آیا افزایش بودجه دفاعی مانع از رشد اقتصادی و تقویت اقتصاد دانشبنیان خواهد بود؟ احتمالاً سایر دول جهان نیز با این پرسش روبرو هستند و شنیدن پاسخ آنها خواندنی است.
سرویس جهان مشرق - هزینه نظامی کشورها معمولاً توسط مجلس تصویب میشود و به نوعی تابع آرای مردم است. بنابر این سیاستمداران تلاش میکنند علاوه بر رایزنی با جریانهای سیاسی و ارگانهای حاکم، نظر خود را در این زمینه از طریق سخنرانیهای عمومی یا مصاحبه با رسانهها در جامعه ترویج کنند.
سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در چند روز گذشته که با اشاره به پیشرفت «اقتصاد دانشبنیان» در کشورهایی چون آلمان و ژاپن، یکی از دلایل آن را محرومشدن این کشورها پس از جنگ جهانی دوم از «نیروی نظامی» دانست، بهانهای شد تا نگاهی به سخنان برخی مقامات و سیاستمداران در مناطق مختلف جهان بیاندازیم و رویکرد آنها را به این حوزه در یکیدو سال اخیر و شرایط جاری نظام بینالملل (و نه در دهه 1950 و 1960 میلادی) بررسی کنیم:
ولایتی با یادآوری این نکته که بنیانهای بنیامیه پس از ماجرای کربلا ریشهکن شد، گفت: قطعاً کربلای منا که هزاران نفر از مردم بیگناه کشورهای اسلامی از جمله ایران در آن شهید شدند، ریشه آل سعود را خواهد کند.
به گزارش مشرق، علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با اشاره به پیام مهم رهبر انقلاب درباه حج، این پیام را پیامی قاطع و تعیین کننده عنوان کرد و گفت: رژیم آل سعود در طی سالهای گذشته اقداماتی را انجام داده که نظیر آن را در تاریخ اسلام کمتر میتوان یافت.
مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل تاکید کرد که آل سعود در منطقه غرب آسیا به عنوان چماق آمریکا عمل میکند.
برای دیدار ایران و قطر تماشاگران قرار است طرح سرامیکی نام ایران را روی سکوهای روبهروی جایگاه اجرا کنند.
به گزارش مشرق، دیدار تیمهای فوتبال ایران و قطر در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی 2018 از ساعت 21 امشب آغاز میشود.
* در حالی که کمتر از 3 ساعت به آغاز این بازی زمان باقی است، از ساعت 18 و 30 دقیقه طبقه دوم ورزشگاه آزادی به روی هواداران ملی باز شد و بعد از یک سال بالاخره تماشاگران تیم ملی میتوانند از طبقه دوم بازی ایران را تماشا کنند. در حال حاضر 25 هزار نفر در ورزشگاه آزادی حضور دارند.
* ترافیک شدیدی برای ورود به ورزشگاه ایجاد شد، اما سختگیریهایی که قبلاً وجود داشت و همینطور از بازرسیهایی که قبلاً برای ورود خبرنگاران انجام میشد، الان خبری نیست.
تیم ملی فوتبال ایران در اولین گام خود در مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه در ورزشگاه آزادی به مصاف تیم قطر رفت که در دقایق پایانی بازی توانست قطر را با نتیجه 2 بر 0 بدرقه کند.
به گزارش مشرق، تیم ملی فوتبال ایران از ساعت 21 در ورزشگاه پر از تماشاگر آزادی در اولین دیدار خود در چارچوب مرحله انتخابی جام جهانی 2018 به مصاف قطر رفت و با نتیجه 2 بر صفر به برتری رسید. رضا قوچاننژاد در دقیقه 4+90 و علیرضا جهانبخش در دقیقه 10+90 برای ایران گلزنی کردند. (برای دیدن خلاصه این دیدار اینجا کلیک کنید)
روسیه بار دیگر حضور خود را در سوریه تثبیت کرده که باعث محدودیتهای احتمالی در آزادی عمل نیروهای هوایی اسرائیل در هر درگیری آینده شده و دست کم هر اقدام نظامی هوایی اسرائیل نیازمند انجام هماهنگیهای لازم با این کشور است.
سرویس جهان مشرق - مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی به بررسی جنگ آینده تلآویو با حزبالله لبنان و ملاحظات استراتژیک و اجرایی این جنگ پرداخته است. این گزارش به قلم اودی دیکل و آساف اوریون دو تن از تحلیلگران صهیونیستی نوشته شده و سناریوهای مختلف در راهبردهای گوناگون رژیم صهیونیستی برای این جنگ را ارزیابی می کند.
ترامپ بر سر یک دو راهی پیچیده قرار گرفته و در صورت اتخاذ رویکرد بینابین باید ساز و کار مشخصی برای پیشبرد آن با حداقل آسیبهای احتمالی تعریف کند و این مستلزم زیرکی بسیار است.
سرویس جهان مشرق- در حالی که فقط 69 روز تا انتخابات سراسری ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است و خطر عدم حمایت اسپانیولیها و در میان آنها لاتینتبارها از ترامپ، به شدت وی و سودای راهیابی به کاخ سفید را تهدید میکند، نامزد جمهوریخواهان شب گذشته در سخنرانیاش در شهر «فونیکس» ایالت آریزونا در حضور هوادارانش اعلام کرد که دعوت «انریکه پنیا نیهتو» -رییس جمهور مکزیک- را پذیرفته و در روز چهارشنبه مورخ 31 اگوست (10 شهریور) با وی جهت گفتگوهایی در مورد لاتینتبارهای مقیم آمریکا رسما دیدار میکند.
فرمانده کل قوا، شب گذشته دستوری مهم مبنی بر افزایش توان تهاجمی کشور، صادر کردند. بهنظر میرسد که برای تحقق این فرمان، ۳ اولویت اصلی پیش روی مسئولان وجود دارد.
به گزارش مشرق، حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا روز گذشته بازدیدی مفصل از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح داشتند. در این نمایشگاه دستاوردهای این وزارتخانه در حوزههای مختلفی همچون هوافضا، زرهی، دریایی، هوایی و . . . به نمایش در آمده و "فرمانده" برای بازدید از این دستاوردها بیش از 2 ساعت وقت گذاشتند.
در این نمایشگاه همچنین فناوریهای پیشرفته، بومی و دانشبنیان که محصول تلاش، ابتکار و دانش محققان و متخصصان داخلی بود نیز به نمایش گذاشته شده و وزارت دفاع گزارشی درخصوص بخش راداری سامانهی پدافند و تولید داخلِ «باور 373» نیز به رهبر انقلاب ارائه کردند؛ این سامانه قابلیتهای بالاتری نسبت به مشابه خارجی دارد.
هریتیج ادعا میکند که ایجاد «ارتش سایبری ایران» در 2009 نشانگر شروع تهاجم سایبری علیه کسانی است که دولت ایران آنها را دشمن قلمداد میکند. یک گروه هک موسم به تیم امنیتی آژاکس، که گفته میشود خارج از ایران دست به عملیات میزند.
سرویس جنگ نرم مشرق- اندیشکده «هریتیج» در گزارش «شاخص قدرت نظامی آمریکا» میزان پیشرفت یا پسرفت قدرت نظامی ارتش این کشور را بررسی کرده و در قسمتی از آن که مربوط به منطقه غربآسیا (خاورمیانه) میشود، به بررسی پیشرفتهای تکنولوژیک ایران در حوزههای موشکی، فضا و سایبری پرداخته و با بازخوانی ادعاهای تکراری نظیر حمایت تهران از تروریسم، ایران را تهدیدی برای آمریکا و متحدانش میخواند.
مشرق صرفا جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی این گزارش را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش هرگز مورد تأیید مشرق نیست.
نفوذ سازمان یافته با خود تحریمی از سوی دولتی که چشم به لطف غرب دوخته صورت میگیرد و دلالی سازمان یافته نیز با محدود کردن و خود تحریمی، توانمندیهای داخلی بستری برای دو رویداد است.
سرویس اقتصاد مشرق -پس از اینکه غرب از انجام کامل تعهدات ایران در توافق هسته ای، اطمینان حاصل کرد و صنعت هسته ای کشور توسط مقامات دولتی تحریم گشت، خود تحریمی را به دیگر نهادهای ایرانی تسری بخشید بطوریکه 5 ماه پس از اجرای برجام، پروژه خود تحریمی گروههای مقاومت و نهادهای انقلابی در نظام بانکی کشور از سوی طیب نیا به امضاء رسید، 6 ماه بعد از اجرای برجام، کلنگ پروژه خود تحریمی توانمندی های داخلی در صنعت نفت با مصوبه قراردادهای جدید نفتی هیات وزیران به زمین خورد و 7 ماه بعد از اجرای برجام، خود تحریمی در عرصه فناوری اطلاعات در راستای عدم شکل گیری نهضت تولید محتوا در همایش انگلیسی، ایران کانکت 2016؛ کلیک خواهد خورد.
سوال مهم حالا اين است: سه سال و نيم ناكارآمدي، اشرافيت و تكبر ورزيدن با مردم را با ٦ ماه نمايش آيا مي توان جبران كرد؟
به گزارش مشرق، جان برنن رييس سيا چند ماه قبل تلويحا گفته بود روحاني بدون اينكه دستاورد اقتصادي ملموسي داشته باشد شانسي در انتخابات سال آينده نخواهد داشت.
فكر مي كنم زمان آن رسيده كه امريكايي ها قدمي براي حمايت از دوستانشان بردارند. در داخل دولتي ها خبر از چيزي حدود ٧٠ هزار ميليارد تومان چاپ پول مي دهند.
اين يعني بريز و بپاش بي ضابطه، ايجاد تورم و آخر سر هم خالي تر شدن سفره هاي خالي مردم. از آن سو، خبر مي رسد امريكايي ها در حال ايجاد برخي گشايش هاي تاكتيكي هستند كه حرف آقاي برنن روي زمين نماند.
سوال مهم حالا اين است: سه سال و نيم ناكارآمدي، اشرافيت و تكبر ورزيدن با مردم را با ٦ ماه "نمايش" آيا مي توان جبران كرد؟
فرمانده معظم کل قوا، پیش از ظهر امروز از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع در حسینیهی امام خمینی(ره) بازدید کردند و به سخنرانی در جمع حاضران پرداختند.
به گزارش مشرق، حسینیه امام خمینی(ره) امروز (چهارشنبه) میزبان نمایشگاه دستاوردهای صنعت دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود و حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا بیش از دو ساعت از فناوریهای پیشرفته، بومی و دانشبنیان که محصول تلاش، ابتکار و دانش محققان و متخصصان داخلی است و اثر مستقیمی بر افزایش توان رزمی نیروهای مسلح دارد، بازدید کردند.
در این نمایشگاه، دستاوردهایی در زمینه طراحی و ساخت انواع سامانهها و تجهیزات پیشرفته «موشکی»، «راداری»، «دریایی»، «اپتیکی»، «زرهی»، «پهپاد» و «مراکز ارتباطاتی» به نمایش گذاشته شد.
نزاع اخیر میان شبه نظامیان کرد مورد حمایت آمریکا و دولت سوریه نشان میدهد که داعش هدف اصلی آمریکا نیست و این کشور به دنبال «نیروهای میدانی نیابتی» در سوریه است تا پروژه بزرگتر خود را به پیش ببرد.
سرویس جهان مشرق - گزارش های حکایت از درگیری مسلحانه سنگین میان شبه نظامیان کرد و نیروهای دولت سوریه دارد که تمرکز این درگیری ها در شرق سوریه و در شهر «حسکه» است. گویا نیروهای سوری در آستانه عقب نشینی کامل از منطقه هستند.
هجوم نیروهای کرد با پشتیبانی هوایی آمریکا و حضور نیروهای عملیات ویژه آمریکا انجام می گیرد. استفاده ارتش سوریه از قدرت هوایی برای کنترل روند پیشرونده مناقشه، ظاهرا تحت تاثیر ایجاد یک «منطقه پرواز ممنوع اعلام نشده» توسط آمریکایی ها در شرق سوریه، محدود شده است.
رویترز در گزارشی با عنوان «کردهای سوریه نبرد با دولت را بردند، ترکیه علیه آن ها بسیج شده است» نوشت:
" نیروهای کرد سوریه تقریبا به طور کامل کنترل حسکه را به دست گرفته اند، در حالی که روز سه شنبه نبرد یک هفته ای دو طرف با آتش بس، موقتا پایان یافت. با مستحکم تر شدن موضع کردها در شمال شرق سوریه، ترکیه به تلاش های خود برای متوقف کردن نفوذ ان ها شدت بخشیده است."
شبه نظامیان کرد YPG، که بخش مهمی از کارزار ضدداعش به رهبری آمریکا را تشکیل می دهند، همین حالا هم کنترل بخش هایی قابل توجه از شمال سوریه را در دست دارند که از زمان شروع جنگ داخلی سوریه در 2011 از نوعی خودمختاری برخوردار شده است."
تحلیل گران همدل با عملکرد کردها، به ویژه نقش آن ها در نبرد با خلافت خودخوانده دولت اسلامی، این تحولات را گامی مثبت در جهت تشکیل یک «کردستان» بزرگ و مستقل می بینند.
نیروهای ویژه آمریکا در شرق سوریه
اما واقعیات میدانی حاکی از آینده ای محتمل تر از تصویر کنونی و ناخوشایندتر است.
نسخه کردی اسراییل
مقاله واشینگتن پست با عنوان «درون نیروهای مبارز کرد: سربازان میدانی نیابتی آمریکا در جنگ علیه دولت اسلامی» مدعی شده است:
" گرچه نیروهای آمریکایی در نواحی تحت کنترل کردها حاضر به مصاحبه نشدند، اما همه جا شواهد حضور آن ها و تمرکز بر موصل دیده می شود. ایالات متحده هم در عراق و هم در سوریه به دنبال نیروهای زمینی نیابتی است تا با دولت اسلامی بجنگند. این سیاستی است که توفیقات اخیر را در بازپس گیری شهر الرمادی توسط نیروهای عراقی رقم زده است. اما موصل، یکی از بزرگ ترین ودیعه هایی که به دست دولت اسلامی افتاده، آزمون بزرگی هم برای نیروهای عراقی و هم کردها خواهد بود. مقامات آمریکایی می گویند شاید ماه ها طول بکشد که نیروهای محلی آموزش و تجهیزات لازم را برای پیشروی به سوی مواضع مستحکم شبه نظامیان داعش در این شهر دریافت کنند."
اما در پرتو نزاع اخیر میان شبه نظامیان کرد مورد حمایت آمریکا و دولت سوریه آشکار شده است که دولت اسلامی هدف اصلی آمریکا نیست. آمریکا در واقع به دنبال «نیروهای میدانی نیابتی» در سوریه بوده است، لیکن بسیار قبل تر از تبدیل داعش به یک برَند ژئوپلیتیکی در منطقه و با هدف سرنگونی دولت سوریه، نه پاکسازی سوریه از تروریست هایی که خود ایالات متحده در وهله نخست، ورود آن ها را به صحنه نبرد میسر کرد.
در همین پس زمینه است که می توان دید که کردها مورد استفاده قرار می گیرند تا اول سوریه نابود شود، بعد جناح های مختلف آن ها علیه یکدیگر و علیه کشورهایی که در آن ها حضور دارند تحریک گردند تا در نهایت کردها وضعیت یک «شبه دولت» همیشه وابسته را پیدا کنند که به عنوان یک اهرم فشار توسط واشینگتن، لندن و بروکسل مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
نیروهای کردی که اجازه دادند در جهت منافع غربی ها مورد استفاده قرار گیرند، در کنار افراط گرایان جهادی چون القاعده در انشقاق و ویرانی عراق نقش داشتند و اکنون از آن ها علیه سوریه استفاده می شود و به زودی رو به سوی ایران هم می کنند.
گزارش موسسه «استراتفور» با عنوان «کردهای ایران دوباره به سلاح روی می آورند»، از هم اکنون چشم اندازی اولیه از آن چه که قرار است در آینده ای نزدیک مناقشه ای وسیع تر با ایران باشد، ترسیم می کند، آینده نزدیکی که اهداف و منافع آمریکا در شرق سوریه محقق شود و توسعه یابد. استفاده آمریکایی ها از کردها، مصداق امروزی سیاست امپریالیستیِ دیرین «تفرقه بیانداز و حکومت کن» است. آن چه کردها «گمان می کنند» برایش می جنگند، در واقع ربطی به انگیزه های اصلی پشت پرده تسلیح، تعلیم و سازماندهی آن ها توسط غربی ها ندارد. محتمل ترین سناریو- اگر اکثریت نیروهای مسلح کرد همین رویه را حفظ کنند- این است که ان ها برای تجزیه و نابودی سوریه و ایجاد یک آشوب دیرپا مورد استفاده قرار گیرند، آشوبی که دامن خود آن ها را هم خواهد گرفت.
نیروهای خارجی که در کنار شبه نظامیان کرد «واحدهای حفاظت خلق» حضور دارند
این سناریو ضرورتا منجر به اتکای سنگین کردها به پشتیبانی خارجی برای بقاء در آشوب پیش گفته خواهد شد که هدف غایی آن ایجاد یک نسخه کردی از اسراییل است- دولتی ساختگی و نابالغ که تا همیشه متکی به حمایت غربی هاست و توسط رژیم دست نشانده فاسد و غیرمنتخب اداره می شود. این آینده یک جنگ دایمی با ترکیه، باقی ماندهی سوریه، عراق و منازعه فزاینده با ایران است که نه برآمده از آرزوها و منافع اصیل مردم کرد، که ناشی از آمال ایدئولوژیک تحمیل شده از سوی غربی ها برای تضعیف قدرت ایران و اعاده هژمونی آن ها بر کل منطقه است.
داستان کردها هنوزکاملا تمام نشده است
علی رغم تاریک بودن چشم انداز اقدام کردها در ابزارشدن برای منافع غربی ها، که هدف آن ایجاد آشوبی است که گریبان خود کردها را هرگز رها نخواهد کرد- چنین چشم اندازی هنوز کاملا ناگزیر نیست.
روسیه و ایران هنوز نفوذ چشمگیری در میان جناح های کردی منطقه دارند و می توانند به تعدیل خسارات ناشی از برنامه آمریکا برای تجزیه سوریه از طریق نیروهای نیابتی کرد، کمک کنند. در حالی که این امر شاید مستلزم دادن پاره ای از امتیازات از سوی دولت سوریه برای حدی از خودگردانی در مناطق کردنشین این کشور باشد، اما در نهایت می تواند موجب خاتمه یافتن یا دست کم تعدیل مناقشه چندین ساله ای باشد که غرب آسیا و شمال آفریقا را عمیقا تحت الشعاع خود قرار داده است. به علاوه، در صورتی که سوریه و متحدانش بتوانند در عرصه میدانی تغییر ناگهانی چشمگیری ایجاد کنند و تحرکات جدید ترکیه هم حقیقتا برآمده از فاصله گیری ان از نفوذ ناتو باشد، می توان به پایان یافتن یا حداقل تعدیل عملیات آمریکا در شرق سوریه و منزوی شدن نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا و در نتیجه سوق یافتن آن ها به مذاکره امید داشت.
در حالی که این احتمالات وجود دارند، تلاش های عظیم دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و نظامی هم برای بازگرداندن نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا به واقعیت مورد نیاز است.
مدیر مسئول کیهان با بیان اینکه کاسب تحریم جاسوسی است که همسایه تیم مذاکره کننده بوده است، گفت:اگر منتقدان برجام کاسب تحریم بودند از برجامی که تحریمی را لغو نکرده استقبال میکردند.
به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان درباره اظهار نظر ظریف که بار دیگر مخالفان برجام را کاسب تحریم نامیده بود، گفت: اگر منتقدان برجام کاسب تحریم بودند بایستی از برجامی که هیچ تحریمی را لغو نکرده است استقبال میکردند نه اینکه با آن مخالفت کنند! چرا که با لغو تحریمها به کسب و کار آنها لطمه میخورد!
مدیر مسؤل کیهان افزود: اگر واژه کاسبان تحریم واقعیت بیرونی داشته باشد، تنها مصداق آن کسانی هستند که برجام را با وجود باقی ماندن تحریمها فتحالفتوح و بزرگترین دستاورد معرفی میکنند. وقتی باقی ماندن تحریمها را دستاورد میدانند و به آن افتخار می کنند یعنی اینکه نان خود را در تحریمها می بینند! البته ما هرگز به آقایان تهمت کاسب تحریم نمیزنیم و فقط میگوییم با یک حساب سر انگشتی فقط کسانی شایسته این نام هستند که نگران لغو نشدن تحریم ها نیستند و کماکان برجام را شق القمر می دانند!
پایگاه تحلیلی المانیتور در تحقیقات خود پی برده است که گروه تروریستی منافقین برای براندازی نظام ایران و لابی در میان نمایندگان کنگره و مقامات آمریکایی به منظور پیشبرد اهداف خود هزینههای میلیونی صرف میکند.
به گزارش مشرق، پایگاه تحلیلی «المانیتور» در گزارشی مبسوط که میگوید حاصل مطالعه «صدها سند» مالی است، فهرستی را از مبالغی که رژیم صهیونیستی و کشورهای خاورمیانه صرف لابیگری در آمریکا کردهاند، منتشر کرده است.
در بخشی از این گزارش به لابیگری منافقین در خارج از ایران اشاره کرده است و در گزارشی تحت عنوان «ایرانیان در آمریکا علیه روابط حسنه آمریکا با ایران مبارزه کردند» به هزینههایی که گروههای تروریستی منافقین علیه دولت ایران صرف کردهاند، اشاره کرده است.
طبق این گزارش، شماری از اتباع ایرانی در آمریکا به دو سازمانی پیوسته بودند که این دو سازمان نظرات کاملاً متفاوتی درباره چگونگی رویارویی واشنگتن با تهران از پایان دادن به تحریمها گرفته تا براندازی نظام ایران داشتند.
حجتالاسلام ذوالنور با بیان اینکه سیستم F.A.T.F تحت نظر صهیونیستها و امریکاییهاست، گفت: شگرد اصلی غربیها از تشکیل این سیستم ضربه زدن به حزبالله لبنان است.
به گزارش مشرق، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F.A.T.F، اظهار کرد: این سیستم تحت نظر صهیونیستها و امریکاییها و بسیار خطرناک است. هدف آنها رصد اقتصادی کشورها، فعل و انفعالات تجاری و گردش اعتبارات و قراردادهای اقتصادی آنهاست.
اندیشکده رند نوشت: بیش از یک دهه اسراییل در صف اول جبهه مخالفان برنامه هستهای ایران حرکت کرد. شدت مخالفت اسراییل با مذاکرات هستهای بین 1+5 و ایران، بر هیچکس پوشیده نبود و نیست.
سرویس جهان مشرق -اندیشکده «رند» در جدیدترین تحلیل خود تحت عنوان «سیاستهای اسراییل در قبال ایران در فضای پسا برجام» به رویکرد اسراییل پس از توافق هستهای نسبت به ایران پرداخت.
با تجاوز نظامی ترکیه به خاک سوریه و اشغال بخش هایی از آن معادلات سیاسی و نظامی در این کشور دستخوش تحولات ویژهای خواهد شد.
سرویس جهان مشرق - برای مخاطبان مشرق که طی سه سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی سوریه» بودهاند، از تحولات میدانی در جبهههای «حلب و دمشق» گزارشهایی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
جبهه های نبرد در بخش های مختلف سوریه طی روزهای گذشته صحنه تحولات میدانی ویژه ای بوده است. از تشدید نبردها در جبهه های جنوبی و غربی حلب با تغییر معادلات سیاسی - نظامی ناشی از تجاوز نظامی ارتش ترکیه به خاک سوریه و اشغال شهر مرزی جرابلس همگی بیانگر ورود پرونده بحران در این کشور به مراحل جدید می باشد.
طبیعی است که ارتباطات امنیتی و سیاسی آلیانس با اسرائیل، انگلستان و سرویسهای غربی حضور او را از یک اقدام اقتصادی چالشی امنیتی تبدیل خواهد کرد. آیا دستگاههای امنیتی و در رأس آنها وزارت اطلاعات نسیت به این سفر حساس هستند؟
به گزارش مشرق، شاید قرار است این هفته یا چندهفته بعد عدهای در فرودگاه مهرآباد منتظر باشند تا از «سِر آلیانس»- این فعال اقتصادی انگلیسی- استقبال کنند. اما همانها شاید همانقدر که از استقبال او خوشحال هستند، از حاشیهساز شدن سفر آلیانس به تهران نیز دلواپس باشند. چراکه سر آلیانس نه یک فعال اقتصادی معمولی بلکه یک چهره بدنام سیاسی امنیتی نیز هست.
سال گذشته برخی اخبار از تلاش یکی از نزدیکان حاشیهساز یک مقام ارشد دولتی برای ارتباط با آلیانس و باز کردن پای او به مناسبات داخلی اقتصادی شنیده شد. اما طی ماههای گذشته نیز برخی لابیهای اقتصادی ایرانی دیدارهایی با داوود آلیانس داشتهاند و گویا مقرر شده همکاریهایی بین مجموعه اقتصادی او و برخی طرفهای ایرانی در زمینه صادرات و واردات انجام شود.
زمزمه بازداشت یکی از اعضای وابسته به تیم مذاکره کننده هستهای به اتهام جاسوسی برای خیلیها تعجبآور بود؛ اما این اولین مورد از نفوذ برخی چهرههای مرتبط با غرب در تیم مذاکره کننده ایران نیست.
به گزارش مشرق، مرد با کت و شلوار مارک انگلیسی پشت گیت کنترل بلیط ایستاده است؛ با ثبت شدن مهر خروج بر روی پاسپورت، دیگر خیالش راحت میشود که میتواند تهران را به مقصد مورد نظر ترک کنند، اما نزدیک شدن دو جوان که کارت یکی از نهادهای امنیتی را به وی نشان میدهند، همه چیز را تمام می کند؛ «شما بازداشت هستید!»
تا آن لحظه هیچ کس نمیدانست که پیرمرد بازداشت شده چه کسی است ولی چند روز بعد خبر از برخی منابع درز میکند؛ «بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای در بخش پولی و بانکی»؛ خبر آنقدر شوکه کننده بود که عباس عراقچی از مسئولان ارشد وزارت خارجه و اجرای برجام، نه میتوانست خبر را تائید کند نه تکذیب.
اظهارات مداخلهجویانه و مواضع گستاخانه سفیر سعودی در عراق به ویژه طی ماههای اخیر که نبرد با داعش در این کشور به مرحله سرنوشتسازی رسیده است، در نهایت کارد را به استخوان دولت بغداد رساند.
به گزارش مشرق، وزارت خارجه عراق اخیرا اعلام کرد که این کشور به صورت رسمی درخواست تغییر سفیر سعودی در بغداد را به مقامات ریاض ابلاغ کرده است. «احمد جمال» سخنگوی وزارت خارجه عراق ضمن اعلام این خبر، تأکید کرد: «دولت بغداد به این نتیجه رسیده است که سفیر سعودی در عراق باید تغییر کند».
«ثامر السبهان» سفیر سعودی در عراق طی ماه های اخیر جنجال های زیادی را در این کشور به پا کرده است. وی بارها با اظهارنظر علیه نیروهای حشد الشعبی در عراق، در امور داخلی این کشور مداخله کرده است. سفیر سعودی در عراق در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود علیه حشد الشعبی مدعی شده بود: عدم مشارکت نیروهای حشد الشعبی در عملیات آزادسازی استان الانبار به دلیل مخالفت اهل تسنن ساکن این استان با آنها بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دستگیری یکی از نفوذیها در تیم مذاکرهکننده هستهای گفت: این شخص دو تابعیتی در کنار جان کری، موگرینی و چهرههای آمریکایی حضور و نقش فعالی داشته است.
به گزارش مشرق، جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دستگیری جاسوس و نفوذی آمریکا در تیم مذاکرهکننده ایران، اظهار کرد: در بحث نفوذ و ضرباتی که نظام جمهوری اسلامی ایران از این مسأله خورده و میخورد مباحث بسیار مهم و گستردهای مطرح است.
وی با بیان اینکه نفوذ در تیم مذاکرهکننده هستهای هنوز آغاز راه است، خاطرنشان کرد: ملت ایران باید خود را آماده کنند تا نسبت به خطر و تهدید بسیار جدی و فراگیر نفوذ موضع جدی بگیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: همچنین کشور باید برای غربال کردن جریان منحط غربگرا که از ابزار نفوذ استفاده میکند، آماده شود تا بلکه بتواند با این تهدید مقابله کند.
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی گفت: برجام را خیلی بزرگ نکنید؛ مقام معظم رهبری مرتب از بدعهدی دشمن سخن میگوید اما عزیزان ما یکبار حاضر نیستند از این بدعهدیهای دشمن قدار ما یکبار سخن بگویند.
به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امامجمعه موقت تهران در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه امروز پایتخت با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت گفت: این دو با خون خود حقانیت خود را به اثبات رساندند و خداوند این دو را به عنوان قربانی برای دین خود قبول کرد.
وی بازخوانی زندگی شهیدان رجایی و باهنر را موجب بازتولیدی برای مسئولین فعلی خواند و خاطرنشان کرد: شهیدان رجایی و باهنر چهرهای پر جاذبه از مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ارائه کردند و تابلو شدند و برای همیشه تابلو ماندند؛ لذا پس از واقعه شهادت ایشان یک هفته به عنوان هفته دولت معرفی شده است.
از زمان به تخت نشستن ملک سلمان بن عبدالعزیز در سال ۲۰۱۵ سعودیها مدیریت امورشان را در دست خود گرفتهاند و یک موضع امنیت ملی جسورانهتر، پرخطر، و حتی تحریکآمیز اتخاذ نمودهاند که رسالت آن صرفاً به چالش کشیدن و مقابله همهجانبه با ایران است.
به گزارش مشرق، مجله فارین پالیسی در مقالهای به قلم «جان هانا» ــ تحلیلگر ارشد اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی ــ به بررسی عملکرد عربستان برای مقابله با ایران پس از به تخت نشستن ملک سلمان پرداخت.
متن کامل این یادداشت در ادامه آمده است:
برای کسانی که نگران تبعات ناشی از توافق هستهای باراک اوباما و دولت وی با ایران ــ برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام ــ هستند خبرهای ناگوار، پایانی ندارند. افشاگری اخیر مبنی بر اینکه آمریکا روزی که ایران چهار زندانی آمریکایی را آزاد کرده 400 میلیون دلار پول نقد به این کشور پرداخت کرده است آخرین مورد از اخبار ناخوشایند درباره تلاش اوباما جهت خشنود کردن رهبران ایران به شمار میرود.
این مورد را به فهرستی طولانی از تحولات تهدیدآمیز در دوران پس از توافق از جمله تشدید برنامه موشکهای بالستیک ایران، تداوم تلاشهای این کشور جهت تهیه مواد هستهای به طرق غیرقانونی، و گسترش فعالیتهای پرخاشگرانه و بیثبات کننده تهران در خاورمیانه اضافه کنید. البته بازداشت چند گروگان آمریکایی دیگر را از قلم نیندازید.
سخنگوی کاخ سفید میگوید یکی از خوبیهای برجام و بازرسیهای آن این است که آمریکا میتواند اطلاعات خود درباره تأسیسات هستهای و غیرهستهای ایران را افزایش دهد و هنگام اقدام نظامی، آنها را با دقت بالاتری هدف قرار دهد.
سرویس جهان مشرق- آمریکا از روز اول بعد از به نتیجه رسیدن توافق هستهای نشان داد بنا ندارد همان اندازه که از برجام بهره برده، ایرانیها را هم از این توافق بهرهمند کند. در این گزارش و چند گزارش بعدی تلاش داریم تا به شکلی مختصر مروری داشته باشیم بر اخبار، موضعگیریها و اقداماتی که از همان روز اول بعد از توافق، توسط آمریکاییها آغاز شد و نشان میداد واشنگتن علاقهای به اجرای تعهداتش در برجام ندارد.
قول و قرارهایی که روز فرجام برجام به ایران داده شد با آنچه از فردای آن روز شروع شد تفاوت زیادی داشت
آنچه در این گزارشها میخوانید، به اشکال مختلف نشان میدهد برجامی که ایران به بندبند آن متعهد بوده است و «روح» آن تا کنون بارها توسط آمریکاییها نقض شده و بعد از پایان دوره ریاستجمهوری باراک اوباما نیز با توجه به مخالفتهای کنگره آمریکا، هیچ افساری نمیتواند رئیسجمهور بعدی این کشور را از زیر پا گذاشتن توافق هستهای با ایران بازدارد.
چین در کنار آمریکا و روسیه، سومین کشوری است که طرحهای عملیاتی برای هواپیماهای رزمی نسل پنجم پنهانکار را در اختیار دارد. جی 31 یک شکاری چند منظوره با طراحی رادار گریز است که اولین بار در سال 2012 پرواز کرده است.
به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، همانند بسیاری از بخش ها و اجزای دیگر، کشور چین در حدود 4 دهه اخیر با سرعت بسیار بالایی برنامه مدرن سازی و نوسازی نیروی هوایی خود را آغاز کرده و به لطف مدیریت صحیح و سرمایه گذاری سنگین توانسته است به نتایج بسیار مناسبی دست پیدا کند و از هواپیماهای شکاری تا پرنده های سنگین ترابری در حال حاضر توسط چینی ها طراحی و ساخته می شود.
رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت میگوید مصرف محصولات تراریخته ممکن است در دراز مدت باعث جهشهای ژنتیک، افزایش تومورهای سرطانی و حتی ناباروری شود.
به گزارش سرویس جامعه مشرق - آزمون و خطا بر سر سلامت مردم؛ آزمون و خطا، اینبار بر سر مضر یا بیضرر بودن محصولات کشاورزی تراریختهای که بسیاری کشورهای دنیا از اتحادیه اروپا گرفته تا برخی همسایگان، تولید و مصرفشان را ممنوع اعلام کرده اند.
حال اما برخی نهادهای مسئول همچنان در حال آزمون و خطا هستند و این بار مجوز واردات دانههای مبدل شده به روغنهای خوراکی در کشور را از بین تراریختههایی انتخاب کرده اند که برای اثبات بیضرر بودنشان، کشورهای پیشرفته دنیا نیز به سالها زمان نیاز دارند. محصولات تغییر ژنتیک یافتهای که ورودشان به سبد خانوار با سلامت 79میلیون شهروند ایرانی در ارتباط است.
حقیقت این است که سود کلانی که در بازار حشیش آمریکا خوابیده است، چنان وسوسه انگیز است که پای لابی گران قوی و پرنفوذ را هم به مساله قانونی کردن «مصرف پزشکی» یا «تفننی» باز کرده است.
سرویس جهان مشرق - «حشیش برای فقرا!». این می تواند شعار جدید مدافعان قانونی شدن حشیش در ایالات متحده باشد. در 1996، کالیفرنیا اولین ایالتی بود که کاربرد پزشکی «حشیش»یا «بنگ»(ماری یوانا، کانابیس) را قانونی کرد. اکنون در 25 ایالت امریکا کاربرد «تفننی» یا «پزشکی» این ماده، قانونی است که «ناحیه کلمبیا»(دی سی، شامل شهر واشینگتن) نیز یکی از آن هاست.
ایالت کلرادو و واشینگتن اولین ایالاتی بودند که قانونی بودن مصرف «تفننی» حشیش را در 2012 به تصویب رساندند. انتظار می رود که دست کم 5 ایالت دیگر هم در رای گیری ماه اکتبر به مجاز بودن کاربرد «تفننی» حشیش رای بدهند.
در بحث هوا فضا دو اقدام اساسی و جدید را داشتهایم، نخست تأسیس پایگاه پرتاب عاملهای ماهواره است که با توان داخلی طراحی و تولید شده و میتوانیم تا مدار 500 کیلومتری زمین را رصد کنیم.
به گزارش مشرق، سردار حسین دهقان دقایقی پیش پس از حضور در اصفهان در نشست خبری اظهار داشت: هفته دولت فرصتی برای مسئولان اجرایی کشور است تا ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای دولت، اقدامات انجام شده در استانها را ارزیابی و نقایص را شناسایی و با تمرکز در خدمت به مردم، برای توسعه ملی تلاش کنند.
گرچه این لژیون زیرمجموعه ارتش فرانسه است، اما از هر کشور دیگری هم داوطلب میپذیرد. هم اکنون حدود یک چهارم کل نیروهای آن را فرانسویها تشکیل میدهند.
سرویس جهان مشرق - زبدهترین نیروی رزمی فرانسه احتمالا در کارزار ائتلاف بین المللی علیه داعش به کار گرفته خواهد شد.
به گزارش روزنامه بریتانیایی «اکسپرس»، سربازان عملیات ویژه فرانسه همین حالا هم در لیبی، سوریه و عراق ماموریت هایی را انجام می دهند. حضور آنها در منطقه بعد از آن آغاز شد که رییس جمهور فرانسه، فرانسوا اولاند، بعد از حملات منتسب به داعش در این کشور، علیه گروه «دولت اسلامی عراق و شام»(داعش) اعلام جنگ کرد. این حضور تاکنون کم شمار و محدود بوده است، ولی تقاضاها در این کشور برای استفاده گسترده تر از این نیروی زبده رزمی افزایش یافته است.
رویدادهای اخیر این حقیقت را روشن کرده است که عربستان با واگذاری امتیازات اقتصادی به روسیه - هرچقدر هم که فریبنده باشند - نمیتواند روسیه را از ایران و سوریه دور کند.
به گزارش مشرق،اندیشکده آمریکایی «کشورهای عرب خلیج فارس در واشنگتن» در یادداشتی به قلم مارک کاتز نوشت: دیپلماسی سعودی طی چندین سال، با نگاه به چشماندازهای روابط اقتصادی بهتر بین عربستان سعودی، شورای همکاری کشورهای خلیج فارس و روسیه، در جهت ترغیب مسکو به قطع حمایتش از بشار اسد و همچنین ایران تلاش کرده است.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم