بیتوجهی نسبت به حوادث سوریه و ناتوانی در پیروزی بر داعش باعث ایجاد خلأ منطقهای شده که روسیه و ایران آن را پر کرده اند. این روند باعث ایجاد بحران بیاعتمادی بین دولت آمریکا و متحدانش در منطقه شده است.
سرویس جهان مشرق - آزادسازی حلب از دست تروریستها مرحله جدیدی را در معادلات درگیریها در سوریه و حتی منطقه ایجاد کرد. مبالغه نیست اگر بگوییم که اعلام آتش بس در تمامی اراضی سوریه که ساعاتی قبل از آغاز سال جدید میلادی به وقوع پیوست ، نشانه ای از حل و فصل درگیریهایی بود که پیامدهای بلندمدت آن یک واقعیت به شمار میرود.
مرحله جدید درگیریها در سوریه دارای برخی ابعاد و واقعیتهای استراتژیک است که به 10 مورد از آنها اشاره می کنیم.
اول: اعلام آتش بس شامل تفاهمی در سطح توافق استراتژیک بین روسیه و ایران و ترکیه برای مدیریت امور منطقه غرب آسیا از جنوب سواحل دریای خزر گرفته تا شرق سواحل دریای مدیترانه به شمار میرود. این روند در آینده در ترسیم نقشههای سیاسی سرنوشت کشورها و منافع آنها در رقابت با آمریکا نقش خواهد داشت و به سطح جنگ سرد با این کشور خواهد رسید.
تغییر سیاستهای ترکیه تاکتیکی است که آنکارا در نتیجه تحولات منطقهای و داخلی مجبور به تن دادن به آن شده است.اردوغان مذاکره با روسیه و ایران را بهترین راه برون رفت آبرومندانه همراه با برخی دستاوردهای کوچک از بحران سوریه برای میداند.
سرویس جهان مشرق - پیروزی نهایی محور مقاومت منطقه در آزادسازی شهر حلب بعلاوه عملیات تروریستی انجام شده بر ضد سفیر روسیه در ترکیه نشان دهنده فضای ملتهب داخلی در ترکیه است که حامیان جریانهای وهابی موسوم به اسلامگرا که اتفاقا حامی دولت اردوغان نیز هستند، ایجاد کردهاند. میزان نفوذ این جریانها در ترکیه به حدی است که قاتل سفیر روسیه که یک سال قبل در جبهه حلب تحت پرچم گروههای تروریستی به مبارزه با دولت مرکزی سوریه مشغول بود، موفق شده جایگاه خود را به عنوان نیروی امنیتی ترکیه و گارد حفاظتی مقامات این کشور و شخصیت های خارجی حفظ کند. وی حتی چندین بار محافظ شخص اردوغان نیز بوده است.
رئیس مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از تصویرسازان اسرائیل میخواهد در گزینه عدم مداخله نظامی مستقیم در سوریه تجدید نظر کنند.
سرویس جهان مشرق -بنا به اعتراف مسئولان غربی و آمریکایی، امنیت رژیم صهیونیستی یکی از مهمترین اولویتهای دولتهای غربی به شمار میرود. این دولتها به اشکال مختلف سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی در محافل بینالمللی و نشستهای دوجانبه و چندجانبه سعی در تحقق این هدف داشته و تسهیلات گستردهای را برای انتقال اعانه از کشورهای خود به سرزمین های اشغالی معطوف می کنند.
یکی از ابزارهای تحقق اولویت امنیت رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر، مداخله مستقیم و غیر مستقیم نظامی و دیپلماتیک در عرصه امنیتی سوریه به عنوان محور میانی حلقه مقاومت منطقه ای است که از بزرگترین تهدیدات بر ضد رژیم اسرائیل به شمار میرود. تحولات حلب یکی از نقاط اساسی در مسیر بحران امنیتی و سیاسی در سوریه به شمار میرود، به همین علت است که روند بازپسگیری و آزادسازی شهر حلب، محافل رژیم صهیونیستی را به هم ریخته و طرفهای رسمی و تبلیغاتی این رژیم با صراحت لحن بیشتری از محاسبات خود بر روی پایداری گروههای مسلح تروریست صحبت میکنند.
رویکرد دولت ترکیه در راستای عثمانی گرایی و سیطره بر منطقه، برخواسته از فعالیتهای اخوانی است، از این رو به دنبال اخوانیهای مدرن یا اصلاحی هستند.
به گزارش مشرق، ترور سفیر روسیه در ترکیه، موجی از گمانه زنیها را درباره علت و چرایی این موضوع برانگیخته است. در حالی که این اقدام از سوی نهادهای بین المللی محکوم شده، گروههای اخوانی در کشورهای مختلف به خصوص سوریه و ترکیه این اقدام را ستایش کردهاند. هر چند هنوز اطلاعات دقیقی از اهداف و انگیزههای این ترور و عوامل آن به دست نیامده است، اما تا اینجای کار، آن گونه که از فریادهای مهاجم و ربط دادن این ترور به ماجرای حلب برمی آید، ترور سفیر روسیه در آنکارا، نوعی انتقامجویی ارزیابی میشود.
روئسای جمهوری ایران و روسیه بر انجام مذاکرات صلح میان گروههای مختلف معارضه و دولت سوریه در قزاقستان توافق کردند.
به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی شنبه شب در تماس تلفنی ولادیمیر پوتین با وی، با اشاره به پیروزی ارتش سوریه بر تروریست ها بویژه در حلب گفت: این پیروزی به تروریست ها پیام داد که نمی توانند به اهداف خود دست یابند و باید همزمان با این موفقیت و پیروزی، مذاکرات سیاسی آغاز و تداوم یابد.
رییس جمهوری برگزاری مذاکرات در آستانه پایتخت قزاقستان را گامی رو به جلو خواند و اظهارداشت: قزاقستان مکان مناسبی برای مذاکرات صلح میان گروههای مختلف معارضه و دولت سوریه است.
روحانی همچنین با تسلیت ترور سفیر مسکو در آنکارا به دولت و ملت روسیه گفت: این حرکت نشان می دهد که باید کاملا مراقب بود؛ چرا که تروریست ها با شکل و پوشش جدید به فعالیت های تروریستی روی آورده اند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامهای جداگانهای، سالروز میلاد حضرت عیسی بن مریم(ع) و آغاز سال جدید 2017 میلادی را به فرماندهان و مقامات نظامی کشورهای مسیحی جهان تبریک گفت.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامهای جداگانهای، سالروز میلاد حضرت عیسی بن مریم(ع) و آغاز سال جدید 2017 میلادی را به فرماندهان و مقامات نظامی کشورهای مسیحی جهان تبریک گفت.
سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامهای جداگانهای، سالروز میلاد حضرت عیسی بن مریم(ع) و آغاز سال جدید 2017 میلادی را به فرماندهان و مقامات نظامی کشورهای مسیحی جهان تبریک گفت.
در پیام سرلشکر باقری آمده است: با احترام، فرا رسیدن سالروز میلاد خجسته پیامبر نور و رحمت، منادی بزرگ عدالت و احیاکننده معنویت حضرت عیسی مسیح(علیهالسلام) پیامبر صلح و دوستی و بشارتدهنده ایمان و آغاز سال 2017 میلادی را به جنابعالی، خانواده محترمتان، نیروهای مسلح و همه مسیحیان آن کشور تبریک و شادباش میگویم.
این پیام میافزاید: امیدوارم در سال جدید میلادی، با بازگشت همه جوامع بشری و نگرش عمیق آنها به تعالیم عالی یکتاپرستی و انسانساز پیامبران الهی همچون تعالیم پر مهر و برکت حضرت عیسی مسیح(ع) دیگر شاهد تروریسم، ظلم و ستم و جنایت سلطهگران و جنگ در جهان نباشیم و در عالم هستی تمامی انسانها با هر دین و مذهبی توام با صلح و آرامش در کنار هم زندگی کنند.
اینجانب با تهنیت مجدد، صلح و عدالت را از درگاه پروردگار مهربان خواستارم و برای جناب عالی و نیروهای مسلح آن کشور سلامتی و بهروزی مسئلت مینمایم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: با اتکا به توانمندی های داخلی و با بهره گیری از مدیریت جهادی، نداجا توانسته با اقتدار در آب های آزاد جهان حضور یابد و به آبادانی سواحل مکران بپردازد.
امیر دریادار حبیب الله سیاری در حاشیه همایش مدیریت جهادی و امنیت ملی گفت: با توجه به اینکه کشور ما آرمان هایی دارد و طبق آن آرمان ها حرکت می کند در جهان با دشمنانی نیز مواجه است.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با دشمنان و برطرف کردن نیازهای داخلی و کاستن آسیب ها در مقابل دشمنان باید به مدیریت توجه ویژه کرد.
دریادار سیاری با بیان اینکه در ارگان ها و دستگاه ها در سراسر کشور شاهد مدیریت های مختلف هستیم افزود: اما سبکی که رهبری مطرح نمودند مدیریت جهادی است ولی اینکه مدیریت و مدیر جهادی چه ویژگی هایی دارند باید بررسی شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: برای گفتمان کردن این مدیریت راهبردی تصمیم بر آن شد که اولین همایش سراسری مدیریت جهادی و امنیت ملی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به جلسات مختلف قبل از همایش تصریح کرد: در این جلسات گفتمان سازی پیرامون مدیریت جهادی میان اندیشمندان و صاحب نظران صورت گرفت تا در همایش اصلی مطرح شود.
دریادار سیاری گفت: به دنبال آن هستیم تا ویژگی های مدیریت جهادی مدنظر مقام معظم رهبری و چگونگی تعمیم آن در جامعه بررسی و گفتمان سازی کنیم که این موضوع با نگاه و توجه به توانمندی داخلی و مدیریتی بر مبنای ارزش های دینی است.
وی با بیان اینکه مصداق های زیادی در بحث مدیریت جهادی در کشور داریم یادآور شد: مدیریت جهادی در دوران جنگ تحمیلی یک الگو است ولی باید این نمونه ها جمع آوری و الگوسازی شود.
دریادار سیاری ادامه داد: این گفتمان باید مدیریت دانش شود و مورد بهره برداری قرار گیرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش به استقرار نیروی دریایی در سواحل مکران بعنوان مدیریت جهادی اشاره کرد و گفت: با تدبیر مقام معظم رهبری نیروها در سواحل مکران استقرار پیدا کردند که این موضوع متکی بر مدیریت جهادی است.
اکبر براتی درباره روزهای پرالتهاب و دوران ساز اوایل انقلاب که خود او نقش مستقیم در بسیاری از رویدادهای آن داشت، میگوید.
سرویس تاریخ مشرق - حاج اکبر براتی، نامی شناخته شده برای مبارزان دوران انقلاب است. در وصف نقش انقلابی او و اعتمادی که بنیان گذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) به او داشتند، همین بس که در کنار شهید بزرگوار «محمد بروجردی» و «مصطفی تحیری»، وظیفه حفاظت از جان امام را از لحظه ورود ایشان به کشور در فرودگاه مهرآباد تا روزهای بعد از پیروزی در مدارس علوی و رفاه به عهده داشتند.
اکبر براتی مربی آموزش نظامی بسیاری از نیروهای انقلاب نیز بود. علاوه بر این، او از اعضای حلقه تشکیل دهنده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از موسسان اطلاعات سپاه محسوب می شود. در گفتگوی زیر که در خردادماه انجام گرفت، با ایشان درباره روزهای پرالتهاب و دوران ساز اوایل انقلاب که خود او نقش مستقیم در بسیاری از رویدادهای آن داشت، صحبت کردیم.
برخی ناگفته ها درباره کسانی چون مسعود رجوی و بین صدر برای اولین بار در این مصاحبه مطرح می شود که توجه مخاطبان گرامی مشرق را به خواندن آن جلب می کنیم.
میخواهم از اینجا شروع کنم که شما که در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب، مسئولیت نظامی و اطلاعاتی به عهده داشتید، اصولا تصوری از تشکیل یک سازمان نظامی انقلابی توی ذهنتان بود، از قبل از پیروزی انقلاب؟
حمایت دمشق از اردوغان در جریان کودتای نیمه ژوئیه، آغاز تغییر سیاست آنکارا در سوریه بود و ترور سفیر روسیه میتواند این چرخش راهبردی را نهایی کند.
سرویس جهان مشرق- ترور سفیر روسیه در آنکارا ابهاماتی را در مود احتمال پاسخ قاطع مسکو در پی داشت. این احتمال درست بود، اما هدف واکنش مسکو، آنکارا نیست، بلکه دشمنان مشترک مسکو و آنکارا هستند.
همین چند ماه پیش بود که آنکارا با هزار خواهش توانسته بود محصولات غذایی خود را به روسیه صادر کند و مجوز ورود گردشگران روس را به ترکیه دریافت کند. حالا اما روابط دوجانبه تا آن حد پیش رفته که پوتین و اردوغان برای عملیات مشترک نظامی در سوریه برنامهریزی میکنند.
چرخش مشابهی در سال 2009 میلادی رخ داد، زمانی که روسیه با استفاده از سردی روابط میان ترکیه و ناتو، میزبان عبدالله گل رئیسجمهور وقت ترکیه شد. اما این بار از ابعاد گستردهتری برخوردار است.
چه اتفاقی در این ماهها افتاده که اینگونه سیاست روسیه و ترکیه را به یکدیگر نزدیک کرده است؟
اقدامات تروریستی که مرتبط با حضور مهاجران در کشورهای اروپایی است، باید حالا در یک حلقه از تحولات ملی و فراملی تحلیل شود.
سرویس جهان مشرق- چهارشنبه گذشته کابینه فرانسه لایحهای را بررسی کرد که بر اساس آن، اختیارات پلیس این کشور برای تیراندازی به سوی شهروندان بیشتر میشود. هدف از این لایحه، کاهش خطر هجوم به نیروهای انتظامی در اماکن عمومی است.
در این لایحه همچنین پیشبینی شده است جریمه حمله به پلیس، دو برابر شود، کلاهخودهای مشخصتری در اختیار نیروهای انتظامی قرار گیرد و 250 میلیون یورو به خرید تجهیزات جدید اختصاص یابد. احتمالاً اولین ماه سال جدید میلادی شاهد ارائه لایحه به مجلس فرانسه خواهد بود.
حال در اینجا سه پرسش مطرح میشود:
1- مگر قوانین فعلی برای شرایط جواز شلیک به شهروندان چه ایرادی داشت؟
طبق قوانین جاری، پلیس تنها در شرایطی مجاز به استفاده از کلت شخصی خود علیه شهروندان است که حمله مستقیم به شخص آنها صورت گرفته باشد. واکنش نیروی پلیس در چنین شرایطی باید «در حد لزوم و تناسب» و پس از اعلام هشدار به فرد مهاجم صورت گیرد.
درخواست روسها از ایران برای دستیابی به تکنولوژی پهپادهای دوربرد نشان میدهد که بعد از شکار RQ-170 توسط ایران، چین و روسیه بدنبال دستیابی به فرمول ساخت این پهپاد هستند.
سرویس جنگ نرم مشرق -بولتن «دیدهبان محیط عملیاتی» (OE Watch) متعلق به دفتر مطالعات خارجی نظامی ارتش آمریکا در جدیدترین شماره خود در بخش رصد ایران به علاقه روسیه به دانش پهپادهای دوربرد ایران، طراحی و ساخت موتورهای سنگین توربوجت و شلیک موشک جدید بالستیک ذوالفقار پرداخته است.
با پیروزی در حلب، یکی از اصلیترین نقاط ارتباط زمینی مسلحان با خارج سوریه در آستانه مسدود شدن قرار گرفته است. درست است تفاوت است میان «شهر» و «استان» حلب اما گام اصلی برای قطع دسترسی مسلحان به ترکیه به عنوان اصلیترین حامی تروریسم در سوریه، برداشته شده است.
به گزارش مشرق،مهدی محمدی طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت:
1- بدون تردید، هیچ نبردی در تاریخ جنگ سوریه، به اندازه جنگ حلب برای طرفهای درگیر حیثیتی نبوده است. تمرکز توجه، بسیج امکانات و تکثر طراحیهای پیچیده در این سرزمین کوچک طی سالهای گذشته، شرایطی بهوجود آورده بود که همه طرفها باخت در این جنگ را به خط قرمز خود بدل کرده بودند. شکست در جبهه حلب، تاثیر روحی ماندگار و بسیار عمیقی بر همه مسلحان در سایر جبههها خواهد گذاشت. اکنون دیگر حرف زدن از «پیروزی قطعی» یا «مقاومت طولانیمدت» در هیچ جبههای برای هیچکدام از گروههای مسلح ساده نخواهد بود.
رئیس جمهور آمریکا قانون تمدید تحریمهای ده ساله علیه ایران را امضا نکرد اما این طرح بدون امضای وی و به صورت خودکار به قانون تبدیل شد.
به گزارش مشرق، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از امضای تمدید تحریمها علیه ایران امتناع کرد.
به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، گرچه رئیس جمهور آمریکا این تحریمها را امضا نکرد اما اجازه داد بدون امضای وی تمدید تحریمها علیه ایران به قانون تبدیل شود.
قانونگذاران مجلس سنای آمریکا روز یازدهم آذر با 99 رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف طرح تمدید 10 ساله قانون تحریمهای ایران را تصویب کرده بودند. این طرح برای برای تبدیل شدن به قانون به باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا ارسال شد.
این قانون که زیربنای تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران به شمار میآید، اولین بار در سال 1996 با هدف جلوگیری از سرمایهگذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک بار در سال 2006 تمدید شده است. قانون تحریمهای ایران پایان سال جاری میلادی، منقضی میشود.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل گفت: آشکارسازی و هنجارشکنی در برقراری روابط عربستان با رژیم صهیونیستی، خود ننگ دیگری از سوی حکام سعودی و ضربه جدیدی بر پیکره اسلام و آرمانهای ملل اسلامی است.
به گزارش مشرق، «علیاکبر ولایتی» دبیر دهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی، در جمع میهمانان سی امین کنفراس وحدت اسلامی در سالن زرین هتل پارسیان آزادی، در نشست بیداری اسلامی با اشاره به آیات «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ تَراهُمْ رُکَّعاً سُجَّداً یَبْتَغُونَ فَضْلاً مِنَ اللَّهِ وَ رِضْواناً سیماهُمْ فی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ»؛ گفت: محمّد فرستاده خداست، و کسانى که با اویند، در برابر کافران سرسخت و در میان خود مهربانند. آنان را مى بینى که در حال رکوع و سجودند (نماز را برپا مى دارند) و در زندگى دنیا در پى دستیابى به پاداشى از جانب خدا هستند و خشنودى او را مى جویند. علامت خشوع آنان در برابر خدا که پیامد سجدههاى آنهاست در رخسارشان نمایان است.
حضرت آیت الله خامنهای فرمودند: همه آحاد مسئولان و مردم باید احساس مسئولیت کنند و وظیفه اصلی خود را دفاع از نظام اسلامی قرار دهند.
به گزارش مشرق، بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت چهار هزار شهید استان گلستان که در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۵ برگزار شده بود، صبح امروز (پنجشنبه) در محل برگزاری این بزرگداشت در گرگان منتشر شد.
حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار، فداکاری شهیدان در «حفاظت از انقلاب اسلامی، عزّت ملی و آینده و تاریخ کشور» را بسیار عظیم خواندند و گفتند: اگر این فداکاریها و شهادتطلبیها نبود، نهال نوپای نظام اسلامی در مقابل طوفانهای سخت دوام نمیآورد و از بین میرفت، بنابراین باید روحیه ایثارگری و فداکاری را حفظ و تقویت کرد.
رژیم صهیونیستی همچنانکه قبلاً گفتهایم به شرط مبارزه همگانی و متحد فلسطینیها و مسلمانان با صهیونیستها در ۲۵ سال آینده وجود خارجی نخواهد داشت.
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز(چهارشنبه) در دیدار دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه تأکید کردند: با وجود بحران آفرینی مستمر حامیان رژیم صهیونیستی برای به فراموشی سپرده شدن مسئله فلسطین، این سرزمین شریف به برکت مقاومت و مجاهدت ملت و گروههای فلسطینی، آزاد خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تجلیل از انگیزه های ایمانی و روحیه ایستادگی در میان فلسطینی ها افزودند: تنها راه نجات قدس شریف، مبارزه و مقاومت است و دیگر راهها، بی سرانجام و عقیم است.
نقشههای میدانی زیر پراکندگی میدانی و مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و گروههای مسلح میانه رو، گروه تکفیری داعش و مبارزان کُرد در استان، شهر و ریفهای حلب را نشان میدهد.
سرویس جهان مشرق -شهر راهبردی «حلب»، مرکز استان «حلب» شب گذشته (دوشنبه) پس از عملیات های نظامی دقیق و از پیش برنامه ریزی شده و اتخاذ تاکتیک های میدانی کارآمد در کنار از خودگذشتگی و جانفشانی ارتش سوریه، رزمندگان مقاومت حزب الله و نیروهای نظامی متحدین دمشق آزاد شد.
آنچه در ذیل می آید، تبیین و تشریح جدیدترین تحولات میدانی شهر و استان حلب در قالب نقشه های جغرافیایی است تا تصویری شفاف تر از آنچه در عرصه میدانی استان و شهر حلب تاکنون رخ داده و وضعیت کنونی هر یک از طرف های درگیر در جبهه عملیاتی شمال غربی سوریه به دست آید.
یک: نقشه میدانی سوریه؛ پراکندگی مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و گروه های مسلح میانه رو، گروه تکفیری داعش و مبارزان کُرد، مورخ 11 دسامبر سال 2016 میلادی
یانگر که در دو سال ریاستش بر MI6 در هیچ رویداد عمومی حاضر نشده بود، به ناگهان روز 8 دسامبر، یعنی درست زمانی که کار شهر حلب در حال یکسره شدن به دست ارتش سوریه و متحدان آن است، آفتابی شد و سخنرانی کرد.
سرویس جهان مشرق - «سَر-جاسوس» بریتانیا، در اولین سخنرانی عمومی خود بسیار فریبکارانه ظاهر شد. اَلکس یانگر Alex Younger، 53 ساله، که از سال 1991 وارد SIS(سرویس جاسوسی مخفی یا همان MI6) شد، از نوامبر 2014 به عنوان مدیر این آژانس اطلاعاتی منصوب گردید. طبق پروتکل، به مدیر MI6 در مکاتبات دولتی با رمز «C» اشاره می شود.
یانگر که از دوره دبیرستان بورسیه ارتش سلطنتی را به دست آورده بود در 1990 با درجه «کاپیتان» از خدمت نظامی خارج و یک سال بعد وارد MI6 شد. یانگر چند سالی را به عنوان افسر اطلاعاتی در غرب آسیا، به ویژه افغانستان، فعالیت کرد.
یکی از مراجع تقلید گفت: اگر روباه پیر بدنگویی نکند نمیتواند اموال شیوخ عرب را غارت کند و شیوخ عرب ساده هستند که فریب آنها را میخورند، ولی بارها فریب آنها را خورده و انگلستان گدایی محترمانه از شیوخ عرب دارد.
به گزارش مشرق، آیتالله ناصر مکارمشیرازی در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: سه گروه آبرویشان برای شما محترم نیست کسانی که آشکارا مرتکب گناه میشوند، پیشوایان ظالم و افراد بدعتگذار در جوامع اسلامی جزء این سه گروه محسوب میشوند.
وی خاطرنشان کرد: اسلام جان، مال و آبروی انسان چه مسلمان و چه غیرمسلمان را محترم شمرده، تا زمانی که بر ضد ما و دشمن نباشد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه دفاع از جان، مال و آبروی انسان از ضروریات اسلام است، گفت: افراد زائر و گردشگری که وارد کشور میشوند و کار خلاف شرع انجام نمیدهند، جان و مال آنها محفوظ است.
فرمانده کل سپاه گفت: ما باید بدانیم در این روزها تهدیدی اصلی علیه انقلاب کدام است و کدام خطر اولویت بیشتر دارد. باید دید چه شده که این همه تذکرات و هشدارها از سوی رهبرانقلاب داده میشود.
به گزارش مشرق، سرلشکر محمدعلی جعفری صبح امروز در کنگره رزمندگان اسلام در مصلی امام جعفر صادق(ع) شهرستان گنبدکاووس اظهار داشت: پیرامون 3 واژه و مؤلفه مهم در چنین جمع باشکوهی باید سخن گفته شود و ارتباط آن با یکدیگر برای ما مشخص شود؛ مهمترین واژههایی که از لسان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری جاری شده، انقلاب اسلامی، شهدا و وحدت یا وحدتکلمه به قول مقام معظم رهبری است.
فرماندهکل سپاه پاسداران با بیان اینکه باید بیندیشیم چه ارتباطی بین این 3 مؤلفه است، افزود: در محفل شهدا باید بهدنبال پیداکردن راه شهدا باشیم و باید ببینیم که شهدا برای چه جان خود را فدا کردند.
جاش ارنست میگوید «از همان ابتدا در نشستهای خصوصی با صراحت به ایرانیها گفتیم که تمدید قانون تحریمهای کشورشان، موجب تضعیف برجام نیست.»
به گزارش مشرق، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید امشب در برابر خبرنگاران حاضر شد و به دستور امروز «حسن روحانی» رئیسجمهور اسلامی ایران به 2 مقام ارشد دولتی واکنش نشان داد.
روحانی امروز به رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دستور داد که با توجه به تعلّل و اهمال آمریکاییها در اجرای تعهدات برجامی خود، مطالعه و طراحی «تولید سوخت» مصرفی پیشران هستهای را در دستور کار سازمان تحتنظر خود بگذارد.
خبرنگاری از ارنست پرسید که آیا این اقدام رئیسجمهور ایران، نوعی تقابل با کنگره آمریکا نیست؟
جاش ارنست ابتدا به کلیت صدور چنین دستوری از سوی روحانی پرداخت و گفت: «موافقم با شما در این خصوص که همزمان شدن صدور این بیانیه (حسن روحانی) با امضای قانون تمدید تحریمهای ایران از سوی پرزیدنت اوباما، احتمالاً تصادفی نیست.»
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما از دیوارهای تحریم دشمنان عبور کردیم، گفت: امروز موشکهای ایران میتوانند اهداف دشمن را در هر نقطه به آتش بکشند.
به گزارش مشرق، سردار سرتیپ حسین سلامی عصر امروز در نخستین کنگره شهدای کارگری استان مرکزی که در مصلی بیتالمقدس اراک برگزار شد، اظهار کرد: استان مرکزی محل تولد یکی از عظیمترین و بینظیرترین شخصیتهای تاریخ اسلام و بشر است و بدون شک پس از وجود شریف و نورانی ائمه اطهار امام خمینی بزرگترین، عظیمترین و شجاعترین شخصیت روحانی تاریخ اسلام و ایران به شمار میآید.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) شیرازه نظام کفر و استکبار جهانی را در هم کوبید و استخوانهای کافران در هم شکست.
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) به مسلمانان و ملت ایران اعتبار، عزت و ارزش آفرید، تصریح کرد: امام خمینی (ره) در اولین گام مبارزه جهانی خود سیاستهای استکبار را در این سرزمین برای همیشه دفن کرد.
حضرت آیت الله خامنهای یکسال و هشت ماه بمباران مردم یمن و نابود کردن زیرساختهای این کشور بهدست دولت سعودی را یکی دیگر از حوادث تلخ این روزهای منطقه برشمردند و گفتند: دولتهای مستقل باید با این حوادث مقابله کنند.
به گزارش مشرق، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سهشنبه) در دیدار آقای باروت پاخور رئیس جمهوری اسلوونی، با اشاره به حوادث تلخ و دردناک منطقه و نقش برخی قدرتها در تحمیل بیثباتی و جنگ بر ملتها، تأکید کردند: جمهوری اسلامی همواره کشورهای مستقل را به نقشآفرینی فعال در مقابله با فشار بر ملتها فراخوانده و از آنها خواسته است که ساکت و تماشاچی نباشند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران می گوید: در ماجرای مک فارلین، یک دیدگاه در تهران و یکی در واشنگتن وجود داشت.
به گزارش مشرق، مجله عربی الشراع در شماره دوم نوامبر 1986 (11 آبان 1365) مذاکرهای را افشاء کرد که اگر از طریق آن روزنامه این مطلب فاش نمیشد شاید برخی سیاستمداران ایرانی ترجیح میدادند آن موضوع را برای همیشه سری نگه دارند.
نخستین جرقههای ارتباط ایران با آمریکا پس از قطع رابطه دیپلماتیک، خرداد 1365 و در سفر هیاتی آمریکایی به تهران به ریاست رابرت مک فارلین زده شد.
مذاکرات مک فارلین علی رغم تمامی تمهیداتی که دو جریان سیاسی در ایران و آمریکا اندیشیده بودند به شکست انجامید اما هنوز بعد از گذشت 30 سال، بسیاری از زوایای پنهان آن آشکار نشده و دستاندرکاران مستقیم این ماجرا ترجیح میدهند در طول این سه دهه اطلاعات تکراری به مخاطبان بدهند.
سفیر سابق ایران در عراق معتقد است داعش اگر در جغرافیای شمال عراق یا شرق سوریه موفق به تشکیل خلافت میشد این موضوع را میتوانست تا هر نقطه دیگر تعمیم دهد.
سرویس جهان مشرق -موضوعاتی همچون اربعین حسینی، عملیات آزادسازی موصل و مواردی ازایندست بار دیگر موضوع عراق را به صدر اخبار و تحلیلهای منطقه سوق داد. به سراغ حسن کاظمی قمی، دیپلمات 57 ساله نام آشنای حوزه مسائل منطقه غرب آسیا و به ویژه عراق و اولین سفیر ایران در عراق بعد از سقوط حزب بعث که در دوران مسئولیت خود سرپرستی هیئت مذاکره کننده ایرانی را با آمریکاییها در سال 85 عهدهدار بود، رفتیم تا اوضاع عراق کنونی را از وی جویا شویم و هم شنونده خاطرات و تجربیات مذاکرات حساس او و هیئت ایرانی و ثمرات آن در سال 85 باشیم.
هرچند ما مایل بودیم گفتوگو را با فضای مذاکرات آن زمان شروع کنیم اما آقای دکتر مشتاق بود که اوضاع فعلی عراق و روند مثبت و روبهجلوی عراق را تحلیل نماید که ما هم تسلیم خواسته این دیپلمات برجسته و یا به قول خود ایشان سرباز شدیم. گفتگو با وی چونکه به هر سؤال پاسخ تحلیلی میدهد دشوار است اما ما درنهایت پاسخ سؤالات خودمان را از او گرفتیم هرچند بعضی از آنها را در عمل نمیتوانیم بیان کنیم و بهعنوان رازی برای ما باقی ماند.
تأکید مقام معظم رهبری بر مضرّ بودن دوقطبی برای دولت و ملت، نصحیت گروهی و جریانی نیست. ایشان به نگاه کلان خود، این گرا و جهت را نشان میدهند که دوقطبیسازی کاذب برای هر فرد یا جریانی که پیروز انتخابات آتی باشد ضرر خواهد داشت.
سرویس سیاست مشرق - «ما از پذیرش ترامپ بهعنوان رئیس جمهوری ایالات متحده خودداری میکنیم و از پذیرش فرامین دولتی که افرادی متعصب را به قدرت برساند، خودداری میکنیم»؛ این عبارت را یکی از گروههای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صفحهای موسوم به NOTMYPRESIDENT#منتشر کرده است.[1]
نشریه لسآنجلس تایمز گزارش داد که مخالفان ترامپ با مشتهای گرهکرده، صدای سوت و کف و همراه با خودروهایی که بوق میزدند در اطراف ساختمان شورای شهر لسآنجلس تجمع کرده و شعار «رئیس جمهوری من نیست» را سر میدادند
به واقع، ترامپ یک ظرف سیاسی با خلأ بزرگ است که باید هر چه زودتر پر شود، شکی نیست که «آدمها»یی که قرار است مشاغل کلیدی را در کابینه او پر کنند، نقش پررنگی در تعیین خط مشی برای یک شخصیت بدون کارنامه سیاسی خواهند داشت.
سرویس جهان مشرق - "دانلد جی. ترامپ" با کمک یک حلقه محدود و بسیار نزدیک از مشاورانش توانست در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، اما بحث اداره یک حکومت فدرال به بزرگی دولت ایالات متحده به همین سادگی نیست.
به جای کادری نسبتا خصوصی از اعضای خانواده و همکاران بسیار وفادار، ترامپ ناچار است حلقه خود را توسعه دهد- کابینه، تیم مشاوران، استراتژیستها و هزاران منصب فرعی تر و کوچک تر.
ترامپ بلافاصله بعد از دیدار با اوباما در کاخ سفید توئیت کرده بود: "روز شلوغی در نیویورک برنامه ریزی شده. خیلی زود تصمیمات مهمی اتخاذ می شود درباره افرادی که قرار است حکومت را بگردانند!"
اگرچه مسؤولان دولتی اصرار دارند بگویند برجام تمام مشکلات و موانع و تحریمها را برداشته است ولی مرد شماره یک هستهای دولت، گویا نظر دیگری دارد و اعترافات وی حاکی از مشکلات و گرفتاریهای جدی است که دولت هیچ پاسخی برای آن ندارد.
سرویس سیاست مشرق –برجام در حوزه لغو تحریم های بانکی از ابتدا با مشکلات عدیدهای رو به رو بوده است. ماجرای بسته بودن سویفت از جمله مواردی بود که در ابتدای سال جاری توسط «هاینتس فیشر» رئیسجمهور اتریش در گفتگو با رسانه ملی در حوزه تراکنشهای بانکی مطرح شد. فیشر بیان داشت که سوئیفت بسته است و بانکی مراودات مالی با ایران انجام نمی دهند. اما همین موضوع مورد انتقاد تیم هستهای کشورمان قرار گرفت و سیدعباس عراقچی که آن روزها بیشتر رسانهای بود بیان داشت که سوئیفت باز است.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در احکام جداگانهای امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان را به سمت جانشینی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر سرتیپ کیومرث حیدری را به سمت فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در احکام جداگانهای امیر پوردستان به جانشینی فرمانده کل ارتش و امیر حیدری به فرماندهی نیروی زمینی منصوب کردند.
متن احکام فرمانده معظم کل قوا به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان
به پیشنهاد فرمانده کل ارتش و نظر به تعهّد، تجربه و شایستگی، شما را به سمت "جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران" منصوب میکنم.
زاکانی ناگفتههایی از چرایی حضور جنگندههای مسلح روسیه در پایگاه نوژه همدان برای بمبباران مواضع تروریستها در سوریه را تشریح کرد.
به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ظهر امروز (دوشنبه 10 آبان) در همایش استکبارستیزی که در دانشگاه علم و صنعت، اظهار کرد: عدهای در داخل کشور به دنبال آن هستند تا آمریکا را از باتلاقی که در منطقه غرب آسیا در آن گرفتار شده، نجات دهند.
زاکانی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم، آمریکا شوروی را دشمن اصلی خود قلمداد میکرد، گفت: در سال 1370 جرج بوش پدر با اعلام نظریه نظم نوین جهانی به دنبال تشکیل یک دهکده جهانی به کدخدایی آمریکا بود اما پس از فروپاشی شوروی، آمریکاییها اسلام و به خصوص ایران را جایگزین شوروی کرده و درصدد تعارض جدی با آن و نابودی انقلاب اسلامی تلاش کردند.
ستادکل نیروهای مسلح در بیانیهای با گرامیداشت سی و ششمین سالگرد دفاع مقدس تاکید کرد: طراحی و تولید سامانهها و تجهیزات دفاع محور در حوزههای مختلف دریایی، زمینی، هوا فضا و موشکی با قدرت تداوم خواهد یافت.
به گزارش مشرق به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی ستادکل نیروهای مسلح، این ستاد در بیانیهای با گرامیداشت سی و ششمین سالگرد دفاع مقدس؛ ظرفیتسازی مطمئن دفاعی برای امنیت پایدار داخلی و تولید قدرت بازدارندگی در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی را از درسها و برکات دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران دانست.
حضرت آیت الله خامنه ای سکوت دولتها و حتی علما، فعالان سیاسی، روشنفکران و نخبگان جهان اسلام در قبال شهادت ۷ هزار زائر بیگناه را، «بلای بزرگ امت اسلامی» خواندند.
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار خانواده های شهدای مِنا و مسجدالحرام، کوتاهی و بیکفایتی آل سعود در این حادثه را، اثبات مجدد بی لیاقتی این شجره خبیثهی ملعونه در تصدی و اداره حرمین شریفین خواندند و تأکید کردند: اگر راست می گویند و در حادثه بی تقصیرند، بگذارند یک هیأت حقیقت یاب اسلامی- بین المللی، واقعیات مسئله را از نزدیک بررسی و روشن کند.
حضرت آیت الله خامنه ای، دیدار با خانوادههای شهیدان منا و مسجدالحرام را یادآور حوادث دردناک سال گذشته دانستند و افزودند: حادثه منا و جان باختن حاجیان ایرانی در حال عبادت و با لبان تشنه و در زیر آفتاب سوزان، حادثهای عمیقاً غمانگیز و فراموشنشدنی است، البته این حادثه ابعاد گوناگون و روشنگری از لحاظ سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و دینی دارد که این ابعاد نباید فراموش شوند.
عزیز حسنی گفت: در درگیری که اخیراً در منطقه کانی سیو سردشت اتفاق افتاد ۸ نفر از اعضای عضو ضد انقلاب توسط سربازان امام زمان (عج) به هلاکت رسیدند.
به گزارش مشرق، عزیز حسنی در درگیری روز گذشته میان تنی از اعضای حزب منحله دموکرات با سربازان گمنام امام زمان (عج) اشاره کرد و اظهار داشت: این درگیری در روستای کانی سیو شهرستان سردشت رخ داد و سبب به هلاکت رسیدن 8 تن از اعضای عضو ضد انقلاب شد.
فرماندار سردشت گفت: خوشبختانه در این درگیری تلفات جانی به هیچ یک از نیروهای مدافع جمهوری اسلامی ایران وارد نشد.
وی تصریح کرد: نیروهای نظامی و امنیتی در شمال غرب کشور پیوسته تحرکات اشرار و گروهکهای ضد انقلاب را رصد میکنند و با واکنش به موقع به تحرکات آنان اجازه هیچ گونه اخلال در امنیت منطقه را به کسی نمیدهند.
دولت یازدهم با پذیرفتن تمامی استانداردهای کارگروه اقدام مالی، تضمین های لازم را برای اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت را به امریکا داده است.
سرویس اقتصاد مشرق - «اگر میبینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را میبردند و از این رو با این اقدام پولهایشان آزاد شد و به دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانشبنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیبپذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است و مدیران و دلسوزان و معلمان باید وارد این فضا شوند، مطمئنم دوره دوم دولت روحانی میتواند ما را به آنجا برساند»
آیا افزایش بودجه دفاعی مانع از رشد اقتصادی و تقویت اقتصاد دانشبنیان خواهد بود؟ احتمالاً سایر دول جهان نیز با این پرسش روبرو هستند و شنیدن پاسخ آنها خواندنی است.
سرویس جهان مشرق - هزینه نظامی کشورها معمولاً توسط مجلس تصویب میشود و به نوعی تابع آرای مردم است. بنابر این سیاستمداران تلاش میکنند علاوه بر رایزنی با جریانهای سیاسی و ارگانهای حاکم، نظر خود را در این زمینه از طریق سخنرانیهای عمومی یا مصاحبه با رسانهها در جامعه ترویج کنند.
سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در چند روز گذشته که با اشاره به پیشرفت «اقتصاد دانشبنیان» در کشورهایی چون آلمان و ژاپن، یکی از دلایل آن را محرومشدن این کشورها پس از جنگ جهانی دوم از «نیروی نظامی» دانست، بهانهای شد تا نگاهی به سخنان برخی مقامات و سیاستمداران در مناطق مختلف جهان بیاندازیم و رویکرد آنها را به این حوزه در یکیدو سال اخیر و شرایط جاری نظام بینالملل (و نه در دهه 1950 و 1960 میلادی) بررسی کنیم:
روسیه بار دیگر حضور خود را در سوریه تثبیت کرده که باعث محدودیتهای احتمالی در آزادی عمل نیروهای هوایی اسرائیل در هر درگیری آینده شده و دست کم هر اقدام نظامی هوایی اسرائیل نیازمند انجام هماهنگیهای لازم با این کشور است.
سرویس جهان مشرق - مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی به بررسی جنگ آینده تلآویو با حزبالله لبنان و ملاحظات استراتژیک و اجرایی این جنگ پرداخته است. این گزارش به قلم اودی دیکل و آساف اوریون دو تن از تحلیلگران صهیونیستی نوشته شده و سناریوهای مختلف در راهبردهای گوناگون رژیم صهیونیستی برای این جنگ را ارزیابی می کند.
فرمانده کل قوا، شب گذشته دستوری مهم مبنی بر افزایش توان تهاجمی کشور، صادر کردند. بهنظر میرسد که برای تحقق این فرمان، ۳ اولویت اصلی پیش روی مسئولان وجود دارد.
به گزارش مشرق، حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا روز گذشته بازدیدی مفصل از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح داشتند. در این نمایشگاه دستاوردهای این وزارتخانه در حوزههای مختلفی همچون هوافضا، زرهی، دریایی، هوایی و . . . به نمایش در آمده و "فرمانده" برای بازدید از این دستاوردها بیش از 2 ساعت وقت گذاشتند.
در این نمایشگاه همچنین فناوریهای پیشرفته، بومی و دانشبنیان که محصول تلاش، ابتکار و دانش محققان و متخصصان داخلی بود نیز به نمایش گذاشته شده و وزارت دفاع گزارشی درخصوص بخش راداری سامانهی پدافند و تولید داخلِ «باور 373» نیز به رهبر انقلاب ارائه کردند؛ این سامانه قابلیتهای بالاتری نسبت به مشابه خارجی دارد.
هریتیج ادعا میکند که ایجاد «ارتش سایبری ایران» در 2009 نشانگر شروع تهاجم سایبری علیه کسانی است که دولت ایران آنها را دشمن قلمداد میکند. یک گروه هک موسم به تیم امنیتی آژاکس، که گفته میشود خارج از ایران دست به عملیات میزند.
سرویس جنگ نرم مشرق- اندیشکده «هریتیج» در گزارش «شاخص قدرت نظامی آمریکا» میزان پیشرفت یا پسرفت قدرت نظامی ارتش این کشور را بررسی کرده و در قسمتی از آن که مربوط به منطقه غربآسیا (خاورمیانه) میشود، به بررسی پیشرفتهای تکنولوژیک ایران در حوزههای موشکی، فضا و سایبری پرداخته و با بازخوانی ادعاهای تکراری نظیر حمایت تهران از تروریسم، ایران را تهدیدی برای آمریکا و متحدانش میخواند.
مشرق صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی این گزارش را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش هرگز مورد تأیید مشرق نیست.
نفوذ سازمان یافته با خود تحریمی از سوی دولتی که چشم به لطف غرب دوخته صورت میگیرد و دلالی سازمان یافته نیز با محدود کردن و خود تحریمی، توانمندیهای داخلی بستری برای دو رویداد است.
سرویس اقتصاد مشرق -پس از اینکه غرب از انجام کامل تعهدات ایران در توافق هسته ای، اطمینان حاصل کرد و صنعت هسته ای کشور توسط مقامات دولتی تحریم گشت، خود تحریمی را به دیگر نهادهای ایرانی تسری بخشید بطوریکه 5 ماه پس از اجرای برجام، پروژه خود تحریمی گروههای مقاومت و نهادهای انقلابی در نظام بانکی کشور از سوی طیب نیا به امضاء رسید، 6 ماه بعد از اجرای برجام، کلنگ پروژه خود تحریمی توانمندی های داخلی در صنعت نفت با مصوبه قراردادهای جدید نفتی هیات وزیران به زمین خورد و 7 ماه بعد از اجرای برجام، خود تحریمی در عرصه فناوری اطلاعات در راستای عدم شکل گیری نهضت تولید محتوا در همایش انگلیسی، ایران کانکت 2016؛ کلیک خواهد خورد.
فرمانده معظم کل قوا، پیش از ظهر امروز از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع در حسینیهی امام خمینی(ره) بازدید کردند و به سخنرانی در جمع حاضران پرداختند.
به گزارش مشرق، حسینیه امام خمینی(ره) امروز (چهارشنبه) میزبان نمایشگاه دستاوردهای صنعت دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود و حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا بیش از دو ساعت از فناوریهای پیشرفته، بومی و دانشبنیان که محصول تلاش، ابتکار و دانش محققان و متخصصان داخلی است و اثر مستقیمی بر افزایش توان رزمی نیروهای مسلح دارد، بازدید کردند.
در این نمایشگاه، دستاوردهایی در زمینه طراحی و ساخت انواع سامانهها و تجهیزات پیشرفته «موشکی»، «راداری»، «دریایی»، «اپتیکی»، «زرهی»، «پهپاد» و «مراکز ارتباطاتی» به نمایش گذاشته شد.
نزاع اخیر میان شبه نظامیان کرد مورد حمایت آمریکا و دولت سوریه نشان میدهد که داعش هدف اصلی آمریکا نیست و این کشور به دنبال «نیروهای میدانی نیابتی» در سوریه است تا پروژه بزرگتر خود را به پیش ببرد.
سرویس جهان مشرق - گزارش های حکایت از درگیری مسلحانه سنگین میان شبه نظامیان کرد و نیروهای دولت سوریه دارد که تمرکز این درگیری ها در شرق سوریه و در شهر «حسکه» است. گویا نیروهای سوری در آستانه عقب نشینی کامل از منطقه هستند.
هجوم نیروهای کرد با پشتیبانی هوایی آمریکا و حضور نیروهای عملیات ویژه آمریکا انجام می گیرد. استفاده ارتش سوریه از قدرت هوایی برای کنترل روند پیشرونده مناقشه، ظاهرا تحت تاثیر ایجاد یک «منطقه پرواز ممنوع اعلام نشده» توسط آمریکایی ها در شرق سوریه، محدود شده است.
رویترز در گزارشی با عنوان «کردهای سوریه نبرد با دولت را بردند، ترکیه علیه آن ها بسیج شده است» نوشت:
" نیروهای کرد سوریه تقریبا به طور کامل کنترل حسکه را به دست گرفته اند، در حالی که روز سه شنبه نبرد یک هفته ای دو طرف با آتش بس، موقتا پایان یافت. با مستحکم تر شدن موضع کردها در شمال شرق سوریه، ترکیه به تلاش های خود برای متوقف کردن نفوذ ان ها شدت بخشیده است."
شبه نظامیان کرد YPG، که بخش مهمی از کارزار ضدداعش به رهبری آمریکا را تشکیل می دهند، همین حالا هم کنترل بخش هایی قابل توجه از شمال سوریه را در دست دارند که از زمان شروع جنگ داخلی سوریه در 2011 از نوعی خودمختاری برخوردار شده است."
تحلیل گران همدل با عملکرد کردها، به ویژه نقش آن ها در نبرد با خلافت خودخوانده دولت اسلامی، این تحولات را گامی مثبت در جهت تشکیل یک «کردستان» بزرگ و مستقل می بینند.
نیروهای ویژه آمریکا در شرق سوریه
اما واقعیات میدانی حاکی از آینده ای محتمل تر از تصویر کنونی و ناخوشایندتر است.
نسخه کردی اسراییل
مقاله واشینگتن پست با عنوان «درون نیروهای مبارز کرد: سربازان میدانی نیابتی آمریکا در جنگ علیه دولت اسلامی» مدعی شده است:
" گرچه نیروهای آمریکایی در نواحی تحت کنترل کردها حاضر به مصاحبه نشدند، اما همه جا شواهد حضور آن ها و تمرکز بر موصل دیده می شود. ایالات متحده هم در عراق و هم در سوریه به دنبال نیروهای زمینی نیابتی است تا با دولت اسلامی بجنگند. این سیاستی است که توفیقات اخیر را در بازپس گیری شهر الرمادی توسط نیروهای عراقی رقم زده است. اما موصل، یکی از بزرگ ترین ودیعه هایی که به دست دولت اسلامی افتاده، آزمون بزرگی هم برای نیروهای عراقی و هم کردها خواهد بود. مقامات آمریکایی می گویند شاید ماه ها طول بکشد که نیروهای محلی آموزش و تجهیزات لازم را برای پیشروی به سوی مواضع مستحکم شبه نظامیان داعش در این شهر دریافت کنند."
اما در پرتو نزاع اخیر میان شبه نظامیان کرد مورد حمایت آمریکا و دولت سوریه آشکار شده است که دولت اسلامی هدف اصلی آمریکا نیست. آمریکا در واقع به دنبال «نیروهای میدانی نیابتی» در سوریه بوده است، لیکن بسیار قبل تر از تبدیل داعش به یک برَند ژئوپلیتیکی در منطقه و با هدف سرنگونی دولت سوریه، نه پاکسازی سوریه از تروریست هایی که خود ایالات متحده در وهله نخست، ورود آن ها را به صحنه نبرد میسر کرد.
در همین پس زمینه است که می توان دید که کردها مورد استفاده قرار می گیرند تا اول سوریه نابود شود، بعد جناح های مختلف آن ها علیه یکدیگر و علیه کشورهایی که در آن ها حضور دارند تحریک گردند تا در نهایت کردها وضعیت یک «شبه دولت» همیشه وابسته را پیدا کنند که به عنوان یک اهرم فشار توسط واشینگتن، لندن و بروکسل مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
نیروهای کردی که اجازه دادند در جهت منافع غربی ها مورد استفاده قرار گیرند، در کنار افراط گرایان جهادی چون القاعده در انشقاق و ویرانی عراق نقش داشتند و اکنون از آن ها علیه سوریه استفاده می شود و به زودی رو به سوی ایران هم می کنند.
گزارش موسسه «استراتفور» با عنوان «کردهای ایران دوباره به سلاح روی می آورند»، از هم اکنون چشم اندازی اولیه از آن چه که قرار است در آینده ای نزدیک مناقشه ای وسیع تر با ایران باشد، ترسیم می کند، آینده نزدیکی که اهداف و منافع آمریکا در شرق سوریه محقق شود و توسعه یابد. استفاده آمریکایی ها از کردها، مصداق امروزی سیاست امپریالیستیِ دیرین «تفرقه بیانداز و حکومت کن» است. آن چه کردها «گمان می کنند» برایش می جنگند، در واقع ربطی به انگیزه های اصلی پشت پرده تسلیح، تعلیم و سازماندهی آن ها توسط غربی ها ندارد. محتمل ترین سناریو- اگر اکثریت نیروهای مسلح کرد همین رویه را حفظ کنند- این است که ان ها برای تجزیه و نابودی سوریه و ایجاد یک آشوب دیرپا مورد استفاده قرار گیرند، آشوبی که دامن خود آن ها را هم خواهد گرفت.
نیروهای خارجی که در کنار شبه نظامیان کرد «واحدهای حفاظت خلق» حضور دارند
این سناریو ضرورتا منجر به اتکای سنگین کردها به پشتیبانی خارجی برای بقاء در آشوب پیش گفته خواهد شد که هدف غایی آن ایجاد یک نسخه کردی از اسراییل است- دولتی ساختگی و نابالغ که تا همیشه متکی به حمایت غربی هاست و توسط رژیم دست نشانده فاسد و غیرمنتخب اداره می شود. این آینده یک جنگ دایمی با ترکیه، باقی ماندهی سوریه، عراق و منازعه فزاینده با ایران است که نه برآمده از آرزوها و منافع اصیل مردم کرد، که ناشی از آمال ایدئولوژیک تحمیل شده از سوی غربی ها برای تضعیف قدرت ایران و اعاده هژمونی آن ها بر کل منطقه است.
داستان کردها هنوزکاملا تمام نشده است
علی رغم تاریک بودن چشم انداز اقدام کردها در ابزارشدن برای منافع غربی ها، که هدف آن ایجاد آشوبی است که گریبان خود کردها را هرگز رها نخواهد کرد- چنین چشم اندازی هنوز کاملا ناگزیر نیست.
روسیه و ایران هنوز نفوذ چشمگیری در میان جناح های کردی منطقه دارند و می توانند به تعدیل خسارات ناشی از برنامه آمریکا برای تجزیه سوریه از طریق نیروهای نیابتی کرد، کمک کنند. در حالی که این امر شاید مستلزم دادن پاره ای از امتیازات از سوی دولت سوریه برای حدی از خودگردانی در مناطق کردنشین این کشور باشد، اما در نهایت می تواند موجب خاتمه یافتن یا دست کم تعدیل مناقشه چندین ساله ای باشد که غرب آسیا و شمال آفریقا را عمیقا تحت الشعاع خود قرار داده است. به علاوه، در صورتی که سوریه و متحدانش بتوانند در عرصه میدانی تغییر ناگهانی چشمگیری ایجاد کنند و تحرکات جدید ترکیه هم حقیقتا برآمده از فاصله گیری ان از نفوذ ناتو باشد، می توان به پایان یافتن یا حداقل تعدیل عملیات آمریکا در شرق سوریه و منزوی شدن نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا و در نتیجه سوق یافتن آن ها به مذاکره امید داشت.
در حالی که این احتمالات وجود دارند، تلاش های عظیم دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و نظامی هم برای بازگرداندن نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا به واقعیت مورد نیاز است.
پایگاه تحلیلی المانیتور در تحقیقات خود پی برده است که گروه تروریستی منافقین برای براندازی نظام ایران و لابی در میان نمایندگان کنگره و مقامات آمریکایی به منظور پیشبرد اهداف خود هزینههای میلیونی صرف میکند.
به گزارش مشرق، پایگاه تحلیلی «المانیتور» در گزارشی مبسوط که میگوید حاصل مطالعه «صدها سند» مالی است، فهرستی را از مبالغی که رژیم صهیونیستی و کشورهای خاورمیانه صرف لابیگری در آمریکا کردهاند، منتشر کرده است.
در بخشی از این گزارش به لابیگری منافقین در خارج از ایران اشاره کرده است و در گزارشی تحت عنوان «ایرانیان در آمریکا علیه روابط حسنه آمریکا با ایران مبارزه کردند» به هزینههایی که گروههای تروریستی منافقین علیه دولت ایران صرف کردهاند، اشاره کرده است.
طبق این گزارش، شماری از اتباع ایرانی در آمریکا به دو سازمانی پیوسته بودند که این دو سازمان نظرات کاملاً متفاوتی درباره چگونگی رویارویی واشنگتن با تهران از پایان دادن به تحریمها گرفته تا براندازی نظام ایران داشتند.
حجتالاسلام ذوالنور با بیان اینکه سیستم F.A.T.F تحت نظر صهیونیستها و امریکاییهاست، گفت: شگرد اصلی غربیها از تشکیل این سیستم ضربه زدن به حزبالله لبنان است.
به گزارش مشرق، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، اظهار کرد: این سیستم تحت نظر صهیونیستها و امریکاییها و بسیار خطرناک است. هدف آنها رصد اقتصادی کشورها، فعل و انفعالات تجاری و گردش اعتبارات و قراردادهای اقتصادی آنهاست.
با تجاوز نظامی ترکیه به خاک سوریه و اشغال بخش هایی از آن معادلات سیاسی و نظامی در این کشور دستخوش تحولات ویژهای خواهد شد.
سرویس جهان مشرق - برای مخاطبان مشرق که طی سه سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی سوریه» بودهاند، از تحولات میدانی در جبهههای «حلب و دمشق» گزارشهایی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
جبهه های نبرد در بخش های مختلف سوریه طی روزهای گذشته صحنه تحولات میدانی ویژه ای بوده است. از تشدید نبردها در جبهه های جنوبی و غربی حلب با تغییر معادلات سیاسی - نظامی ناشی از تجاوز نظامی ارتش ترکیه به خاک سوریه و اشغال شهر مرزی جرابلس همگی بیانگر ورود پرونده بحران در این کشور به مراحل جدید می باشد.
طبیعی است که ارتباطات امنیتی و سیاسی آلیانس با اسرائیل، انگلستان و سرویسهای غربی حضور او را از یک اقدام اقتصادی چالشی امنیتی تبدیل خواهد کرد. آیا دستگاههای امنیتی و در رأس آنها وزارت اطلاعات نسیت به این سفر حساس هستند؟
به گزارش مشرق، شاید قرار است این هفته یا چندهفته بعد عدهای در فرودگاه مهرآباد منتظر باشند تا از «سِر آلیانس»- این فعال اقتصادی انگلیسی- استقبال کنند. اما همانها شاید همانقدر که از استقبال او خوشحال هستند، از حاشیهساز شدن سفر آلیانس به تهران نیز دلواپس باشند. چراکه سر آلیانس نه یک فعال اقتصادی معمولی بلکه یک چهره بدنام سیاسی امنیتی نیز هست.
سال گذشته برخی اخبار از تلاش یکی از نزدیکان حاشیهساز یک مقام ارشد دولتی برای ارتباط با آلیانس و باز کردن پای او به مناسبات داخلی اقتصادی شنیده شد. اما طی ماههای گذشته نیز برخی لابیهای اقتصادی ایرانی دیدارهایی با داوود آلیانس داشتهاند و گویا مقرر شده همکاریهایی بین مجموعه اقتصادی او و برخی طرفهای ایرانی در زمینه صادرات و واردات انجام شود.
زمزمه بازداشت یکی از اعضای وابسته به تیم مذاکره کننده هستهای به اتهام جاسوسی برای خیلیها تعجبآور بود؛ اما این اولین مورد از نفوذ برخی چهرههای مرتبط با غرب در تیم مذاکره کننده ایران نیست.
به گزارش مشرق، مرد با کت و شلوار مارک انگلیسی پشت گیت کنترل بلیط ایستاده است؛ با ثبت شدن مهر خروج بر روی پاسپورت، دیگر خیالش راحت میشود که میتواند تهران را به مقصد مورد نظر ترک کنند، اما نزدیک شدن دو جوان که کارت یکی از نهادهای امنیتی را به وی نشان میدهند، همه چیز را تمام می کند؛ «شما بازداشت هستید!»
تا آن لحظه هیچ کس نمیدانست که پیرمرد بازداشت شده چه کسی است ولی چند روز بعد خبر از برخی منابع درز میکند؛ «بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای در بخش پولی و بانکی»؛ خبر آنقدر شوکه کننده بود که عباس عراقچی از مسئولان ارشد وزارت خارجه و اجرای برجام، نه میتوانست خبر را تائید کند نه تکذیب.
اظهارات مداخلهجویانه و مواضع گستاخانه سفیر سعودی در عراق به ویژه طی ماههای اخیر که نبرد با داعش در این کشور به مرحله سرنوشتسازی رسیده است، در نهایت کارد را به استخوان دولت بغداد رساند.
به گزارش مشرق، وزارت خارجه عراق اخیرا اعلام کرد که این کشور به صورت رسمی درخواست تغییر سفیر سعودی در بغداد را به مقامات ریاض ابلاغ کرده است. «احمد جمال» سخنگوی وزارت خارجه عراق ضمن اعلام این خبر، تأکید کرد: «دولت بغداد به این نتیجه رسیده است که سفیر سعودی در عراق باید تغییر کند».
«ثامر السبهان» سفیر سعودی در عراق طی ماه های اخیر جنجال های زیادی را در این کشور به پا کرده است. وی بارها با اظهارنظر علیه نیروهای حشد الشعبی در عراق، در امور داخلی این کشور مداخله کرده است. سفیر سعودی در عراق در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود علیه حشد الشعبی مدعی شده بود: عدم مشارکت نیروهای حشد الشعبی در عملیات آزادسازی استان الانبار به دلیل مخالفت اهل تسنن ساکن این استان با آنها بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دستگیری یکی از نفوذیها در تیم مذاکرهکننده هستهای گفت: این شخص دو تابعیتی در کنار جان کری، موگرینی و چهرههای آمریکایی حضور و نقش فعالی داشته است.
به گزارش مشرق، جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دستگیری جاسوس و نفوذی آمریکا در تیم مذاکرهکننده ایران، اظهار کرد: در بحث نفوذ و ضرباتی که نظام جمهوری اسلامی ایران از این مسأله خورده و میخورد مباحث بسیار مهم و گستردهای مطرح است.
وی با بیان اینکه نفوذ در تیم مذاکرهکننده هستهای هنوز آغاز راه است، خاطرنشان کرد: ملت ایران باید خود را آماده کنند تا نسبت به خطر و تهدید بسیار جدی و فراگیر نفوذ موضع جدی بگیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: همچنین کشور باید برای غربال کردن جریان منحط غربگرا که از ابزار نفوذ استفاده میکند، آماده شود تا بلکه بتواند با این تهدید مقابله کند.
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی گفت: برجام را خیلی بزرگ نکنید؛ مقام معظم رهبری مرتب از بدعهدی دشمن سخن میگوید اما عزیزان ما یکبار حاضر نیستند از این بدعهدیهای دشمن قدار ما یکبار سخن بگویند.
به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امامجمعه موقت تهران در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه امروز پایتخت با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت گفت: این دو با خون خود حقانیت خود را به اثبات رساندند و خداوند این دو را به عنوان قربانی برای دین خود قبول کرد.
وی بازخوانی زندگی شهیدان رجایی و باهنر را موجب بازتولیدی برای مسئولین فعلی خواند و خاطرنشان کرد: شهیدان رجایی و باهنر چهرهای پر جاذبه از مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ارائه کردند و تابلو شدند و برای همیشه تابلو ماندند؛ لذا پس از واقعه شهادت ایشان یک هفته به عنوان هفته دولت معرفی شده است.
سخنگوی کاخ سفید میگوید یکی از خوبیهای برجام و بازرسیهای آن این است که آمریکا میتواند اطلاعات خود درباره تأسیسات هستهای و غیرهستهای ایران را افزایش دهد و هنگام اقدام نظامی، آنها را با دقت بالاتری هدف قرار دهد.
سرویس جهان مشرق- آمریکا از روز اول بعد از به نتیجه رسیدن توافق هستهای نشان داد بنا ندارد همان اندازه که از برجام بهره برده، ایرانیها را هم از این توافق بهرهمند کند. در این گزارش و چند گزارش بعدی تلاش داریم تا به شکلی مختصر مروری داشته باشیم بر اخبار، موضعگیریها و اقداماتی که از همان روز اول بعد از توافق، توسط آمریکاییها آغاز شد و نشان میداد واشنگتن علاقهای به اجرای تعهداتش در برجام ندارد.
قول و قرارهایی که روز فرجام برجام به ایران داده شد با آنچه از فردای آن روز شروع شد تفاوت زیادی داشت
آنچه در این گزارشها میخوانید، به اشکال مختلف نشان میدهد برجامی که ایران به بندبند آن متعهد بوده است و «روح» آن تا کنون بارها توسط آمریکاییها نقض شده و بعد از پایان دوره ریاستجمهوری باراک اوباما نیز با توجه به مخالفتهای کنگره آمریکا، هیچ افساری نمیتواند رئیسجمهور بعدی این کشور را از زیر پا گذاشتن توافق هستهای با ایران بازدارد.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم