیده خود را پنهان می کرد اما منظور صقر را فهمید و او را به سوی حضرت هادی علیه السلام راهنمایی کرد. ملاقات او با امام علیه السلام به خاطر رعایت مسائل امنیتی کوتاه بود و او ضمن جویا شدن احوال حضرت، از ایشان سوالی نیز پرسید که این، موضوع نوشته ماست.
عدم رعایت آداب دیپلماتیک از سوی برخی مقامات خارجی در بسیاری از دیدارهای رئیس جمهور بارها مورد اعتراض دلسوزان داخلی قرار گرفته است اما گویا آقای رئیس جمهور و همراهان وی علاقه به واکنش به این توهین ها ندارند!
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،عدم رعایت آداب دیپلماتیک از سوی برخی مقامات خارجی در بسیاری از دیدارهای رئیس جمهور بارها مورد اعتراض دلسوزان داخلی قرار گرفته است اما گویا آقای رئیس جمهور و همراهان وی علاقه به واکنش به این توهین ها ندارند!
اهانت رئیس جمهور اکوادور به آقای روحانی در دیدار این دو در حاشیه برگزاری اجلاس عمومی سازمان ملل متحد
هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل درحالی برگزار میشود که لحظات بیادماندنی زیادی در آن به چشم میخورد.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العربیه انگلیسی، سخنرانیهای سران کشورهای مختلف از دیروز در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز شد. در سالهای برگزاری این رویداد، اتفاقات بیادماندنی زیادی در این نشست سالانه رخ داده است. در این گزارش، لحظههای بیادماندنی این نشست را از نظر میگذرانیم.
سخنرانی حماسی فیدل کاسترو
فیدل کاسترو، رهبر سابق کوبا، پنجم مهرماه سال 1339 در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد. این سخنرانی که چهار ساعت و 29 دقیقه طول کشید؛ لقب طولانیترین سخنرانی صحن سازمان ملل را به خود اختصاص داد. کاسترو با لباس نظامی معروفش در این سخنرانی گفت: انقلاب ما در مدت 20 ماه توانست کشور کوبا را از زیر استعمار آمریکا خارج کند. با این وجود، آمریکا هنوز هم به خود حق میدهد از خرابکاری در کشورمان حمایت کند.
رییس جمهور وقت کوبا در سخنرانی خود مباحث متعددی را مطرح کرد. وی از رابطه کوبا با شوروی دفاع و از خطر حمله حکومت امپریالیستی آمریکا به کشورش ابراز نگرانی کرد.
کاسترو در پایان نیز جان اف کندی، رییس جمهور وقت آمریکا را یک میلیونر بیسواد نادان نامید.
سخنگوی دولت گفت: اگر عربستان بدون اجازه قانونی و شرعی قربانیان منا را دفن کند در قبال دولت ایران مسئول است.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه شنیده شده دولت عربستان از ترس فساد اجساد و شیوع بیماری، قربانیان را دفن کرده با توجه به این موضوع آیا امکان دارد مفقودین جز این اجساد باشند، اظهار داشت: آنها نمیتوانند بدون اجازه از خانوادههای جانباختگان و با روال رسمی این کار را انجام دهند.
وی افزود: برخی کشورها خودشان درخواست داشتند که قربانیانشان در عربستان دفن شوند.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه ما در اینباره هیچگونه اجازه کلی نداریم تصریح کرد: خانوادههای قربانیان باید در این رابطه اظهار نظر کنند.
نوبخت اضافه کرد: تدفین قربانیان حادثه منا از سوی عربستان بدون اجازه قانونی و شرعی دچار اشکال است و باید در اینباره مسئول باشند.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه همواره به دنبال استیفای حقوق قربانیان هستیم خاطر نشان کرد: هنگام انتقال قربانیان حادثه منا به ایران مراسم تدفین و تکریم به خوبی برگزار خواهد شد.
40 دقیقه تماس با فرد مبتلا به کرونا میتواند شما را نیز به این بیماری مبتلا کند.
محمود نبوی معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نگرانیهای اخیر در مورد استفاده از فرآوردههای شتر و ابتلا به کرونا بیان کرد: اخیرا چند صد شتر ایرانی نمونه برداری شدهاند، طی این بررسیها مشخص شده که شترهای ایرانی هیچگونه آلودگی به ویروس کرونا ندارند. اما با این وجود دلیل نمیشود که هموطنان از شیرهای غیر پاستوریزه استفاده کنند. چرا که باز هم احتمال ابتلا به کرونا ویروس وجود دارد.
نبوی با اشاره به مهم ترین عامل ابتلا به کرونا که شتر است، عنوان کرد: خوشبختانه کرونا ویروس بیماری بومی ایران نیست، اما احتمال ابتلا آن از طریق فرآوردههای شتر بسیار زیاد است.
وی اضافه کرد: 40 دقیقه تماس با فرد مبتلا به این ویروس می تواند باعث انتقال کرونا به فرد دیگری شود، بنابراین پس از بازگشت حجاج ایرانی از دست دادن و تماس با آنها خودداری کنید.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص توصیههای بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا اذعان کرد: در صورت مشاهده تب، اسهال ، سرفه و تنگی نفس به سرعت به پزشک مراجعه کنید. حجاج ایرانی نیز باید برای رعایت نکات بهداشتی دستهای خود را با صابون بشویند. هر چند که این افراد در ایستگاههای مشخصی بطور کامل معاینه میشوند و در صورت مشاهده علایم مشکوک در اتاق ایزوله بستری میشوند.
اسامی 28 مجروح بستری در بیمارستانهای سعودی و آخرین آمار و لیست اسامی ازجانباختگان ومفقودان حادثه منا اعلام شد.
به گزار ش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اسامی 28 مجروح بستری در بیمارستانهای سعودی آخرین آمار و لیست اسامی ازجانباختگان ومفقودان حادثه منا به شرح زیر است.
بنا بر پاره ای از روایات ماثور، نرجس خاتون، مادر مکرمه امام زمان(عج) به جناب شمعون الصفا نسب می برد. شمعون، پیامبر خدا و وصی حضرت عیسی(ع) است.
بنا بر اعتقاد مسلمین، از آدم ابوالبشر(ع) تا پیامبر خاتم(ص)، پیامبری بر خلق برانگیخته نشد مگر اینکه خلیفه و جانشین بعد از خود را به مردمان معرفی کرد. در همین راستا، مرحوم قطب راوندی در کتاب "قصص الانبیاء"، نام کثیری از اوصیای پیامبران را در ضمن روایتی منقول از نبی مکرم اسلام آورده که در فرازی از آن نام وصی حضرت عیسی (ع) بدین صورت آمده است: «و اوصی عیسی الی شمعون بن حمون الصفا».[1] بین مسیحیان و مسلمانان اتفاق نظر وجود دارد که شمعون الصفا(ع) وصی بلافصل حضرت عیسی(ع) است. شمعون در نزد مسیحیان به نام "پطرس" نیز خوانده می شود. زبان رایج در زمان حضرت عیسی(ع) یونانی است و بیتروس که احتمالا همان پطرس است، در لغت یونانی به معنای صخره است. گفته اند حضرت مسیح(ع) این نام را بر وی نهاده چراکه حضرتش در ایمان چونان صخره ای پرصلابت بوده است. پدرش یونا و پیشه هر دو (پدر و پسر )ماهی گیری بوده است. بنا به روایت عهد جدید وی به زبانهای آرامی(زبان مادری پطرس) و یونانی تسلط داشته است. [2]
روز نهم ماه ذی الحجه الحرام را روز "عرفه" نامیده اند ، روز عرفه خصوصیات منحصر به فردی دارد ، اگر چه این روز بزرگ عید نیست ؛ اما از آن به عنوان یکی از اعیاد بزرگ یاد می شود ؛ چرا که در این روز بزرگ خالق مهربان، نگاهی ویژه به بندگان خود دارد ، روزی برای درخواست کردن و جواب گرفتن ، روز پاک شدن از گناهان بسیار، روز رهایی از آتش ....
فاطمه محمدی -بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان
روز عرفه جایگاه ویژه ای در میان روزهای دیگر سال دارد به دلیل چند خصوصیت ویژه :
"دعا" رشته اتصال بنده با خدای خود است، دعا باعث ارزشمند شدن بندگان نزد خداوند متعال می شود ، قرآن کریم می فرماید : «قلْ ما یَعْبَؤا بِکمْ رَبِّی لَوْ لا دعاؤکمْ فَقَدْ کَذَّبْتمْ فَسَوْفَ یَکون لِزاماً»؛( فرقان، 77) بگو: اگر دعایتان نباشد پروردگارم به شما ارج و منزلتی ننهد.
دعا کلید دست یافتن به گنجینه های عرش اعلی است، دعا کردن یعنی اتصال قطره وجود انسانی به اقیانوس لایزال الهی... دعا کردن همیشه خوب است اما گاهی خیلی خوب است به اصلاح نور علی نور است ، گاهی شرایطی پیش می آید که دعا کردن عین استجابت است ، مثل همین امروز ، مثل روز بزرگ عرفه، روزی که سفارش های اکید شده است که تا می توانیم برای خود و دیگران دعا کنیم.
شب و روزی مخصوص دعا کردن !
شب عرفه دارای برکتی است که احیا و عبادت در آن معادل صد و هفتاد سال شمرده شده است، و روز عرفه ، روزى است كه حق تعالى بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جود و احسان خود را براى ایشان گسترانیده است. (کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی) امام علی علیه السلام می فرماید: «خداوند کلید گنجینه ها(ی رحمتش) را در دستان تو قرار داده است، که به تو اجازه داده از او درخواست کنی تا هر گاه بخواهی، درهای نعمتش را با دعا بگشایی و بارش باران رحمتش را طلب نمایی؛ پس اگر اجابت دعایت به تأخیر افتاد، این تأخیر تو را ناامید نسازد».( نهج البلاغه ، نامه 31)
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت کنگره عظیم حج، تأکید کردند: اجتماع پر شکوه حج، برترین جایگاه ظهور و تبادل این تکلیف تاریخی و «فرصت برائت» یکی از گویاترین مناسک سیاسی است که باید مغتنم شمرده شود.
به گزارش حوزه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت کنگره عظیم حج، «سیاستهای شرارتآمیز استکبار در ایجاد گرفتاریهای بزرگ برای امت اسلامی در منطقه» و «جنایتهای رژیم غاصب صهیونیستی و اهانت مکرر به حریم مسجد الاقصی» را مسئله اول همه مسلمانان خواندند و با فراخواندن علما و نخبگان دنیای اسلام به انجام رسالت خود در برابر این حوادث تأکید کردند: اجتماع پر شکوه حج، برترین جایگاه ظهور و تبادل این تکلیف تاریخی و «فرصت برائت» یکی از گویاترین مناسک سیاسی است که باید مغتنم شمرده شود.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم