اگرچه مسؤولان دولتی اصرار دارند بگویند برجام تمام مشکلات و موانع و تحریمها را برداشته است ولی مرد شماره یک هستهای دولت، گویا نظر دیگری دارد و اعترافات وی حاکی از مشکلات و گرفتاریهای جدی است که دولت هیچ پاسخی برای آن ندارد.
سرویس سیاست مشرق –برجام در حوزه لغو تحریم های بانکی از ابتدا با مشکلات عدیدهای رو به رو بوده است. ماجرای بسته بودن سویفت از جمله مواردی بود که در ابتدای سال جاری توسط «هاینتس فیشر» رئیسجمهور اتریش در گفتگو با رسانه ملی در حوزه تراکنشهای بانکی مطرح شد. فیشر بیان داشت که سوئیفت بسته است و بانکی مراودات مالی با ایران انجام نمی دهند. اما همین موضوع مورد انتقاد تیم هستهای کشورمان قرار گرفت و سیدعباس عراقچی که آن روزها بیشتر رسانهای بود بیان داشت که سوئیفت باز است.
مایک پامپئو که دونالد ترامپ وی را به عنوان گزینه تصدی ریاست سازمان سیا معرفی کرده سابقهای طولانی در ایرانستیزی و مخالفت با اسلام دارد.
به گزارش مشرق، «مایک پامپئو» که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا روز جمعه او را به عنوان گزینه تصدی ریاست سازمان سیا معرفی کرده یکی از تندروترین نماینده کنگره آمریکا در مخالفت با ایران و توافق هستهای است.
«پامپئو» که طراح چندین طرح ضد ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا است آخرین اظهارنظرش درباره برجام را روز پنجشنبه مطرح کرده است. وی در حساب کاربریاش در شبکه اجتماعی توئیتر نوشته به دنبال لغو این توافق هستهایِ «فاجعهبار» به عقیده او است.
وی نوشت: «چشمبه راه لغو این توافق فاجعهبار با بزرگترین حامی دولتی تروریسم هستم.»
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در احکام جداگانهای امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان را به سمت جانشینی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر سرتیپ کیومرث حیدری را به سمت فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در احکام جداگانهای امیر پوردستان به جانشینی فرمانده کل ارتش و امیر حیدری به فرماندهی نیروی زمینی منصوب کردند.
متن احکام فرمانده معظم کل قوا به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان
به پیشنهاد فرمانده کل ارتش و نظر به تعهّد، تجربه و شایستگی، شما را به سمت "جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران" منصوب میکنم.
چرا اسلام اجازه سازش با استکبار را نمی دهد؟
چرا با قطب استکبار و محاربین با حکومت اسلامی نمیتوان سازش کرد؟ اگر مبارزه با استکبار همیشگی است، پس چرا پیامبر(ص) در حدیبیه با قریش صلح کرد؟
به گزارش مشرق، بعد از سقوط سیطره قطب استکبار بر دنیا، آن موقع دیگر فرقی بین کفار باقیمانده وجود نخواهد داشت. آن موقع است که اسلام برائت عمومی از همه کفار اعلام میکند و مرگ بر روسیه و چین و آمریکا و همه کفار به صورت علی السویه اعلان میشود. سوره برائت به هیمن مسئله اشاره دارد. بعد از فتح مکه برخی از کفار در شبه جزیره باقی مانده بودند که هنوز مستکبرانه در مقابل پیامبر(ص) می ایستادند و تسلیم نمیشدند. لذا سوره برائت بر پیامبر(ص) نازل شد.
با وقوع انقلاب اسلامی، آمریکا سلطه خود در ایران را از دست داد و برای بازگرداندن احاطه خود در این کشور دست به هر اقدامی زد.
به گزارش مشرق، سقوط شاه از نظر استراتژیک نتایج مصیبت باری برای آمریکا به بار آورد و از نظر سیاسی برای خود کارتر فاجعه آمیز بود؛لذا آمریکا بزرگترین بازنده شد که با وقوع انقلاب، سلطه خود را در ایران از دست داد و برای بازگرداندن احاطه خود در ایران دست به هر اقدامی زد. حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بارها از دشمنی آمریکا با ایران، جنایتهای این شیطان بزرگ گفته اند ولی در این اواخر، برخی با بزک کردن آمریکا سعی دارند تا ملت ایران اسلامی را به اعتماد به آمریکا تشویق کنند. در ادامه برای مشخص شدن چهره خبیث آمریکا، برخی از جنایات شوم این شیطان بزرگ در ایران را قبل و بعد از انقلاب مورد استفاده قرار می دهیم.
زاکانی ناگفتههایی از چرایی حضور جنگندههای مسلح روسیه در پایگاه نوژه همدان برای بمبباران مواضع تروریستها در سوریه را تشریح کرد.
به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ظهر امروز (دوشنبه 10 آبان) در همایش استکبارستیزی که در دانشگاه علم و صنعت، اظهار کرد: عدهای در داخل کشور به دنبال آن هستند تا آمریکا را از باتلاقی که در منطقه غرب آسیا در آن گرفتار شده، نجات دهند.
زاکانی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم، آمریکا شوروی را دشمن اصلی خود قلمداد میکرد، گفت: در سال 1370 جرج بوش پدر با اعلام نظریه نظم نوین جهانی به دنبال تشکیل یک دهکده جهانی به کدخدایی آمریکا بود اما پس از فروپاشی شوروی، آمریکاییها اسلام و به خصوص ایران را جایگزین شوروی کرده و درصدد تعارض جدی با آن و نابودی انقلاب اسلامی تلاش کردند.
با گذشت 20 ماه از آغاز اعلام تشکیل ائتلاف موسوم به «طوفان قاطعیت» به رهبری آل سعود و 9 کشور عربی دیگر علیه ملت یمن، سیر تحولات نشان دهنده شکست قطعی این طرح میباشد.
سرویس جهان مشرق - برای مخاطبان مشرق که طی یک سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی یمن» بودهاند، از تحولات میدانی - سیاسی در این کشور گزارشهایی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز توانسته ایم فرمولهای دشمن را برای تسلط بر هوا، فضا، دریا و زمین باطل کنیم.
به گزارش مشرق، سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی روز پنجشنبه در سیزدهمین همایش دادستانهای عمومی و انقلاب کل کشور و روسای کل دادگستریها و سازمان قضایی نیروهای مسلح در مشهد افزود: در فضا راه دشمن را بسته ایم و قدرت هوا و فضای ایران به شکل فزاینده ای در حال توسعه بوده و در واقع استعداد بازدارندگی ما است.
وی ادامه داد: در عرصه دریایی هم این اقتدار مشهود است و در روی زمین نیز عرصه بر دشمن بسته شده است.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: با این وجود به اینها اکتفا نشده زیرا می دانیم برای تداوم حضور مقتدرانه باید قدرت اثرگذاری بر معادلات سیاسی و اقتصادی منطقه و جهان را داشته باشیم.
وی افزود: چندین دهه است که انقلاب و ایران اسلامی محور تحول جهان اسلام می باشد و در این چارچوب ظرفیت سازی عظیمی انجام شده است.
سردار سلامی ادامه داد: حضور گسترده جمهوری اسلامی ایران در عرصه منطقه ای و جهانی فضای تنفسی دشمن را تنگ می کند ضمن آنکه در این میدان دست برتر را داریم زیرا کسی موفق است که در میدان واقعی و زمینی قادر به آفرینش تحول باشد.
وی گفت: نبرد دشمن محدود به این عرصه ها نمی شود زیرا امروز دشمن در میدان تسخیر قلبها و دلها با شدت بیشتری ورود یافته است.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: دشمنان تفکر و روحیه انقلابی، تکیه بر ارزشها و آرمان را بزرگترین تهدید برای خودمی دانند و دریافته اند برای لطمه به مرکز و نیروی پیشران انقلاب اسلامی باید ذهنها و دلها را تسخیر کنند و این موضوع جلوه ای از راهبرد نفوذی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید دارند.
وی ادامه داد: این نفوذ اثرگذاری بر ادراک از فضا و شرایط را بگونه ای شکل می دهد و فضایی ایجاد می کند تا در آن جای دوست و دشمن را عوض شده و به دشمنان اعتماد شود.
سردار سلامی گفت: ادامه این مسیر آن است که بر اساس قواعد و هنجارهای آنان عمل کرده و طبق معیارهای قدرتهای بزرگ در جهان، منازعه را انتخاب و با ادبیات آنها زندگی کنند و این موضوعی بسیار خطرناک است.
وی افزود: این همان امری است که می تواند مسیر دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ما از روحیه، مضمون و حقیقت انقلابی خود تهی کند و آثار آن را گاهی مشاهده می کنیم.
* جنگ خاموش، خطرناک و نامرئی
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: این یک جنگ است و در جنگ هم بیطرفی معنا ندارد، باید بجنگیم تا از جوانان خود دفاع کنیم.
وی اعتیاد الکترونیکی، مخدوش کردن معصومیت ظاهری جوانان و شیطانی کردن چهره آنان و فروپاشی خانواده را بخشی از اقدامات نفوذی دشمن توصیف و بیان کرد: این موقعیت یک جنگ خاموش، خطرناک و نامرئی است که باید با تشکیل جبهه واحد برای از بین بردن تهدیدات خطرناک اقدام کنیم لذا همگان در این رابطه رسالت و وظیفه داریم.
سردار سلامی علم و عقل را اساس پیشرفت و بی خردی و ظلم را نقطه آغاز فروپاشی یک جامعه ذکر و بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران موازنه را به نفع اسلام تغییر داد.
وی افزود: امروز باید درک درستی از ابعاد این حقیقت و عظمت جاودانه آن بیابیم تا رسالت خود را برای حفظ این دستلاورد بزرگ بیش از پیش بکار بندیم، چنانکه ادراک نظام سلطه نسبت به جاذبه و عظمت انقلاب اسلامی به درستی شکل گرفته است.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: آنها فهمیدند اگر با همه ظرفیت، استعداد، قوه فیزیکی و نرم افزاری به مقابله با گسترش اسلام و انقلاب در عصر حاضر نپردازند این منشور محوری بخش مهمی از کره زمین را با سرعتی شتابدار درمی نوردد همانطور که امروز اسلام در غرب اروپا پیشرفت می کند.
وی گفت: امروز در انگلستان بیش از 1600 مدرسه اسلامی وجود دارد در حالی تا قبل انقلاب اسلامی ایران این تعداد 14 عدد هم نبود و فراوانترین نام برای پسران محمد و برای دختران نور است و سالانه 50 هزار نفر در آن کشور مسلمان می شوند.
سردار سلامی افزود: اسلام در حال تغییر هویت اروپا است، پدیده تکفیریها واکنشی برای متوقف کردن روند گسترش اسلام در قلب اروپا می باشد.
وی ادامه داد: اگر امروز نقطه آتشباری تمام قدرت متراکم، نقطه تمرکز سیاستهای فرهنگی، عملیات روانی، جنگهای اطلاعاتی و ارعاب و تهدید دشمنان شده ایم ناشی از ظهور یک حقیقت بزرگ در جهان است که تحمل آن برای قدرتها بزرگ ممکن نیست.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ملت ایران برای حفظ این عظمت مسیر سختی را طی کرده به رغم حصر اقتصادی کامل، انواع تهاجم فرهنگی، عملیات روانی، اطلاعاتی و جنگ نظامی استوار مانده و این پدیده ای استثنایی و واقعیتی منحصر به فرد است.
وی افزود: در این میان ما چون در متن این حقیقت زندگی می کنیم شاید شناخت ابعاد آن خیلی قابل درک نباشد. باید در مقیاس کلان به تاثیرات این حقیقت پرداخت و آن را برای مردم روشن کرد.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امروز اتحاد و انسجام مسلمان منجر به شکل گیری قدرتی عظیم می شود که دشمنان را متوقف و شر و مکر آنان
ستادکل نیروهای مسلح در بیانیهای با گرامیداشت سی و ششمین سالگرد دفاع مقدس تاکید کرد: طراحی و تولید سامانهها و تجهیزات دفاع محور در حوزههای مختلف دریایی، زمینی، هوا فضا و موشکی با قدرت تداوم خواهد یافت.
به گزارش مشرق به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی ستادکل نیروهای مسلح، این ستاد در بیانیهای با گرامیداشت سی و ششمین سالگرد دفاع مقدس؛ ظرفیتسازی مطمئن دفاعی برای امنیت پایدار داخلی و تولید قدرت بازدارندگی در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی را از درسها و برکات دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران دانست.
حضرت آیت الله خامنه ای سکوت دولتها و حتی علما، فعالان سیاسی، روشنفکران و نخبگان جهان اسلام در قبال شهادت ۷ هزار زائر بیگناه را، «بلای بزرگ امت اسلامی» خواندند.
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار خانواده های شهدای مِنا و مسجدالحرام، کوتاهی و بیکفایتی آل سعود در این حادثه را، اثبات مجدد بی لیاقتی این شجره خبیثهی ملعونه در تصدی و اداره حرمین شریفین خواندند و تأکید کردند: اگر راست می گویند و در حادثه بی تقصیرند، بگذارند یک هیأت حقیقت یاب اسلامی- بین المللی، واقعیات مسئله را از نزدیک بررسی و روشن کند.
حضرت آیت الله خامنه ای، دیدار با خانوادههای شهیدان منا و مسجدالحرام را یادآور حوادث دردناک سال گذشته دانستند و افزودند: حادثه منا و جان باختن حاجیان ایرانی در حال عبادت و با لبان تشنه و در زیر آفتاب سوزان، حادثهای عمیقاً غمانگیز و فراموشنشدنی است، البته این حادثه ابعاد گوناگون و روشنگری از لحاظ سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و دینی دارد که این ابعاد نباید فراموش شوند.
دولت یازدهم با پذیرفتن تمامی استانداردهای کارگروه اقدام مالی، تضمین های لازم را برای اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت را به امریکا داده است.
سرویس اقتصاد مشرق - «اگر میبینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را میبردند و از این رو با این اقدام پولهایشان آزاد شد و به دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانشبنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیبپذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است و مدیران و دلسوزان و معلمان باید وارد این فضا شوند، مطمئنم دوره دوم دولت روحانی میتواند ما را به آنجا برساند»
آیا افزایش بودجه دفاعی مانع از رشد اقتصادی و تقویت اقتصاد دانشبنیان خواهد بود؟ احتمالاً سایر دول جهان نیز با این پرسش روبرو هستند و شنیدن پاسخ آنها خواندنی است.
سرویس جهان مشرق - هزینه نظامی کشورها معمولاً توسط مجلس تصویب میشود و به نوعی تابع آرای مردم است. بنابر این سیاستمداران تلاش میکنند علاوه بر رایزنی با جریانهای سیاسی و ارگانهای حاکم، نظر خود را در این زمینه از طریق سخنرانیهای عمومی یا مصاحبه با رسانهها در جامعه ترویج کنند.
سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در چند روز گذشته که با اشاره به پیشرفت «اقتصاد دانشبنیان» در کشورهایی چون آلمان و ژاپن، یکی از دلایل آن را محرومشدن این کشورها پس از جنگ جهانی دوم از «نیروی نظامی» دانست، بهانهای شد تا نگاهی به سخنان برخی مقامات و سیاستمداران در مناطق مختلف جهان بیاندازیم و رویکرد آنها را به این حوزه در یکیدو سال اخیر و شرایط جاری نظام بینالملل (و نه در دهه 1950 و 1960 میلادی) بررسی کنیم:
روسیه بار دیگر حضور خود را در سوریه تثبیت کرده که باعث محدودیتهای احتمالی در آزادی عمل نیروهای هوایی اسرائیل در هر درگیری آینده شده و دست کم هر اقدام نظامی هوایی اسرائیل نیازمند انجام هماهنگیهای لازم با این کشور است.
سرویس جهان مشرق - مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی به بررسی جنگ آینده تلآویو با حزبالله لبنان و ملاحظات استراتژیک و اجرایی این جنگ پرداخته است. این گزارش به قلم اودی دیکل و آساف اوریون دو تن از تحلیلگران صهیونیستی نوشته شده و سناریوهای مختلف در راهبردهای گوناگون رژیم صهیونیستی برای این جنگ را ارزیابی می کند.
فرمانده کل قوا، شب گذشته دستوری مهم مبنی بر افزایش توان تهاجمی کشور، صادر کردند. بهنظر میرسد که برای تحقق این فرمان، ۳ اولویت اصلی پیش روی مسئولان وجود دارد.
به گزارش مشرق، حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا روز گذشته بازدیدی مفصل از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح داشتند. در این نمایشگاه دستاوردهای این وزارتخانه در حوزههای مختلفی همچون هوافضا، زرهی، دریایی، هوایی و . . . به نمایش در آمده و "فرمانده" برای بازدید از این دستاوردها بیش از 2 ساعت وقت گذاشتند.
در این نمایشگاه همچنین فناوریهای پیشرفته، بومی و دانشبنیان که محصول تلاش، ابتکار و دانش محققان و متخصصان داخلی بود نیز به نمایش گذاشته شده و وزارت دفاع گزارشی درخصوص بخش راداری سامانهی پدافند و تولید داخلِ «باور 373» نیز به رهبر انقلاب ارائه کردند؛ این سامانه قابلیتهای بالاتری نسبت به مشابه خارجی دارد.
هریتیج ادعا میکند که ایجاد «ارتش سایبری ایران» در 2009 نشانگر شروع تهاجم سایبری علیه کسانی است که دولت ایران آنها را دشمن قلمداد میکند. یک گروه هک موسم به تیم امنیتی آژاکس، که گفته میشود خارج از ایران دست به عملیات میزند.
سرویس جنگ نرم مشرق- اندیشکده «هریتیج» در گزارش «شاخص قدرت نظامی آمریکا» میزان پیشرفت یا پسرفت قدرت نظامی ارتش این کشور را بررسی کرده و در قسمتی از آن که مربوط به منطقه غربآسیا (خاورمیانه) میشود، به بررسی پیشرفتهای تکنولوژیک ایران در حوزههای موشکی، فضا و سایبری پرداخته و با بازخوانی ادعاهای تکراری نظیر حمایت تهران از تروریسم، ایران را تهدیدی برای آمریکا و متحدانش میخواند.
مشرق صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی این گزارش را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش هرگز مورد تأیید مشرق نیست.
فرمانده معظم کل قوا، پیش از ظهر امروز از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع در حسینیهی امام خمینی(ره) بازدید کردند و به سخنرانی در جمع حاضران پرداختند.
به گزارش مشرق، حسینیه امام خمینی(ره) امروز (چهارشنبه) میزبان نمایشگاه دستاوردهای صنعت دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود و حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا بیش از دو ساعت از فناوریهای پیشرفته، بومی و دانشبنیان که محصول تلاش، ابتکار و دانش محققان و متخصصان داخلی است و اثر مستقیمی بر افزایش توان رزمی نیروهای مسلح دارد، بازدید کردند.
در این نمایشگاه، دستاوردهایی در زمینه طراحی و ساخت انواع سامانهها و تجهیزات پیشرفته «موشکی»، «راداری»، «دریایی»، «اپتیکی»، «زرهی»، «پهپاد» و «مراکز ارتباطاتی» به نمایش گذاشته شد.
نزاع اخیر میان شبه نظامیان کرد مورد حمایت آمریکا و دولت سوریه نشان میدهد که داعش هدف اصلی آمریکا نیست و این کشور به دنبال «نیروهای میدانی نیابتی» در سوریه است تا پروژه بزرگتر خود را به پیش ببرد.
سرویس جهان مشرق - گزارش های حکایت از درگیری مسلحانه سنگین میان شبه نظامیان کرد و نیروهای دولت سوریه دارد که تمرکز این درگیری ها در شرق سوریه و در شهر «حسکه» است. گویا نیروهای سوری در آستانه عقب نشینی کامل از منطقه هستند.
هجوم نیروهای کرد با پشتیبانی هوایی آمریکا و حضور نیروهای عملیات ویژه آمریکا انجام می گیرد. استفاده ارتش سوریه از قدرت هوایی برای کنترل روند پیشرونده مناقشه، ظاهرا تحت تاثیر ایجاد یک «منطقه پرواز ممنوع اعلام نشده» توسط آمریکایی ها در شرق سوریه، محدود شده است.
رویترز در گزارشی با عنوان «کردهای سوریه نبرد با دولت را بردند، ترکیه علیه آن ها بسیج شده است» نوشت:
" نیروهای کرد سوریه تقریبا به طور کامل کنترل حسکه را به دست گرفته اند، در حالی که روز سه شنبه نبرد یک هفته ای دو طرف با آتش بس، موقتا پایان یافت. با مستحکم تر شدن موضع کردها در شمال شرق سوریه، ترکیه به تلاش های خود برای متوقف کردن نفوذ ان ها شدت بخشیده است."
شبه نظامیان کرد YPG، که بخش مهمی از کارزار ضدداعش به رهبری آمریکا را تشکیل می دهند، همین حالا هم کنترل بخش هایی قابل توجه از شمال سوریه را در دست دارند که از زمان شروع جنگ داخلی سوریه در 2011 از نوعی خودمختاری برخوردار شده است."
تحلیل گران همدل با عملکرد کردها، به ویژه نقش آن ها در نبرد با خلافت خودخوانده دولت اسلامی، این تحولات را گامی مثبت در جهت تشکیل یک «کردستان» بزرگ و مستقل می بینند.
نیروهای ویژه آمریکا در شرق سوریه
اما واقعیات میدانی حاکی از آینده ای محتمل تر از تصویر کنونی و ناخوشایندتر است.
نسخه کردی اسراییل
مقاله واشینگتن پست با عنوان «درون نیروهای مبارز کرد: سربازان میدانی نیابتی آمریکا در جنگ علیه دولت اسلامی» مدعی شده است:
" گرچه نیروهای آمریکایی در نواحی تحت کنترل کردها حاضر به مصاحبه نشدند، اما همه جا شواهد حضور آن ها و تمرکز بر موصل دیده می شود. ایالات متحده هم در عراق و هم در سوریه به دنبال نیروهای زمینی نیابتی است تا با دولت اسلامی بجنگند. این سیاستی است که توفیقات اخیر را در بازپس گیری شهر الرمادی توسط نیروهای عراقی رقم زده است. اما موصل، یکی از بزرگ ترین ودیعه هایی که به دست دولت اسلامی افتاده، آزمون بزرگی هم برای نیروهای عراقی و هم کردها خواهد بود. مقامات آمریکایی می گویند شاید ماه ها طول بکشد که نیروهای محلی آموزش و تجهیزات لازم را برای پیشروی به سوی مواضع مستحکم شبه نظامیان داعش در این شهر دریافت کنند."
اما در پرتو نزاع اخیر میان شبه نظامیان کرد مورد حمایت آمریکا و دولت سوریه آشکار شده است که دولت اسلامی هدف اصلی آمریکا نیست. آمریکا در واقع به دنبال «نیروهای میدانی نیابتی» در سوریه بوده است، لیکن بسیار قبل تر از تبدیل داعش به یک برَند ژئوپلیتیکی در منطقه و با هدف سرنگونی دولت سوریه، نه پاکسازی سوریه از تروریست هایی که خود ایالات متحده در وهله نخست، ورود آن ها را به صحنه نبرد میسر کرد.
در همین پس زمینه است که می توان دید که کردها مورد استفاده قرار می گیرند تا اول سوریه نابود شود، بعد جناح های مختلف آن ها علیه یکدیگر و علیه کشورهایی که در آن ها حضور دارند تحریک گردند تا در نهایت کردها وضعیت یک «شبه دولت» همیشه وابسته را پیدا کنند که به عنوان یک اهرم فشار توسط واشینگتن، لندن و بروکسل مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
نیروهای کردی که اجازه دادند در جهت منافع غربی ها مورد استفاده قرار گیرند، در کنار افراط گرایان جهادی چون القاعده در انشقاق و ویرانی عراق نقش داشتند و اکنون از آن ها علیه سوریه استفاده می شود و به زودی رو به سوی ایران هم می کنند.
گزارش موسسه «استراتفور» با عنوان «کردهای ایران دوباره به سلاح روی می آورند»، از هم اکنون چشم اندازی اولیه از آن چه که قرار است در آینده ای نزدیک مناقشه ای وسیع تر با ایران باشد، ترسیم می کند، آینده نزدیکی که اهداف و منافع آمریکا در شرق سوریه محقق شود و توسعه یابد. استفاده آمریکایی ها از کردها، مصداق امروزی سیاست امپریالیستیِ دیرین «تفرقه بیانداز و حکومت کن» است. آن چه کردها «گمان می کنند» برایش می جنگند، در واقع ربطی به انگیزه های اصلی پشت پرده تسلیح، تعلیم و سازماندهی آن ها توسط غربی ها ندارد. محتمل ترین سناریو- اگر اکثریت نیروهای مسلح کرد همین رویه را حفظ کنند- این است که ان ها برای تجزیه و نابودی سوریه و ایجاد یک آشوب دیرپا مورد استفاده قرار گیرند، آشوبی که دامن خود آن ها را هم خواهد گرفت.
نیروهای خارجی که در کنار شبه نظامیان کرد «واحدهای حفاظت خلق» حضور دارند
این سناریو ضرورتا منجر به اتکای سنگین کردها به پشتیبانی خارجی برای بقاء در آشوب پیش گفته خواهد شد که هدف غایی آن ایجاد یک نسخه کردی از اسراییل است- دولتی ساختگی و نابالغ که تا همیشه متکی به حمایت غربی هاست و توسط رژیم دست نشانده فاسد و غیرمنتخب اداره می شود. این آینده یک جنگ دایمی با ترکیه، باقی ماندهی سوریه، عراق و منازعه فزاینده با ایران است که نه برآمده از آرزوها و منافع اصیل مردم کرد، که ناشی از آمال ایدئولوژیک تحمیل شده از سوی غربی ها برای تضعیف قدرت ایران و اعاده هژمونی آن ها بر کل منطقه است.
داستان کردها هنوزکاملا تمام نشده است
علی رغم تاریک بودن چشم انداز اقدام کردها در ابزارشدن برای منافع غربی ها، که هدف آن ایجاد آشوبی است که گریبان خود کردها را هرگز رها نخواهد کرد- چنین چشم اندازی هنوز کاملا ناگزیر نیست.
روسیه و ایران هنوز نفوذ چشمگیری در میان جناح های کردی منطقه دارند و می توانند به تعدیل خسارات ناشی از برنامه آمریکا برای تجزیه سوریه از طریق نیروهای نیابتی کرد، کمک کنند. در حالی که این امر شاید مستلزم دادن پاره ای از امتیازات از سوی دولت سوریه برای حدی از خودگردانی در مناطق کردنشین این کشور باشد، اما در نهایت می تواند موجب خاتمه یافتن یا دست کم تعدیل مناقشه چندین ساله ای باشد که غرب آسیا و شمال آفریقا را عمیقا تحت الشعاع خود قرار داده است. به علاوه، در صورتی که سوریه و متحدانش بتوانند در عرصه میدانی تغییر ناگهانی چشمگیری ایجاد کنند و تحرکات جدید ترکیه هم حقیقتا برآمده از فاصله گیری ان از نفوذ ناتو باشد، می توان به پایان یافتن یا حداقل تعدیل عملیات آمریکا در شرق سوریه و منزوی شدن نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا و در نتیجه سوق یافتن آن ها به مذاکره امید داشت.
در حالی که این احتمالات وجود دارند، تلاش های عظیم دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و نظامی هم برای بازگرداندن نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا به واقعیت مورد نیاز است.
حجتالاسلام ذوالنور با بیان اینکه سیستم F.A.T.F تحت نظر صهیونیستها و امریکاییهاست، گفت: شگرد اصلی غربیها از تشکیل این سیستم ضربه زدن به حزبالله لبنان است.
به گزارش مشرق، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، اظهار کرد: این سیستم تحت نظر صهیونیستها و امریکاییها و بسیار خطرناک است. هدف آنها رصد اقتصادی کشورها، فعل و انفعالات تجاری و گردش اعتبارات و قراردادهای اقتصادی آنهاست.
با تجاوز نظامی ترکیه به خاک سوریه و اشغال بخش هایی از آن معادلات سیاسی و نظامی در این کشور دستخوش تحولات ویژهای خواهد شد.
سرویس جهان مشرق - برای مخاطبان مشرق که طی سه سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی سوریه» بودهاند، از تحولات میدانی در جبهههای «حلب و دمشق» گزارشهایی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
جبهه های نبرد در بخش های مختلف سوریه طی روزهای گذشته صحنه تحولات میدانی ویژه ای بوده است. از تشدید نبردها در جبهه های جنوبی و غربی حلب با تغییر معادلات سیاسی - نظامی ناشی از تجاوز نظامی ارتش ترکیه به خاک سوریه و اشغال شهر مرزی جرابلس همگی بیانگر ورود پرونده بحران در این کشور به مراحل جدید می باشد.
طبیعی است که ارتباطات امنیتی و سیاسی آلیانس با اسرائیل، انگلستان و سرویسهای غربی حضور او را از یک اقدام اقتصادی چالشی امنیتی تبدیل خواهد کرد. آیا دستگاههای امنیتی و در رأس آنها وزارت اطلاعات نسیت به این سفر حساس هستند؟
به گزارش مشرق، شاید قرار است این هفته یا چندهفته بعد عدهای در فرودگاه مهرآباد منتظر باشند تا از «سِر آلیانس»- این فعال اقتصادی انگلیسی- استقبال کنند. اما همانها شاید همانقدر که از استقبال او خوشحال هستند، از حاشیهساز شدن سفر آلیانس به تهران نیز دلواپس باشند. چراکه سر آلیانس نه یک فعال اقتصادی معمولی بلکه یک چهره بدنام سیاسی امنیتی نیز هست.
سال گذشته برخی اخبار از تلاش یکی از نزدیکان حاشیهساز یک مقام ارشد دولتی برای ارتباط با آلیانس و باز کردن پای او به مناسبات داخلی اقتصادی شنیده شد. اما طی ماههای گذشته نیز برخی لابیهای اقتصادی ایرانی دیدارهایی با داوود آلیانس داشتهاند و گویا مقرر شده همکاریهایی بین مجموعه اقتصادی او و برخی طرفهای ایرانی در زمینه صادرات و واردات انجام شود.
سخنگوی کاخ سفید میگوید یکی از خوبیهای برجام و بازرسیهای آن این است که آمریکا میتواند اطلاعات خود درباره تأسیسات هستهای و غیرهستهای ایران را افزایش دهد و هنگام اقدام نظامی، آنها را با دقت بالاتری هدف قرار دهد.
سرویس جهان مشرق- آمریکا از روز اول بعد از به نتیجه رسیدن توافق هستهای نشان داد بنا ندارد همان اندازه که از برجام بهره برده، ایرانیها را هم از این توافق بهرهمند کند. در این گزارش و چند گزارش بعدی تلاش داریم تا به شکلی مختصر مروری داشته باشیم بر اخبار، موضعگیریها و اقداماتی که از همان روز اول بعد از توافق، توسط آمریکاییها آغاز شد و نشان میداد واشنگتن علاقهای به اجرای تعهداتش در برجام ندارد.
قول و قرارهایی که روز فرجام برجام به ایران داده شد با آنچه از فردای آن روز شروع شد تفاوت زیادی داشت
آنچه در این گزارشها میخوانید، به اشکال مختلف نشان میدهد برجامی که ایران به بندبند آن متعهد بوده است و «روح» آن تا کنون بارها توسط آمریکاییها نقض شده و بعد از پایان دوره ریاستجمهوری باراک اوباما نیز با توجه به مخالفتهای کنگره آمریکا، هیچ افساری نمیتواند رئیسجمهور بعدی این کشور را از زیر پا گذاشتن توافق هستهای با ایران بازدارد.
چین در کنار آمریکا و روسیه، سومین کشوری است که طرحهای عملیاتی برای هواپیماهای رزمی نسل پنجم پنهانکار را در اختیار دارد. جی 31 یک شکاری چند منظوره با طراحی رادار گریز است که اولین بار در سال 2012 پرواز کرده است.
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، همانند بسیاری از بخش ها و اجزای دیگر، کشور چین در حدود 4 دهه اخیر با سرعت بسیار بالایی برنامه مدرن سازی و نوسازی نیروی هوایی خود را آغاز کرده و به لطف مدیریت صحیح و سرمایه گذاری سنگین توانسته است به نتایج بسیار مناسبی دست پیدا کند و از هواپیماهای شکاری تا پرنده های سنگین ترابری در حال حاضر توسط چینی ها طراحی و ساخته می شود.
در بحث هوا فضا دو اقدام اساسی و جدید را داشتهایم، نخست تأسیس پایگاه پرتاب عاملهای ماهواره است که با توان داخلی طراحی و تولید شده و میتوانیم تا مدار 500 کیلومتری زمین را رصد کنیم.
به گزارش مشرق، سردار حسین دهقان دقایقی پیش پس از حضور در اصفهان در نشست خبری اظهار داشت: هفته دولت فرصتی برای مسئولان اجرایی کشور است تا ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای دولت، اقدامات انجام شده در استانها را ارزیابی و نقایص را شناسایی و با تمرکز در خدمت به مردم، برای توسعه ملی تلاش کنند.
گرچه این لژیون زیرمجموعه ارتش فرانسه است، اما از هر کشور دیگری هم داوطلب میپذیرد. هم اکنون حدود یک چهارم کل نیروهای آن را فرانسویها تشکیل میدهند.
سرویس جهان مشرق - زبدهترین نیروی رزمی فرانسه احتمالا در کارزار ائتلاف بین المللی علیه داعش به کار گرفته خواهد شد.
به گزارش روزنامه بریتانیایی «اکسپرس»، سربازان عملیات ویژه فرانسه همین حالا هم در لیبی، سوریه و عراق ماموریت هایی را انجام می دهند. حضور آنها در منطقه بعد از آن آغاز شد که رییس جمهور فرانسه، فرانسوا اولاند، بعد از حملات منتسب به داعش در این کشور، علیه گروه «دولت اسلامی عراق و شام»(داعش) اعلام جنگ کرد. این حضور تاکنون کم شمار و محدود بوده است، ولی تقاضاها در این کشور برای استفاده گسترده تر از این نیروی زبده رزمی افزایش یافته است.
رویدادهای اخیر این حقیقت را روشن کرده است که عربستان با واگذاری امتیازات اقتصادی به روسیه - هرچقدر هم که فریبنده باشند - نمیتواند روسیه را از ایران و سوریه دور کند.
به گزارش مشرق،اندیشکده آمریکایی «کشورهای عرب خلیج فارس در واشنگتن» در یادداشتی به قلم مارک کاتز نوشت: دیپلماسی سعودی طی چندین سال، با نگاه به چشماندازهای روابط اقتصادی بهتر بین عربستان سعودی، شورای همکاری کشورهای خلیج فارس و روسیه، در جهت ترغیب مسکو به قطع حمایتش از بشار اسد و همچنین ایران تلاش کرده است.
منابع خبری اعلام کردند «نیروهای ویژه مشترک ارتش ترکیه» و «نیروی هوایی» ائتلاف موسوم به «ضدداعش» به رهبری آمریکا، با ورود به خاک سوریه عملیات نظامی مشترکی را در شهر جرابلس (در شرق حلب) با هدف اعلامی بیرون راندن داعش از این منطقه آغاز کردهاند.
به گزارش مشرق، دفتر رسانهای دولت ترکیه اعلام کرد: نیروهای ویژه ارتش ترکیه بامداد روز گذشته با حمایت جنگندههای ائتلاف به رهبری آمریکا عملیاتی را در شمال سوریه و در شهر مرزی جرابلس انجام دادند تا تروریستهای داعش را از مناطق مرزی ترکیه و سوریه پاکسازی کنند.
علیرغم تقویت ارتباط روسیه با آذربایجان، مسکو به احتمال زیاد ارمنستان را چندان تحتفشار قرار نخواهد داد و این کشور را چندان به عقب نخواهد راند. روسیه همانند گذشته، باز هم رویکرد معمول خود برای استفاده از فرصتها در هر موقعیت ممکن را اتخاذ نموده است.
به گزارش مشرق، اندیشکده استراتفور در گزارشی به بررسی روابط روسیه، آذربایجان و ایران پرداخت. این اندیشکده آمریکایی در گزارش خود نوشت: توازن در منطقه قفقاز در حال تغییر است. با خروج ایران از تحریمها، این کشور در حال ورود به مناطق شمالیاش میباشد و جسارت بیشتری یافته است. روسیه نیز در حال تغییر رویه خود است، و در مناقشه بلند مدت قرهباغ به جای ارمنستان، طرف آذربایجان را گرفته است.
جدا از ظرافتهای حمل موشکهایی با چندین تن سوخت و چند صد کیلو محموله انفجاری، حرکت دادن دقیق موشکها به وضعیت عمودی به طوری که پدیده تلاطم سوخت رخ ندهد از کارهای حساس این پرتابگرهای غول پیکر ایرانی است.
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، بحث ساخت پرتاب گرهای موشکی و متحرک کردن آنها یکی از مسائلی است که در از زمان ابتدای آغاز فعالیت موشک ها در جنگ دوم جهانی به عنوان سلاح های عملیاتی نظامی مطرح شده است. یک موشک یا راکت به تنهایی به عنوان یک سامانه کامل محسوب نشده به پرتاب گر و همچنین سامانه حمل کننده در صورت نیاز مجهز می شود.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به انجام اغلب کارهای خوب و مفید کشور بهدست جوانان مؤمن و انقلابی این سؤال را مطرح کردند که چرا باید تئاتر یا فیلمی تولید شود که تیشه به ریشه ایمان این جوان بزند؟
به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار آقای روحانی رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای دولت یازدهم، هفته دولت را فرصتی مغتنم برای ارائه گزارش به مردم از کارهای انجام گرفته خواندند و نکات مهمی را در قالب ۷ سرفصل در زمینه های «اقتصاد مقاومتی»، «سیاست خارجی»، «علم و فناوری»، «امنیت»، «فرهنگ»، «برنامه ششم» و «فضای مجازی» بهعنوان اولویت های اصلی کشور و نقشه راه دولت یازدهم در یک سال پیش رو بیان کردند.
الگوی روابط ایران و روسیه از خصومت – رقابت به الگوی رقابت – همکاری تغییر یافته است؛ بدان معنا که قطعا در مواردی رقابتهای جدی بین ایران و روسیه به چشم میخورد اما زمینههای قابل توجهی نیز برای همکاری وجود دارد.
به گزارش مشرق، علیرضا کریمی؛ در حدود 3 سال پیش، صاحب این قلم در یادداشتی تاکید کرد که روسها برای تقابل با بحران تروریسم سلفی – تکفیری و به دلایلی دیگر، به ایرانی قوی در خاورمیانه نیاز دارند. مهر ماه سال گذشته، روسها عملا در نبرد با تروریسم تکفیری در سوریه با ایران وارد جبهه نظامی مشترک شدند و حضور مستشاری ایران در این کشور را با حملات هوایی خود تکمیل کردند. هرچند حملات روسیه به تروریستهای سلفی فراز و نشیب به خود دیده، اما روشن است که راهبرد مسکو در تقابل با بحران تروریسم در خاورمیانه راهبردی مبتنی بر همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.
رییس جمهور در روز صنعت دفاعی، از نمایشگاه توانمندیهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حوزه هوایی، سامانه پدافند هوایی برد بلند باور ۳۷۳ و اولین موتور توربوجت ملی بازدید کرد.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، حجت الاسلام حسن روحانی روز یکشنبه همزمان با ٣١ مرداد روز صنعت دفاعی، با حضور در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از توانمندی های این وزارتخانه در حوزه هوایی شامل بخش های هواپیماهای جنگنده و ترابری، بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین و فناوری های نوین بازدید و از نزدیک در جریان آخرین دستاوردها و تحولات این حوزه راهبردی از جمله مراحل طراحی و ساخت نخستین موتور توربوجت ملی هواپیما قرار گرفت.
رییس جمهوری در این بازدید که سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح وی را همراهی می کرد، همچنین از بخش های مختلف سامانه پدافند هوایی برد بلند باور ٣٧٣ که به دست توانمند دانشمندان و متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و با همکاری قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) و مراکز علمی و پژوهشی کشور طراحی و ساخته شده است، بازدید کرد.
حسکه طی 24 ساعت گذشته صحنه ناآرامیهای گسترده ناشی از درگیری میان ارتش و تروریستهای تجزیه طلب بوده است.
سرویس جهان مشرق - برای مخاطبان مشرق که طی سه سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی سوریه» بودهاند، از تحولات میدانی در جبهههای «حلب، دمشق و حسکه» گزارشهایی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
با گذشت چند روز از اعلام رسمی سیطره شبه نظامیان چند ملیتی مورد حمایت دولت آمریکا بر منبج واقع در حاشیه شمالی استان حلب سوریه تفاصیل جدیدی از چگونگی انتقال امن تروریستهای تکفیری داعش از این شهر منتشر شده است.
سرویس جهان مشرق - با گذشت چند روز از اعلام رسمی سیطره شبه نظامیان چند ملیتی مورد حمایت دولت آمریکا بر منبج واقع در حاشیه شمالی استان حلب سوریه تفاصیل جدیدی از چگونگی انتقال امن تروریستهای تکفیری داعش از این شهر منتشر شده است.
بنابر این گزارش، پس از محاصره سه ماهه منبج و بمباران های بی امان هواپیماهای آمریکایی علیه این شهر که بر اساس اطلاعات دریافتی از شبه نظامیان کرد چند ملیتی صورت گرفته و طی آن صدها غیرنظامی کشته شدند، فرماندهان داعش تصمیم گرفتند تا پیشنهاد ائتلاف موسوم به "قوات سوریا الدیموقراطیه" تحت فرماندهی آمریکا برای انتقال امن توان نظامی و تسلیحاتی این گروه از منبج به شهر جرابلس واقع در نقطه صفر مرز استان حلب سوریه با ترکیه را بپذیرند.
سردار دهقان گفت: قادر به قرار دادن ماهوارههایی با وزن ۵۰۰ کیلو در مدار هستیم که تمام نیازهای مربوط به دادههای مکانی را برطرف میکند.
به گزارش مشرق، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امروز جمعه(29 مرداد) در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه این هفته تهران با اشاره به سالگرد کودتای 28 مرداد، گفت: این کودتا نقطه آغازی برای ایجاد یک وضعیت جدید در عرصه سیاسی و اداری کشور بود که همه استقلال و حیثت ما را تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی به تاراج بردند و برای این کار از هیچ راهی از جمله زندان، شکنجه و تبعید برای از بین بردن اصالتهای دینی و مذهبی کوتاهی نکردند.
سردار دهقان با اشاره به سالگرد حادثه 11 سپتامبر و پیامدهای آن اظهار کرد: منطقه ما هنوز گرفتار مداخلهها و اشغالگریهای ناشی از 11 سپتامبر است. آمریکا به بهانه اینکه در نقاطی از جهان تربیت تروریست انجام میشود و این مسئله امنیت آمریکا را مورد هدف قرار میدهد طرح «خاورمیانه بزرگ» را مطرح کردند و هدف آنها به ظاهر این بود که دولتهای مستبد را با دولتهای برآمده از مسیر دموکراسی عوض کنند و با طرح شعار ثبات، صلح، امنیت رفاه و دموکراسی زمینه حضور پیوسته خود را در منطقه فراهم بیاورند.
نگاهی به اظهارات و بیانیههای اخیر جبهه النصره حاکی از محدود شدن عملیات در سوریه است حال آنکه در پشت پرده نقشهای وحشیانه برای حمله به منافع آمریکایی با استفاده از راههای مختلف در جریان است.
به گزارش مشرق به نقل از روزنامه السفیر، هرچند اظهارات سرکردگان النصره حاکی از محدود شدن عملیات آن در سوریه است اما واقعیت این است که این گروه تروریستی درحال طراحی راههای مختلف برای حمله به اهداف آمریکایی است و در این خصوص گوی وحشیگری را از داعش ربوده است.
یک کارشناس مسائل روسیه دلایل استفاده روسیه از پایگاههای ایران برای هدف قرار دادن مواضع تروریستها در سوریه را تبیین کرد.
به گزارش مشرق، «فراس ماردینی» کارشناس مسائل روسیه گفت: یکی از مهمترین دلایل استفاده روسیه از پایگاههای ایران برای هدف قرار دادن مواضع تروریستها در سوریه این است که قبلا رادارهای ترکیه زمان پرواز جنگنده ها را رصد می کردند و ٖآن را به اطلاع تروریستها میرساندند تا آنها مواضع خود را تغییر دهند و یا مخفی شوند.
به لطف رسانههای دموکرات، تمام آنچه بسیاری از ناظران خارجی درباره دانلد ترامپ میدانند در سیاستهای ضدمهاجرت او خلاصه میشود، اما بررسی دقیقتر سوابق کلینتون هم چندان او را صلحطلب نشان نمیدهد.
سرویس جهان مشرق- گردهمایی ملی دموکراتها روز پنجشنبه 7 مرداد (28 جولای) به پایان رسید. در این مراسم، هیلاری کلینتون به عنوان نامزد رسمی و قطعی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری سال جاری معرفی شد[1]. بر خلاف گردهمایی یک هفته قبل جمهوریخواهان[2]، نشست دموکراتها از وزن سیاسی بالایی برخوردار بود. در حالی که «تد کروز» و «مارکو روبیو» رقبای ترامپ و از معدود شخصیتهای سیاسی حزب جمهوریخواه که در نشست ملی این حزب شرکت کرده بودند، به جای حمایت مستقیم از ترامپ، مردم آمریکا را به رأی دادن «بر اساس وجدان» خود دعوت کردند[3]، در مراسم دموکراتها شخصیتهای متعدد و تراز اول دنیای سیاست در آمریکا در سخنرانیهای خود از کلینتون حمایت نمودند. از جمله این افراد، جیمی کارتر رئیسجمهور سابق، بیل کلینتون رئیسجمهور سابق و همسر هیلاری کلینتون، «جو بایدن» معاون اول اوباما، و باراک و میشل اوباما رئیسجمهور و بانوی اول آمریکا بودند.
وزارت دفاع روسیه استقرار بمب افکن های Tu-22M3 و SU-34 را در ایران تایید کرد. روز سه شنبه این هواپیما ها با پرواز از فرودگاه نظامی همدان به مواضع داعش در سوریه حمله کردند.
به گزارش مشرق به نقل از اسپوتنیک فارسی در اطلاعیه وزارت دفاع روسیه آمده است: " شانزدهم آگوست سال 2016 ، بمب افکن های دوربرد تو-22 ام 3 و بمب افکن های تهاجمی سو-34 ، با پرواز از فرودگاه نظامی همدان (جمهوری اسلامی ایران) به تاسیسات گروهک تروریستی داعش و جبهه النصره در استان های حلب ، دیرالزور و ادلب حمله کردند. "
بر اساس اخبار واصله علاوه بر بمبافکنهای دوربرد راهبردی ،Tu-22، جنگنده-بمبافکنهای سوخو-34 هم در پایگاه هوایی همدان مستقر شدهاند. این جنگندهها امروز مواضع داعش و النصره در حلب، دیرالزور و ادلب را هدف قرار دادهاند.
دولت جدید کانادا در حالی با فروش زرهپوشهای جدید به ارتش سعودی موافقت کرده که این قرارداد 15 میلیارد دلاری را بزرگترین معامله نظامی تاریخ خود به حساب میآورند.
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، سالهاست قطعنامههایی علیه کشورمان توسط برخی نهادهای اصطلاحا بینالمللی صادر میشود و موضوع رعایت حقوق بشر و برخی مصادیق مختلف آن، در ایران مناسب تشخیص داده نمی شود. اما یکی از نکات تکراری در این خصوص، نام کشور کانادا به عنوان تهیه کننده و پیگیری کننده این قطعنامه هاست.
قرار است طی روزهای آتی انگلیسیها همایشی در تهران با حضور وزیر و مدیران ارشد وزارت ارتباطات برگزار کنند که قوانین عجیبی در آن حاکم است.
سرویس سیاست مشرق – درحالیکه کشورهای اروپایی و غربی به تعهدات خود در برجام عمل نمیکنند اما شرکتها و کشورهای خارجی دستبهکار شدند تا ماهی خود را بهصورت یکطرفه از رودخانه برجام بگیرند. در این جهت تهران میزبان همایشی با حضور وزیر ارتباطات و مدیران ارشد این وزارتخانه است که انگلیسیها مدیریت برگزاری آن را بر عهده دارند.
این همایش «ایران کانکت 2016» نام دارد که گفته میَشود کاردار انگلیس هماهنگیهای اجرایی برگزاری آن را برعهده دارد و قرار است هتل اسپیناس پالاس تهران در روزهای 16 و 17 شهریورماه میزبان این سمینار ارتباطاتی باشد.
مهدی گفت : طاهره جان! اگر من روزی شهید بشوم، چیکار میکنی؟ خواستند مصاحبه کنن چه می گویی؟ ته دلم لرزید. گفت : بالاترین درجه این است که به شما میگویند همسر شهید.
سرویس جهاد و مقاومت مشرق - چه کسی می داند جنگ چیست؟ چه کسی می داند فرود یک خمپاره قلب چند نفر را می درد؟ چه کسی می داند جنگ یعنی سوختن، یعنی آتش، یعنی گریز به هرجا، به هر جا که اینجا نباشد، یعنی اضطراب که کودکم کجاست؟ جوانم چه می کند؟ دخترم چه شد؟ ما کجای این سوال ها و جواب ها قرار گرفته ایم ؟ گلوله ای از لوله دوشکا شلیک می شود و در مبدا به حلقومی اصابت نموده و آن را سوراخ کرده و گذر می کند، حالا معلوم نمایید سرکجا افتاده است؟ کدام گریبان پاره می شود؟ کدام کودک در انزوا و خلوت اشک می ریزد؟ و کدام کدام...؟
جنگ، جنگ است، برای شیعیانی در آن طرف مرزها، حرامی ها نگاه چپ می خواستند به حرم عقیله بنی هاشم بیاندازند که غیور مردان ایرانی جلو نگاه و فکرهایشان را گرفتند. قاسم ، علی اکبر ، جعفر و عبدالله امام حسین ( علیه السلام) نیستند اما خود را می توانند شبیهشان کنند و از حریم عقیله بنی هاشم (علیه السلام) محافظت کنند. حتی اگر خونشان در این راه ریخته شود. مهدی خراسانی هم یکی از همین غیور مردان ایرانی است که فدای عقیله بنی هاشم (علیه السلام) شده است.
ایران میخواهد از قدرت سایبری برای ایجاد اختلال در سامانههای موشکی دفاعی دشمن، مقر فرماندهی و کنترل، سامانههای بدون سرنشین هوایی و دریایی، عملیاتهای لجستیک یا زیرساختهای حیاتی استفاده کند.
سرویس جنگ نرم مشرق-اندیشکده «واشنگتن» در جدیدترین گزارش خود به قدرت سایبری ایران و راههای مقابله با آن با عنوان «سایه بلند سایبری ایران» پرداخته است. مشرق صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی این گزارش را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش مورد تأیید مشرق نیست.
این گزارش در ابتدا با این ادعا که تهران بیش از یک دهه است که از سایبر به عنوان سلاحی برای مقابله با مخالفان داخلی و دشمنان خارجی خود استفاده میکند، مینویسد: «پس از کشف حملات سایبری 2010 علیه برنامه هستهای خود، و اعمال تحریمهای جدید نفتی و مالی در سال 2011 و پس از آن، ایران دست به حملات سایبری تلافیجویانه علیه اهداف بخش نفتی عربستان و نیز بخش مالی آمریکا زده است».
اندیشکده واشنگتن گزارشی در رابطه با قدرت سایبری ایران و راههای مقابله با آن با عنوان «سایه بلند سایبری ایران» منتشر کرده است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: ماموریت ذاتی نیروهای مسلح نیاز به هماهنگی با وزارت خارجه ندارد و باید ماده ۳۰ لایحه برنامه توسعه اصلاح شود.
به گزارش مشرق، حشمتالله فلاحتپیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره مشکلات متعدد در لایحه برنامه ششم از جمله ماده 30 این لایحه، اظهار کرد: این ماده نیروهای مسلح را مکلف کرده است تا تمامی اقدامات خود در زمینه روابط خارجی را با هماهنگی وزارت امور خارجه انجام دهند که اقدامی کاملاً نادرست است.
رئیس ستاد اجرایی برجام در کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: برجام ثمره مقاومت ملت ایران و تدابیر مدبرانه رهبر انقلاب بوده و حالا وقت چیدن ثمرات برجام است.
به گزارش مشرق، سیدحسین نقوی نماینده مردم ورامین و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از جلسه عصر امروز کمیسیون متبوعش پرداخت و اظهار داشت: حاج شیخ حسن خجسته نماینده جبهه الوفاق بحرین در جلسه امروز کمیسیون حضور یافت.
وی افزود: در ابتدای این جلسه، آقای بروجردی رئیس کمیسیون با اشاره به شرایط مستبدانه و سرکوبگر حقوق اولیه مردم مظلوم بحرین و رفتار برخلاف حقوق بشر و حقوق شهروندی و برخلاف اصول دموکراسی حکومت بحرین گفت که حتی علما و چهرههای معنوی و روحانی از دست رژیم مستبد بحرین در امان نیستند، در این زمینه دخالت عربستان سعودی به ویژه انگلیس نقش اصلی را ایفا میکند.
نقوی ادامه داد: بروجردی همچنین گفت که ملت اسلامی و انقلابی ایران، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، بار دیگر اقدامات مستبدانه و سرکوبگرایانه حکومت بحرین را محکوم میکند و حمایت مجدد خود را از مطالبات به حق مردم بحرین و مبارزات شیخ عیسی قاسم اعلام میدارد.
نشست اخیر منافقین در فرانسه و حمایت بیچون و چرای عربستان و آمریکا از آنان به نیابت از رژیم صهیونیستی، ثابت میکند که راهبرد آنان برای تضعیف ایران اسلامی از طریق تقویت و تجهیز داعش، به بنبست رسیده و دست به دامن فرقه تروریستی رجوی شدهاند.
به گزارش مشرق، «محمدحسن قدیری ابیانه» در روزنامه «حمایت»نوشت:
هفته گذشته در خبرها آمده بود «افریم اینبار» رئیس اندیشکده صهیونیستی «بگین- سادات» به صراحت اعلام کرده که داعش، ابزار مفیدی برای تضعیف تسلط تهران بر خاورمیانه است و نابودی داعش را اشتباهی راهبردی برشمرده است. این اظهار نظر در حالی است که در اسناد سری امنیتی آمریکا که توسط ادوارد اسنودن، افشاگر آژانس امنیت ملی این کشور منتشر گردید، تأکید شده داعش محصول مشترک آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی است.
عملیات شکلگیری این گروه تروریستی که با نام رمز «لانه زنبور» بین این سه طرف کلید خورد با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی انجام گرفت و مقرر شد ساختاری با شعارهای به اصطلاح دینی بسیار افراطی در منطقه شکل گرفته و گسترش یابد.
مرحوم هیکل میگفت در این منطقه که همهجایش ناامن است، سهم عمدهی امنیت شما، از نگاه من که از بیرون تحولات را دنبال میکنم، برمیگردد به نقشی که امام خامنهای در هدایت و سکانداری این جریان دارد. این را از این جهت عرض کردم که نگاه بیرونی چیست.
به گزارش مشرق، ده سال بعد از جنگ ۳۳ روزه، الیوت آبرامز، مشاور امنیت ملی آمریکا در دورهی بوش پسر، به صراحت اعتراف کرد که «اهداف جنگ ۳۳ روزه به معادلات منطقهای نیز مربوط بود و تلاش میشد با این جنگ ایران ضعیف و جایگاه اسرائیل در منطقه تقویت شود.» اما پیروزی حزبالله لبنان در جنگ ۳۳ روزه، همهی معادلات آنان را بر هم زد. بنابراین استراتژی دشمن به سمت «جنگ نیابتی» تغییر کرد تا با این طرح بتوانند امنیت محور مقاومت و بهطور خاص ایران را مخدوش کنند.
«مارک والاس» مدیرعامل سازمان ایرانستیز «متحد علیه ایران هستهای» و «استیون لندمن» کارشناس آمریکایی در عین جهتگیریهای سیاسی کاملاً عکس هم، در یک موضوع اتفاقنظر دارند: «برجام هیچ چیز را تغییر نداده است».
سرویس جهان مشرق- یک سال پس از آنکه برجام به فرجام رسید و ایران به تمام تعهدات خود عمل کرد، مردم کشورمان همچنان در انتظار پیامدهای ملموسی هستند که قرار بود از این توافق در زندگیشان ببینند؛ اتفاقی که به خاطر عهدشکنیها و سنگاندازیهای آمریکا هنوز محقق نشده است. البته بدعهدی آمریکاییها مسئله تازهای برای ایرانیها (یا کشورهای دیگر جهان) نیست، اما از آنجایی که مذاکرات چهرهبهچهره و «توافق» هستهای دیدگاه برخی را در داخل کشور نسبت به دشمنی آمریکاییها تلطیف کرده بود، اکنون ممکن است اینگونه به نظر برسد که شاید عدهای «آمریکاستیز» درون ایران دارند تلاش میکنند توافق هستهای را به شکست بکشانند یا آمریکا را بدتر از آنچه که واقعاً هست، نشان دهند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: نمیتوان با مبانی غربی و با تکیه بر غرب مشکلات جمهوری اسلامی را حل کرد.
به گزارش مشرق، سردار علی فدوی شامگاه پنجشنبه در مراسم یادواره 1000 شهید شرق شهرستان اصفهان اظهار کرد: امروز رشادتها و دلاوریهای شهدای جمهوری اسلامی نه تنها جغرافیای سرزمینی ایران بلکه همه جغرافیای جهان اسلام و قلب جهان اسلام را در بر گرفته است؛ باید بر دامنهای پاکی که این شهدا را در دامان خود پروردند و این عظمت را آفریدند.
وی افزود: سلام و صلوات میفرستیم بر شهدای شرق اصفهان با بیش از 1000 شهید که در جایجای جبههها عظمت آفریدند و در همه صحنههای عملیاتی دفاع مقدس، رزمندگان این منطقه همواره مایه افتخار بودند.
نماینده طرقبه و چناران در مجلس با تأکید بر اینکه آمریکاییها هرگز جرأت حمله به ایران را ندارند، گفت: دشمنی آمریکا با ایران ربطی به برجام ندارد.
به گزارش مشرق، محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره فرافکنی دولت از نقض تعهدات آمریکاییها و اروپاییها در برجام، اظهار داشت: برای دولتمردان و ملت ایران طی 37 سال گذشته اثبات شده که آمریکا دشمن ماست.
*افراد خوشبین به آمریکا هم اذعان به دشمنی این کشور با ایران دارند
وی افزود: همان افرادی که حتی به آمریکا خوشبین هستند، اذعان میکنند که آمریکا دشمن جمهوری اسلامی ایران است، دلیل دشمنی آمریکا با ما بسیار مشخص است و آن حمایت دائمی و همهجانبه آمریکا از رژیم صهیونیستی است، این رژیم غاصب تاکنون صدها بار دشمنی خودش را با ایران اعلام کرده است.
چند هفته قبل از اجرای طرح و پس از حمله نظامی آمریکا به طبس توسط امدادهای غیبی، به طور غیر منتظره یکی از پاسداران کمیته انقلاب اسلامی به منزلی در خیابان مقدس اردبیلی تهران مشکوک و آن را زیر نظر میگیرد.
به گزارش سرویس تاریخ مشرق؛ بيترديد رويداد «كودتاي نوژه» را نميتوان جدا از سلسله رفتارهاي امريكا با نظام نوپا و اسلامي ايران ارزيابي كرد. هر چند شكست امريكا در صحراي طبس موجب شد تا مقامات اين كشور بهطور موقت انديشه عمليات نظامي عليه كشورمان را از سر بيرون كنند، اما اين حادثه باعث نشد تا آمريكاييان طرحهاي خرابكارانه خود را متوقف كنند، بلكه حمايت مستقيم از ضد انقلابيون، تحريك آنان و همچنين پشتيباني از رژيم بعث عراق در مرحله پس از شكست كودتا در دستور كار آنان قرار گرفت.
اما دانستن نحوه شكست كودتا هم جالب و عبرتآموز است. نزديك شدن به عوامل اين توطئه شوم به دو صورت انجام داده شد. يكي بهوسيله فعاليتهاي اطلاعاتي واحدهاي گوناگون امنيتي، اطلاعاتي و نظامي كشور و ديگر با افشاگريهاي خود عوامل كودتا. جالب آنكه شب قبل از كودتا، نزديكان امام ايشان را از اين توطئه آگاه كردند، حتي نيروهاي اطلاعاتي از امام خواستند براي احتياط اقامتگاه خود را ترك كنند، اما ايشان در پاسخ فرمودند: «از اينجا تكان نميخورم و همينجا هستم. هر كدام ميخواهند بروند.» (سید علی موسوی ، کودتا و ضد کودتا، دفتر نشر و فرهنگ اسلامی، پاییز 1360 ، ص 189)
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم