ایران در قیاس با عربستان، از لحاظ آموزش و پرورش و فرهنگ، ادبیات و فیلم، علوم و دانشگاه، تعهد اجتماعی، اخلاق کاری و پویایی فکری و بهطور کلی در زمینه "قدرت نرم"، یک دنیا فاصله دارد.
گروه جنگ نرم مشرق-نشریه آلمانی «فرانکفورتر روندشاو» در گزارشی به ارزیابی قدرت عربستان سعودی در برابر ایران در مؤلفههایی مانند جامعه مدنی و قدرت فرهنگی پرداخته است.
به گزارش این نشریه عربستان سعودی توانایی اندکی برای مقابله با توان اجتماعی ایران دارد و جامعه مدنی ایران در مقایسه با همتاهای عربی خود در سطح متفاوتی قرار گرفته است. گسست روابط با تهران از سوی ریاض، نشانهای از ضعف به نظر میرسد.
این نشریه آلمانی مینویسد: «این یکی از آن لحظات نادری بود که اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا نارضایتی خود را از متحدان سعودی این کشور آشکارا ابراز کرد. او در مقابل کمیته دفاعی کنگره آمریکا گفت: آنها به طور مداوم نزد من شکایت میکنند که ایرانیان تا چه اندازه توانا هستند. من به آنها همیشه پاسخ میدهم بله، درست است، شما از لحاظ کارآیی عملی در صحنه، در سطح متفاوت و پایینتری نسبت به آنها هستید.»
سعودیها با وجود داشتن پایگاههای هوایی انبوه در مقابل ایران قدرتی به حساب نمیآیند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عربستان سعودی یکی از قویترین نیروهای هوایی منطقه غرب آسیا را در اختیار دارد که علت این قدرت تنها وجود تجهیزات نظامی انبوه آمریکایی و غربی است.
براساس آمار گلوبال نیروی هوایی ارتش رژیم سعودی با داشتن صدها فروند جنگنده یک قدرت بزرگ در منطقه بوده و جنگندههای پادشاهی عربستان از پایگاههای نظامی مختلف در عربستان "تیک آف" میکنند.
ارتش عربستان سعودی در جغرافیای بیش از 2 میلیون کیلومتر مربعی خود دارای چند پایگاه هوایی است که از جمله مهمترین آنها، پایگاه "ریاض"، "شاهزاده سلطان"، "الخرج ناحیه شرقیه"، "ملک عبدالعزیز"، "ملک خالد"، "حائل"، "الجوف"، "ملک فیصل"، "طائف"، "صلایل"، "نجران" و... است و در ذیل به بیان مختصات و توپولوژی کلی از پایگاه های هوایی مهم پادشاهی عربستان میپردازیم.
برد موشکهای جمهوری اسلامی ایران یکی از مواردی که همواره مورد بررسی رسانههای خارجی قرار داشته است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برد موشکهای جمهوری اسلامی ایران یکی از مواردی بوده که همواره مورد بررسی رسانههای خارجی قرار داشته و اعداد مختلفی مطرح شده است.
جمهوری اسلامی ایران براساس اصول دفاعی خود یک برد موشکی را تاکنون تعریف کرده و بر پایه آن حرکت میکند که البته در این پروسه برخی ادعاهای رسانههای خارجی قابل تأمل است.
*ادعای "نشنال اینترست" نشنال اینترست مدعی است : ایران یک موشک کروز دوربرد جدید با نام « سومار » ساخته است که هزار و 500 مایل برد دارد. این سلاح ممکن است بر اساس طراحی موشکی « کی اچ Kh-55 » روسیه ساخته شده باشد.
در ادعای "نشنال اینترست " دو نکته وجود دارد؛ اولا برد موشک "سومار" یک هزار و 500 مایل و ثانیا این موشک مهندس معکوس موشک "کی اچ 55 " بوده و این موضوع قابل بررسی است.
**ویژگیهای موشک کروز "سومار"
موشک زمین به زمین "سومار" یک موشک با ویژگیهایی در حوزه برد و دقت نسبت به موشکهای قبلی است و نقش مهمی در ارتقا توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران دارد.
سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره موشک کردند "سومار" گفت: این موشکهای توانایی انهدام طیف وسیعی از اهداف را دارد وبا توجه به قابلیتهای تاکتیک پذیری بالا، ماندگاری طولانی در صحنه نبرد و رادارگریزی میتواند در هر شرایطی اهداف مورد نظر را منهدم کند.
ریاض اکنون دست به دامان جامعه جهانی شده تا قدم در احیای روابط سیاسی با قدرت منطقه بردارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از آنکه ریاض در اقدامی عجولانه و نسنجیده، اعتراض برخی مخالفان به اعدام شیخ نمر در تهران را دستمایه خود قرار داد و روابط سیاسیاش با ایران را قطع کرد، اکنون دست به دامان جامعه جهانی شده تا تصمیم نابخردانه و اشتباه خود را جبران و قدم در احیای روابط سیاسی با قدرت منطقه بردارد.
از این رو، تهران از هفته گذشته میزبان برخی از مقامات سیاسی کشورهای منطقه بوده، تا همراهی و دیپلماسی گفتمان خود با جامعه بینالمللی را به رخ جهانیان بکشد و گامی موثر در جهت کاهش تنشهای منطقهای بردارد.
آمریکا و همپیمانانش که خوب میدانند در میدان نظامی حریف جبهه مقاومت نخواهند شد سعی در تکه تکه کردن این محور دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بعد از وقوع جنبشهای مردمی در کشورهای مسلمان غرب آسیا، غرب برای مدیریت این رویدادها به نفع منافع خود دست به کار شد. از سوی دیگر حکومتهای عربی منطقه که شاهد سقوط حکومتهای همنوع خود در کشورهای همسایه بودند در صدد برآمدند که شعله خشم مردمی را خاموش کنند. از این رو اتحادی میان غرب و حکومتهای عربی شکل گرفت که طی آن غربیها سعی کردند با پول و پشتیبانی مالی حکومتهای عربی نسبت به کنترل اوضاع در خاورمیانه اقدام کنند.
در این روند تز تحمیق علیه بیداری با استفاده از گروههای تروریستی و اشاعه آن در بستر بحران سوریه شکل گرفت. در این راستا سعی شد که پتانسیل جنبشهای مردمی کانالیزه شود و در چارچوبی که غربیها و کشورهای عربی تعیین می کنند، قرار گیرد. در همین زمینه شاهد شکل گیری گروه های تروریستی مانند جبههالنصره در سوریه، گروهک تروریستی عبدالله اعزام در لبنان، گروه تروریستی داعش(حکومت به اصطلاح اسلامی عراق و شام) و... هستیم.
نیروی دریایی آمریکا با انتشار فیلمی مبهم مدعی شد پرتاب موشک های ایران به سمت ناوهای نظامی آمریکا در تنگه هرمز صحت داشته است.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوانبه نقل از فاکس نیوز، نیروی دریایی آمریکا روز گذشته فیلمی مبهم منتشر کرد که در آن کشتی های نظامی ایرانی به سمت ناوهای نظامی فرانسه و آمریکا در تنگه هرمز موشک پرتاب کرده است.
به ادعای فاکس نیوز، این حادثه 26 دسامبر سال گذشته میلادی (5 دی 94) رخ داد؛ اما فیلم آن، روز گذشته منتشر شد. این مسئله در حالی رخ داد که آمریکا و قدرتهای جهانی خود را برای لغو تحریم های ایران آماده می کنند.
به ادعای فاکس نیوز، در این فیلم موشکهایی از کشتی های نیروهای سپاه پاسداران ایران به سمت ناوهای جنگی آمریکا پرتاب می شود. برخی رسانه های خبری نیز مدعی شدند ناو هواپیمابر "هری اس ترومن" آمریکا از خطر موشک های ایران گریخت.
سی بی اس نیوز در گزارشی به تاثیر توافق هستهای ایران بر صنعت نفت آمریکا پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز در مطلبی به قلم "رینا فلور" نوشت: توافق اتمی ایران صنعت نفت آمریکا را تهدید می کند.
در آستانه سخنرانی سالانه "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، در کنگره این کشور، جمهوری خواهان بار دیگر از توافق اتمی ایران و آنچه که کاخ سفید از آن به عنوان موفقیت کلیدی سیاست خارجی رئیس جمهور یاد می کند، انتقاد و به آن حمله می کنند. در حال حاضر آنها هشدار می دهند که این توافق بین المللی می تواند به صنعت نفت آمریکا آسیب وارد کند.
سناتور "جان هویوناز،" از ایالت داکوتای شمالی، با انتشار نواری ویدئویی مدعی شد: در نتیجه توافق اتمی اوباما با ایران که یک کشور حامی تروریسم است، این کشور به این توانایی خواهد رسید که صادرات نفت خود را در زمانی که متحدان سنی میانه رو ما و هم پیمانان آنها روز به روز از طرف ایران بیشتر تهدید می شوند، افزایش دهد. این موضوع سبب خواهد شد که عربستان سعودی هم میزان صادرات خود را افزایش دهد.
وزیرخارجه عربستان، ایران را به ایفای نقش خرابکارانه در سوریه و یمن متهم کرد!
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از "الحدث"؛ "عادل الجبیر" -وزیرخارجه عربستان سعودی- در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس گفت: "در نشست امروز شورای همکاری، موضوع حمله به سفارتمان در ایران را بررسی کردیم و به دیدگاه مشترکی در این خصوص رسیدیم.
وی گفت: ما خواستار برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی برای بررسی تجاوزات ایران به مقرهای دیپلماتیک عربستان سعودی شدهایم.
وی افزود شورای همکاری خلیج فارس توافق بر سر سازوکار فعال در مقابله با فعالیتهای ایران را اعلام خواهد کرد.
الجبیر با طرح ادعاهایی بیاساس ایران را به ایفای نقش خرابکارانه در سوریه و یمن متهم کرد.
خطر نزاع درون خاندان سلطنتی سعودی در حال افزایش است. سناریوی جنگ علنی میان اعضای این خاندان، که قبل از ژانویه 2015 و روی کار آمدن ملک سلمان غیرقابلتصور بود، در حال حاضر بسیار محتمل است و در عین حال در بعد سیاست خارجی نیز آغاز یک جنگ واقعی توسط سعودیها علیه ایران امکان پذیر است.
گروه جنگ نرم مشرق- انزوای بینالمللی رو به رشد عربستان و نفوذ فزاینده ایران در منطقه و جهان، سعودیها را در سال 2016 وادار خواهد کرد تا برای حفاظت از منافع خود دست به اقدامات غیرقابلپیشبینی بزنند. تصمیم روز یکشنبه ریاض مبنی بر قطع کامل روابط دیپلماتیک با ایران را میتوان بخشی از همین اقدامات تلقی کرد. سعودیها یک روز بعد، تمام روابط تجاری با ایران را هم قطع و شهروندان خود را از سفر به این کشور منع کردند. بهانه عربستان برای قطع روابط با ایران، هجوم معترضان ایرانی به سفارت سعودی در تهران بود که در واکنش به اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه برجسته عربستانی انجام شد. این در حالی است که آلسعود به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی از جمله افزایش 40 درصدی قیمت بنزین به دنبال مدیریت افکار عمومی کشور خود است.
«ایان برمر» رئیس سازمان تحلیلی «گروه اوراسیا» (Eurasia Group) که بزرگترین گروه مشاورهای سیاسی جهان در این خصوص میگوید: «عربستان گرفتار دردسر بزرگی شده و خودش هم این را میداند.» گروه اوراسیا در گزارش پیشبینی «ریسکهای سیاسی» سال 2016 خود، معضلاتی را که عربستان در آینده نزدیک با آنها مواجه میشود، دقیقتر بررسی کرده است:
جنگندهبمبافکنهای رژیم سعودی، در اقدامی عامدانه، نقطهای را در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یمن بهگونهای هدف قرار دادند که ترکشهای آن، به ساختمان سفارت اصابت کند و باعث مجروحیت برخی کارکنان شود؛ اقدامی که انتظار میرود پاسخی بهمراتب عزتمندانهتر از سوی مسؤولان دولتی دریافت کند.
گروه بینالملل مشرق - جنگندهبمبافکنهای رژیم سعودی، شب پنجشنبه در اقدامی بیشرمانه، نقطهای در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یمن را هدف موشک قرار دادند که بر اثر برخورد ترکشهای این موشکها، خساراتی به ساختمان سفارت وارد آمد و نیروهای حفاظت سفارت کشورمان در صنعا نیز زخمی شدند.
پیش از این نیز در روز 31 فروردین ماه سال جاری، موشکهای سعودی به چند متری سفارت کشورمان در صنعا اصابت کرده و شیشههای سفارتخانه را شکسته بود اما خوشبختانه سفیر و کادر دیپلماتیک ما صدمه ندیده بودند.
به دنبال قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران، مقامات ایرانی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند که در زیر میخوانید.
به گزارش خبرنگار دولتگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران، مقامات ایرانی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند که در زیر میخوانید.
حجتالسلام روحانی در واکنش به اقدام شتابزده ریاض در قطع روابط دیپلماتیک خود با تهران گفت: دولت عربستان برای اين که بر جنايتش نسبت به سربريدن يک رهبر ديني در کشور خود سرپوش بگذارد، دست به اقدام عجيبی زده و رابطه سياسی خود را با جمهوری اسلامی ايران قطع کرده است در حالی که بیترديد هيچگاه اين گونه اقدامات نمیتواند آن جنايت بزرگ را بپوشاند.
قطع رابطهای که پروژه خروج از انزوای سعودی را در مسیری اشتباه پیگیری میکند، قطعا به قضاوت افکار عمومی گذاشته خواهد شد.
بهگزارش خبرنگار حوزه مجلسگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اختلافات داخلی و عمو و عموزادگی دیر زمانی است موجب بروز اشتباهات راهبردی سعودیها در منطقه شده که هر روز حال این رژیم بیمار را وخیمتر میکند. این از هم گسیختگی حکومتی در شبه جزیره عربستان باعث شده تا این کشور با داشتن دلارهای نفتی در انزوای کامل قرار گیرد و حاکمانش را مجبور کرده تا برای خروج از انزوا، سرسپردگی صهیونیست و آمریکا را پیشه حکومتداری خود کنند.
ریاض که از گذشته نقش بازیگردان سیاستهای خارج از منطقه را علیه کشورهای مسلمان را به دوش داشته، همواره موجب ایجاد تنش در منطقه غرب آسیا شده است. این کشور اینبار در آخرین خطای راهبردیش با اعدام یک رهبر مذهبی خود را در معرض اعتراض آزادیخواهان جهان قرار داد.
مردم ما نیز همراه با تمامی آزادیخواهان به این اقدام ضد حقوق بشری بنیسعود واکنش نشان دادند، اما ناپختگانی که در راس رژیم عربستان قرار دارند، این انتقادها را برنتافته و در اقدامی شتابزده قطع روابط دیپلماتیک با تهران را اعلام کردند.
اولین تست موفق بمب هیدروژنی توسط آمریکا در اقیانوس آرام به تاریخ اول نوامبر 1952 انجام شد. انرژی حاصل از این انفجار مشابه انهدام همزمان 10.4 مگاتن تی ان تی بود. در ادامه، شوروی سابق نیز با استفاده از طراحانی مثل آندره ساخاروف، برنامه خود برای ساخت بمب هیدروژنی را پیش برد.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، در بحبوحه تنش های منطقه ای و بین المللی، کره شمالی اعلام کرد که با موفقیت بمب هیدروژنی خود را آزمایش کرده است و بر این اساس، منابع محلی و بین المللی نیز از ثبت یک زلزله به قدرت 5.1 ریشتر در شمال شرق این کشور خبر می دهند که احتمالا محل انفجار زیر زمینی این بمب است.
بمب هیدروژنی: سوپر بمب اتمی
معمولا با شنیدن اسم بمب هیدروژنی یکی از اولین سوالاتی که به ذهن افراد خطور می کند این مسئله است که این بمب با بمب اتم چه تفاوت هایی دارد؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است تا به دهه 1950 میلادی برویم. در این زمان، جنگ سرد در حال اوجگیری بین آمریکا و شوروی سابق بود و هر دو طرف نیز به بمب اتمی دست پیدا کرده بودند. با شدت گرفتن مسابقه تسلیحاتی بین دو طرف، کارشناسان و طراحان در دو سوی پرده آهنی به فکر طراحی و تولید بمب های نیرومندتر افتادند.
در آمریکا "ادوارد تلر" فیزیک دان متولد مجارستان بود که در ابتدا نظریه بمب هیدروژنی را مطرح کرده و در این راه درگیری شدیدی را نیز با "رابرت اوپنهایمر" پدر بمب اتمی آمریکا داشت. با کنار رفتن اوپنهایمر، تلر برنامه اتمی آمریکا را پیش برده و بمب هیدروژنی آمریکا را طراحی کرد. در ابتدا پروژه بمب هیدروژنی بین دانشمندان آمریکایی، به اسم "سوپر" شناخته می شد.
بندر الحدیده که به عروس دریای سرخ معروف است، در 226 کیلومتری شهر صنعا پایتخت یمن قرار دارد. این شهر، دومین بندر تجاری بزرگ یمن بعد از بندر عدن است و به دلیل داشتن امکانات صادرات و واردات و نزدیکی به معابر بین المللی حمل و نقل کالا از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
گروه بینالملل مشرق - در سواحل دریای سرخ، استانی قرار دارد که این روزها به تنها درگاه اقتصادی یمن با خارج از این کشور تبدیل شده است. استانی بزرگ که سواحلی چند صد کیلومتری با دریای سرخ دارد و کنترل آن به صورت کامل در دست ارتش یمن و حرکت انصار الله است.
استان الحدیده به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی آن به شهر صنعا پایتخت یمن از اهمیت خاصی در تحولات یمن برخوردار است، مساله ای که ائتلاف عربی و مزدوران یمنی اش متوجه آن شدند و آنها به همین دلیل به دنبال اشغال این استان ساحلی یمن هستند. در این مقاله به بررسی اهمیت استان الحدیده و تحولات میدانی در این استان می پردازیم:
ایران با ٥٤ قایق گشت زنی که به موشک های ضد کشتی مجهز هستند، این کمبود را جبران می کند. با این قایق های گشت زنی که به طور منظم در مانورها دیده می شوند، ایران برتری نامتقارنی در دریا دارد که عربستان سعودی نمی تواند بدون کمک های خارجی با آن مقابله کند.
به گزارش گروه بینالملل مشرق، نشریه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ در گزارشی به پتانسیلهای ایران و عربستان برای رویارویی با یکدیگر در منطقه پرداخته است. به گزارش این نشریه،ایران دارای نیروی انسانی عظیمی بوده، اما عربستان سعودی از فن آوری بیشتر و برتری برخوردار است. در یک جنگ عادی و کلاسیک ایران احتمالا در مقابل رقیب خود شکست خواهد خورد. اما در یک جنگ نامتقارن می تواند آن را جبران کند.
این روزنامه آلمانی مینویسد: «این اولین بار نیست که ایرانیها به سفارت عربستان سعودی در تهران هجوم بردهاند. آخرین بار روابط بین پادشاهی سعودی و جمهوری اسلامی ایران در تابستان سال ١٩٨٧، یعنی سال هفتم جنگ بین ایران و عراق که در آن عربستان سعودی از عراق مهاجم حمایت می کرد، به پایین ترین نقطه خود رسیده بود. در آن زمان، بیش از چهار صد زائر ایرانی در ٣١ ژوئیه طی مراسم حج کشته شدند. در ایران از "قتل عام" به دست عربستان سعودی صحبت شد و صبح روز بعد از آن معترضان به سفارت این کشور حمله کردند.»
وهابیون سعودی با 12 هزار جنگجو، یکباره به حرم امام حسین(ع) حمله کردند و غنیمتهای بسیاری بردند و هر آنچه را باقی ماند به آتش کشیدند بهگونهای که همه سالمندان و کودکان و زنان کربلایی، با شمشیرهای سعودی، گردن زده شدند.
گروه بینالملل مشرق - «آلکسی واسیلووف»، نویسنده یکی از مهمترین کتابها درباره «آل سعود» روایتی قدیمی را درباره این خاندان نقل میکند که مجله روسی «گوناگون از ادبیات سراسر جهان» آن را در سال 1805 میلادی منتشر کرد.
این روایت نقل میکند: «سلیمان»، جد «محمد بن عبدالوهاب» بنیانگذار مکتب وهابیت، در خواب میبیند که آتشی از بدنش زبانه میکشد که کوهها و دشتها و بیابانها را تا دور دست را فرا گرفته و در مسیر خود خیمهها و روستاها و شهرها را خاکستر می کند.
فارنافرز پیشنهاد داده که دشمنان ایران یک مجموعه از نیروهای ویژه تشکیل دهند که قادر به عملیات در داخل خاک ایران با هدف بهرهبرداری از نارضایتی اقلیتهای قومی باشد و جهان عرب، تحت نظارت آمریکا مقابل تهران متحد شود.
گروه جنگ نرم مشرق- نشریه «فارن افرز» (Foreign Affairs) متعلق به شورای روابط خارجی آمریکا «Council on Foreign Relations» که از اندیشکدههای آمریکایی است، در جدیدترین شماره خود گزارشی با عنوان «زمان سخت گرفتن به تهران: سیاست ایران پس از توافق» با انتقاد شدید از توافق برجام، دستورالعملهایی برای براندازی جمهوری اسلامی اعلام میکند. بخش اول این گزارش که توسط «الیوت کوهن»، «اریک ادلمن» (یکی از مدیران «طرح سیاست خارجی»)، و «ری تکیه» به نگارش درآمده است، پیشتر تحت عنوان «آمریکا از شورشهای آتی در ایران حمایت کند» در مشرق منتشر شده است.
تشویق جهان عرب توسط آمریکا برای مقابله با ایران
«فارن افرز» در این گزارش به موضوع نفوذ ایران در غرب آسیا (خاورمیانه) میپردازد و به اذعان خود برای اینکه رهبران ایران را وادار به رعایت هنجارهای بینالمللی کنند، از واشنگتن میخواهد که در حین فشار به اقتصاد ایران و تفرقهافکنی در جامعه این کشور، همچنین باید در برابر نفوذ تهران در سراسر غرب آسیا (خاورمیانه) بایستد و با مبارزه علیه دستآوردهای تهران، هزینههای اضافی بر ایران تحمیل کند.
«فارن افرز»: آمریکا به تنهایی نباید با ایران مقابله کند، بلکه نیاز است بازیگران منطقهای هم سهم خود از مسئولیت در اینباره را تقبل کنند
کنگره آمریکا بودجهای را با عنوان «پروژه ترویج دموکراسی» در ایران بدون توجه به وضعیت عربستان سعودی در اختیار جان کری همتای ظریف قرار داده؛ این درحالی است که وزیرخارجه نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده و به نظر میرسد این قبیل تحرکات ضدایرانی فضای پسابرجام را تحت تاثیر خود قرار دهد.
گروه سیاسی مشرق- انفعال در سیاست خارجی ایران با حالتی از بیاعتنایی و سکوت همراه است. سکوتی که بعضا ممکن است هزینههای سنگینی برای نظام جمهوری اسلامی ایران در فضای پسابرجام به دنبال داشته باشد. تیم دیپلماسی کشورمان در وین و ژنو بارها و بارها در مذاکرات سخت و فشرده برای رسیدن به توافق هستهای تلاش کرد اما حال در فضای پسابرجام بیم آن میرود که عدم موضعگیری سفت و محکم در قبال کارشکنیهای آمریکا اجرای برجام را با خلل جدی مواجه سازد و چنانکه باید جمهوری اسلامی ایران نتواند از مواهب توافق حاصل شده با حیلهگیری طرف مقابل بهرهمند شود.
در همین راستا مجلس نمایندگان آمریکا طی طرحی سفر به ایران را محدود میکنند که این موضوع به تجارت آزاد و صنعت توریسم ایران به شدت آسیب وارد میسازد اما دستگاه دیپلماسی کشور به طور سفت و محکم در برابر این طرح متعارض با برجام نمیایستد و حتی نامه جان کری را تضمین اجرای برجام دانسته و اقدام آمریکاییها را توجیه میکنند.[1]
"سپاه پاسدارن " انقلاب اسلامی با رونمایی از شهر زیرزمینی و سیلوهای پرتاب موشک در سال 1390 به چهارمین قدرت موشکی دنیا بدل شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از زمان ورود موشکهای بالستیک در جنگ جهانی دوم تا امروز؛ اولین چالش درباره این موشکها حفظ آنها در برابر حمله پیشدستانه و متقابل موشکی و هوایی دشمن بود که این امر موجب پیشرفت شگرف تکنولوژی و به وجود آمدن خلاقیتها در حوزههای مختلف شد.
اولین سایت پرتاب موشک بالستیک در شمال کشور فرانسه و توسط آلمانیها که این کشور را اشغال کرده بودند، ساخته شد. آلمانها سایت " lacoupole " را به منظور پرتاب " موشک 2-V " به سمت انگلستان طراحی و ساخته بودند.مهمترین اشتباه مرگبار آلمانها در طراحی این سایت طراحی سقف آن به صورت گنبدی و از جنس بتن بود که به راحتی توسط نیروهای دشمن شناسایی و منهدم میشد و همین امر باعث شد در سال 1944 میلادی این سایت توسط بمب افکنهای انگلیسی شدید بمباران شود و مورد آسیب جدی قرار گیرد و آلمانها نیز مجبور شدن برای پرتاب موشک از لانچرهای متحرک استفاده کنند.
رژیم صهیونیستی در راستای برهم زدن توافق هستهای، به سناتورهای جمهوریخواه آمریکا رشوه پرداخت کرد.
به گزارش گروه بین المللباشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی ادیکتینگ اینفو، تل آویو به تام کاتن، سناتور جمهوری خواه آمریکا بخاطر تلاش برای برهم زدن توافق هستهای ایران، یک میلیون دلار داده است.
این نشریه اینترنتی با طرح این سوال که یک کشور خارجی چه مبلغی را باید بابت اجیرکردن یک سناتور آمریکایی بپردازد، نوشت: اسرائیل با چکی یک میلیون دلاری، کاتن را برای تلاش در جهت برهم زدن توافق هستهای ایران راضی کرد.
نیروی قدس، نیروهای عراقی را در برابر نیروهای آمریکایی با «موشکهای ضدزره مجهز به کلاهکهای انفجاری» (EFP) که میتوانستند حتی در زره تانکهای «آبرامز» هم نفوذ کنند تجهیز کردند که در اوج جنگ عراق، این نوع موشکها، حدود یکپنجم از تلفات آمریکا را به این کشور تحمیل کرد.
گروه بینالملل مشرق- پس از آنکه رژیم سعودی، شیخ نمر رهبر شیعیان این کشور را اعدام کرد، مردم در کشورهای مختلف به این جنایت واکنش نشان دادند، از جمله عدهای از معترضان در ایران به سفارت ریاض در تهران هجوم بردند که منجر به آسیب و تخلیه سفارت شد. سعودیهای از این دستاویز، برای قطع کامل روابط دیپلماتیک با ایران استفاده کردند.
دولت انگلیس از رژیم سعودی وعده گرفته بود که اجرای حکم اعدام را به تعویق خواهد انداخت تا شاید برونرفتی برای این مشکل پیدا شود. برخی از میانجی ها حبس طولانیمدت شیخ شهید را راه حل مناسبی در این رابطه میدانستند اما آل سعود، زیر میز زد. این بدان معنا است که نمیتوان بر روی این اظهارات جهت مهار کردن گاو وحشی سعودی حساب کرد.
گروه بینالملل مشرق - تصور این موضوع مشکل است که بگوییم اقدامات و تحرکات اخیر عربستان ناشی از استقلال این کشور از مراکز تصمیم سازی سنتی آن در غرب صورت گرفته است، اما به نظر میرسد انزوای ظاهری عربستان نشان دهنده مشکلات بزرگی است که روز به روز عمیق تر میشود، مشکلاتی که بین رژیم خونخوار و دیوانه آل سعود و دنیای دور و نزدیک به وجود آمده است.
برخی نسبت به ثبات این کشور نگران هستند و برخی دیگر از موجودیت این رژیم نگرانی دارند. در هر حال؛ رژیم آل سعود شبه جزیره عربستان و ملتهای منطقه را در چالشی گرفتار کرده که نشان دهنده ورود در تنشهایی است که در شرایط کنونی منطقه و درگیریهای سیاسی که لباس دین به تن کردهاند ، مشکل بتوان از آن خارج شد.
تفاوتهای واکنش متحدان ریاض به همراه سکوت مقامات عالیرتبه ایران، سهم عمدهای در بیتابکردن ریاض داشته است. آمریکا سیاست کنارهگیری از این حادثه را همانند آغاز تجاوز به یمن دنبال میکند و در عین حال در سطحی اندکی خواستار آرامش فضاست.
گروه بینالملل مشرق -عربستان سعودی جنگ بر ضد ایران را علنی کرده است، آن هم در شرایطی که در دهههای گذشته آن را به صورت نیابتی دنبال میکرد. اقدامات مجازات گونهای که ریاض اعمال کرده، تنها نشان دهنده ضعف این کشور است ، چرا که در اوج تلاش خود تنها توانسته بحرین، سودان و جیبوتی را به تقابل با ایران قانع کند.
از دیروز به نظر میرسد که عربستان سعودی اقدامات فریبکارانه خود در قبال ایران را رها کرده و جنگ پنهان خود را به مرحله علنی رسانده و مناسبات خود را با تهران قطع کرده است. این کشور تلاش بیسابقهای برای قانع کردن متحدان خود جهت انجام اقدامی مشابه در دستور کار قرار داد ، اما تنها توانست بحرین، جیبوتی و سودان را که تحت سلطه عربستان هستند قانع کند. امارات نیز تا حدی (کمتر از طرفین دیگر ) با این روند همراه شد و سطح فعالیت دیپلماتیک خود در ایران را کاهش داد، چرا که منافع اقتصادی و تجاری این کشور با ایران مانع از آن میشود که تنش ها با تهران را افزایش دهد.
وقتی به گذشته نگاه میکنم، میبینم شاید خویشتنداری ما، تصمیم درستی نبود؛ تأسف میخورم که با صدای بلندتر و با لحن شدیدتر در دفاع از جنبش سبز صحبت نکردیم. طی چند سال بعد، دهها میلیون دلار سرمایهگذاری کردیم و بیش از 5000 فعال را در سراسر جهان آموزش دادیم.
پگروه بینالملل مشرق-" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. گروه بینالملل مشرق قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی از شهر موشکی سپاه بازدید کرد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده که در اکثر شهرهای کشور شهرهای موشکی بزرگی احداث کرده که از دید و تیر دشمن در امان است و در صورت نیاز، از آنها استفاده خواهد شد.
در همین زمینه، مهرماه سال جاری بود که برای نخستین بار از شهر موشکی سپاه رونمایی و تصاویری از آن توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شد. رونمایی از شهر موشکی سپاه در رسانههای جهان بسیار بازتاب داشت و موجب شگفتی بسیاری شد.
سردار امیر علی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران همان موقع اعلام کرده بود: پایگاههای موشکی ما در اعماق 500 متری زمین آماده مقابله با تهدیدهای دشمنان هستند.
وی تاکید کرده بود: پایگاههای زیرزمینی موشکهای دور برد جمهوری اسلامی ایران در همه استانها و شهرهای این مرز و بوم مستقر و آماده هستند و در اعماق 500 متر زیر کوههای بلند قرار دارند.
یک مقام آگاه در وزارت خارجه گفت: کاهش رابطه یا قطع رابطه سیاسی کویت با ایران کذب و فضاسازی رسانهای است.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مقام آگاه در وزارت امورخارجه درباره اخبار منتشره مبنی بر فراخوان سفیر کویت در ایران از سوی مقامات این کشور گفت: سفیر کویت صرفاً به منظور مشورت به کشورش سفر کرده است.
این مقام آگاه همچنین هرگونه کاهش رابطه یا قطع رابطه سیاسی کویت با ایران را تکذیب و آن را فضاسازی رسانهای توصیف کرد.
میخوام بخوابم امشب اما نمیشه/غم قطع رابطه با جیبوتی نمیذاره/و......نگاه طنز آمیز ایرانی ها به قطع رابطه چند کشورک با ایران بزرگ.
به گزارش خبرنگار اخبار داغگروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ساعات اوليهای كه اخباري از قطع رابطه ديپلماتيك چند كشور عربي-آفريقايي با ايران منتشر شد، ملت خوش ذوق ایران اقدام به ساخت جک و لطیفه کردند، به چند مورد توجه بفرماييد:
* بحرین جان آماده باش به جای سفیر می خوایم استاندار برات بفرستیم
* به اين كشورهاي درجه ٨ بگين يه عمر امريكا و اروپا تحريممون كردن بازم ايستاديم ، شما كه ... استغفرا....
* الان چنتا کشورعربی وایسادن ریاض رقم بگه اینا اعلام قطع روابط کنن
دولت عربستان در تلاش است تا با انجام دادن اقدامات تنشزا منطقه را به چالش بکشد.
در پی این اقدام سعودی در اعدام شیخ نمر ایران کاردار سفارت عربستان را فراخواند .
عربستان نیز کاردار ایران را احضار کرد و تنش میان دو کشور نسبت به حوادث گذشته بیشتر شد و کار به جایی رسید که حتی این تنش به میادین ورزشی و فوتبال کشیده شد و مسئولان باشگاههای سعودی میخواهند دیدارهای تیمهای باشگاهی دو کشور در کشوری ثالث برگزار شود.
اقدامات عربستان ناشی از شکست آنها در توطئه تجزیه کشورهای منطقه و ناکامی آنها در به شکست کشاندن توافق هستهای ایران و غرب است. به نظر میرسد که روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به سمت بن بست پیش میرود و تا زمانی که این حکام و افراد بر کشور عربستان حکومت کنند امکان شگل گیری روابط دوستانه دور از دسترس است.
سی ان بی سی در گزارشی به چشم انداز بازار نفت پس از تنش دیپلماتیک میان ایران و عربستان پرداخت.
شبکه سی ان ان در گزارشی آورده است: سرمایه گذاران در میانه تنش های خاورمیانه با ترس از اینکه این رویارویی می تواند بازار نفت را تحت تاثیر قرار دهد، بازار را زیر نظر گرفته اند. پس از افزایش 4 درصدی و کوتاه مدت بهای نفت برنت، روز دوشنبه با همین بها بسته شد.
به گفته برندا شافر، از کارشناسان برجسته مرکز انرژی جهانی شورای آتلانتیک، بهای نفت نباید چندان دستخوش تغییر گردد مگر اینکه رویدادهای ژئوپلتیک بر عرضه نفت تاثیر بگذارد (همچون آسیب یک خط لوله یا بندرگاه یا گذرگاه آبی).
حادثه مشکوک حمله به سفارت عربستان، هیچ نفعی برای جمهوری اسلامی ایران نداشت و عملاً حرکت در مسیر سناریو ترسیمشده دشمن بود، نیروی انتظامی و نهاد امنیتی - اطلاعاتی بر اساس دستگیرهای انجامشده، میبایست افکار عمومی را از واقعیت موضوع آگاه کنند.
گروه سیاسی مشرق -در پی شهادت مظلومانه آیتالله شیخ "نمر باقر النمر" به دست حکام آل سعود، خشم مردم انقلابی اعم از اهل سنت و تشیع علیه این اقدام خبیثانه شعلهور شد، مردم ایران نیز که زخمخورده جنایات سعودیها در حوادث مختلف بودند، از این اقدام شگفتزده شدند و شبکهها اجتماعی، رسانهها و ... یکپارچه این جنایت را محکوم کردند و مرگ آل سعود را خواستار شدند.
دراینبین، تعدادی از مردم بهصورت خودجوش، بعدازظهر حادثه روبروی سفارت عربستان تجمع کردند، تجمعی به همراه شعار و دستنوشته اما بدون هیچگونه خسارت.
بسیج دانشجویی بعدازظهر همان روز، بیانیهای را برای برگزاری تجمع در روز یکشنبه صادر کرد، تجمعی که به دلیل عدم اخذ مجوز روبروی سفارت عربستان، در میدان فلسطین برگزار شد و البته تجمع میدان فلسطین، دارای مجوز بود و بسیج دانشجویی نیز این مسئله را قبول کرد، اگرچه جمعیتی روز یکشنبه مقابل سفارت عربستان تجمع کردند و با درخواست نیروی انتظامی متفرق شدند.
احمدینژاد یک پرخاشگر منکر هولوکاست بود که تهدید کرده بود اسرائیل را از نقشه محو کند؛ وی طاووسی جنگجو بود که روی صحنه نمایش بینالمللی قدم میزد و به غرب توهین میکرد.
" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.
هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.
پس از رایزنی سعودیها با همراهانشان در محور ارتجاع عرب و پرداخت دلارهای نفتی به برخی از آنها، بحرین و سودان، به ترتیب نخستین و دومین کشورهایی بودند که پس از رژیم سعودی، روابط سیاسی با ایران را قطع کردند که این تحولات بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشت.
به گزارش گروه بینالملل مشرق، یک روز پس از قتل شیخ شهید نمر باقر النمر و اقدام مشکوک عدهای در حمله به سفارت خالی عربستان (بدون تدابیر حفاظتی از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی) شرایط به گونهای دیگر رقم خورد. به آتش کشیده شدن ساختمان سفارت به تیتر اول رسانهها تبدیل شد و شهادت رهبر شیعیان عربستان به حاشیه رانده شد.
همین اتفاق به بهانهای تبدیل شد تا سعودیها که با سیل انتقادات در جهان اسلام و فضای بینالملل مواجه بودند، با تغییر موضع به شاکی پرونده تبدیل شوند. عادل الجبیر یک روز پس از حادثه، در نشست خبری اعلام کرد روابط دیپلماتیک با ایران را قطع میکند و به مقامات سفارت ایران 48 ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
دو سناتور آمریکایی در یادداشتی از اوباما خواستهاند تحریمها را به عنوان اهرم فشار علیه ایران برای اجرای «برجام» حفظ کند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه هیل، دو سناتور آمریکایی، «پات تومی» و «تام ریج» در یادداشتی روز دوشنبه از دولت «باراک اوباما»، رئیسجمهور آمریکا خواستهاند تحریمها علیه ایران را حفظ کند، زیرا در غیر این صورت، «تنها انگیزه ایران، حتی برای وانمود به پایبندی به اجرای توافق هستهای از بین خواهد رفت.»
این دو سناتور جمهوریخواه، یادداشتشان را روز دوشنبه در پایگاه خبری - تحلیلی «فیلادلفیا اینکوایرر» منتشر کردهاند.
سه کشور بحرین، سودان و امارات در اقداماتی مشابه به منظور اعلام همبستگی با عربستان، در روابط خود با ایران تجدید نظر کردند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ سه کشور بحرین، سودان و امارات در اقداماتی مشابه به منظور اعلام همبستگی با عربستان، در روابط خود با ایران تجدید نظر کردند.
در گذشته، غرب برای حفظ خاندان آلسعود هر کاری که میتوانست انجام میداد اما به زودی چه بخواهد چه نخواهد ممکن است دیگر نتواند آلسعود را در قدرت نگه دارد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی آسیا تایمز در مقالهای به قلم دیوید گلدمن نوشت: اعدام های جمعی هفته گذشته در عربستان موجب وحشت در بالاترین سطوح این حکومت سلطنتی شده است. در سال 1980، ریاض 63 نفر را که به مسجد اعظم مکه حمله کرده بودند، کُشت. اما این اعدام ها را به سرعت پس از آن حادثه انجام داد. در حالی که بسیاری از 47 زندانی که در دوم ژانویه اعدام شدند به مدت یک دهه در این کشور زندانی بودند. تصمیم برای کشتن شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعه موجب ترس از براندازی دولت عربستان با حمایت ایران شده است.
فرماندهان سپاه نظراتی را درباره قدرت موشکی ایران داشتند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایالات متحده آمریکا در تلاش است تا موضوع برنامه جامع اقدام مشترک را با قدرت دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران گره بزند و این موضوع با اعتراض شدید مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران همراه شده است.
اخیرا حجت الاسلام والمسلمین "دکتر حسن روحانی" رئیس جمهور نامه ای به سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نوشت و به پیگیری مجدانه قدرت دفاعی ایران تاکید کرد و هچنین سردار سرتیپ "سید مسعود جزایری" معاون بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح و سردار سرتیپ " حسین سلامی" جانشین فرمانده کل سپاه نیز قدرت موشکی را مهم ارزیابی کردند.
** سردار جزایری: حتی یک روز از ارتقاء توان و ظرفیت دفاعی و موشکی خود غافل نبودهایم/ظرفیتهای دفاعی به ویژه موشکی جزء خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است
علمای مبارز اسلام همیشه هدف تیرهای زهرآگین جهانخواران بودهاند و اولین تیرهای حادثه قلب آنان را نشانه رفته است... تا به حال یک آخوند درباری یا یک روحانی وهابی را ندیدهایم که در برابر ظلم و شرک و کفر... ایستاده باشد.
به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری در یادداشت روز کیهان نوشت:
1- این متن را بخوانید! بخشی از پیام حضرت امام خمینی- رضوانالله تعالی علیه- است که در شهریورماه سال 1367 به مناسبت شهادت روحانی وارسته و انقلابی پاکستان «علامه عارف حسین حسینی» بهدست تکفیریهای موسوم به «سپاه صحابه»! صادر شده بود. پیامی که انگار همین امروز به مناسبت شهادت مظلومانه «آیتالله نمر» رهبر شیعیان عربستان صادر شده است؛
«علمای مبارز اسلام همیشه هدف تیرهای زهرآگین جهانخواران بودهاند و اولین تیرهای حادثه قلب آنان را نشانه رفته است... تا به حال یک آخوند درباری یا یک روحانی وهابی را ندیدهایم که در برابر ظلم و شرک و کفر، خصوصاً در مقابل شوروی متجاوز و آمریکای جهانخوار ایستاده باشد. همان گونه که یک روحانی وارسته عاشق خدمت به خدا و خلق خدا را ندیدهایم که برای یاری پابرهنگان زمین، لحظهای آرام و قرار داشته باشد و تا سر منزل جانان علیه کفر و شرک مبارزه نکرده باشد و عارف حسینی اینگونه بود و ملتهای اسلامی حتماً دلیل این واقعه را دریافتهاند که چرا در ایران «مطهری»ها و «بهشتی»ها و شهدای محراب و سایر روحانیون عزیز، و در عراق «صدر»ها و «حکیم»ها و در لبنان «راغب حرب»ها و «کُریم»ها، و در پاکستان «عارف حسینی»ها، و در تمامی کشورها روحانیون دردآشنای اسلام ناب محمدی- صلیاللهعلیهوآله- هدف توطئه و ترور میشوند.»
استان ضالع به عنوان دروازه شمالی ورود به جنوب یمن و قلب این منطقه استراتژیک به شمار می رود و هر جریانی که کنترل این استان را در دست داشته باشد، می تواند به دروازه های عدن برسد. این استان یک استان کوهستانی است و جنگیدن در این استان کار سختی است.
گروه بینالملل مشرق - استان ضالع که در جنوب یمن قرار دارد، به عنوان ورودی این منطقه استراتژیک از این کشور به شمار می رود که در طول ماه ها و هفتههای اخیر شاهد درگیری های شدید نظامی بوده است.
در این مقاله به معرفی استان ضالع، اهمیت آن و آخرین وضعیت میدانی در این استان جنوبی یمن می پردازیم:
وجود کشورهای غربی و جلوتر از همه آنها آمریکا، در مناطقی مثل خلیج فارس شر محض است و حضور این کشورها خصوصا در تاریخ چند ده ساله اخیر، علیرغم اقدامات تبلیغی، باعث ناامنی شده است.
سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفتگو با خبرنگار گروه دفاع و امنیت مشرق در پاسخ به سوالی درباره تبعات حضور ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه در خلیج فارس و تاثیر منفی آن بر امنیت منطقه تاکید کرد: وجود کشورهای غربی و جلوتر از همه آنها آمریکا، در مناطقی مثل خلیج فارس شر محض است و حضور این کشورها خصوصا در تاریخ چند ده ساله اخیر، علی رغم اقدامات تبلیغی شان مبنی بر اینکه برای برقراری امنیت به مناطقی مثل خلیج فارس می آیند، باعث ناامنی شده است.
سردار فدوی در ادامه اشاره ای به آمارهای دوران جنگ تحمیلی کرد و گفت: در طول 8 ساله جنگ، 580 فروند کشتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفت که 51 درصد از این کشتی ها، در شش و نیم سال اول جنگ و 49 درصد باقیمانده در یک و نیم سال پایان جنگ، هدف قرار گرفتند و تفاوت این یک و نیم سال با شش و نیم سال قبلی این بود که در آن مدت، آمریکایی ها به اسم تامین امنیت وارد خلیج فارس شدند و این حضور، ناامنی در خلیج فارس را 9 برابر افزایش داد.
قانون اساسی این کشور اختیارات سیاست خارجی را میان رئیسجمهور و کنگره تقسیم میکند تا هر دو در تدوین سیاست خارجی و تغییر آن نقش داشته باشند؛ همین مسئله به درگیریهای متعدد میان دو قوه منجر شده است اما کدامیک حرف آخر را میزنند؟
شک و تردید درباره احتمال سیطره یک نهاد یا قوه بر تصمیمگیری در آمریکا، باعث ایجاد نوعی تقسیمبندی در عرصه سیاستگذاری خارجی در این کشور شده است. با این حال، آمریکا در مقایسه با سایر کشورهایی که گفته میشود در آنها ساختار لیبرال-دموکراسی حاکم است، روشهای پر پیچ و خمی برای هدایت سیاست خارجی دارد. قانون اساسی این کشور اختیارات سیاست خارجی را به گونهای بین رئیسجمهور و کنگره تقسیم میکند که هر دوی آنها در تدوین سیاست خارجی و تغییر آن نقش داشته باشند؛ مسئلهای که به درگیریهای متعدد بین دو قوه در برهههای مختلف زمانی منجر شده است.
طبق پیشنهاد جدید دولت ژاپن، بودجه هزینههای نظامی ژاپن برای سال مالی 2016 حدود 41 میلیارد دلار (از کل بودجه ملی 800میلیارد دلاری) خواهد بود که بالاترین رقم بودجه نظامی این کشور پس از جنگ دوم جهانی محسوب میشود. ژاپن سالانه 1.6 میلیارد دلار صرف هزینههای 50هزار تفنگدار دریایی آمریکایی مستقر در این کشور میکند.
گروه بینالملل مشرق - کابینه ژاپن یک طرح بودجه نظامی جدید در روز پنجشنبه تصویب کرد که رکورد بودجه نظامی این کشور را در دوران بعد از جنگ جهانی دوم شکست. در ماههای اخیر، افزایش قدرت چین و حضور پررنگ این کشور در دریاهای منطقه، بر حجم همکاریهای نظامی و امنیتی ژاپن و ایالات متحده افزوده است. افزایش بودجه نظامی و گشودن بیشتر پای آمریکا به منطقه، ابراز نگرانی مقامات دو قدرت جهانی، یعنی چین و روسیه را به دنبال داشته است.
نیروهای سپاه قدس 6 کارمند شرکتی که برای برای سپر دفاعی موشکی اسراییل (رژیم صهیونیستی) کار میکردند را به گروگان میگیرند تا بتوانند با استفاده از آنها به خانه امن موساد در آمریکا نفوذ کنند اما در انتها گروگانها را میکشند.
گروه جنگ نرم مشرق - سریال «بلک لیست» The Blacklistیا «لیست سیاه» که در ژانر جنایی امنیتی قرار دارد، در یکی از قسمتهای جدیدش، پای سپاه قدس ایران را وسط میکشد، و اعضای آن را افرادی وحشی که بهصورت بیرحمانه دست به قتل و ترور میزنند، نشان میدهد. این رویکرد سپاههراسی در حالی انجام میگیرید که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای محدود کردن تاثیر طرح تخفیف تحریمها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین مانعتراشی در تماسهای گستردهتر بین ایران و آمریکا، در دو هفته گذشته سه طرح جداگانه تحریم علیه سپاه ارائه کرده است. این حمله به سپاه در حالی صورت میگیرد که هنوز برجام بهطور کامل اجرا نشده است.
شهر تهران در «بلک لیست»
نویسندگی و طرح اولیه این سریال که پخش آن از سال 2013 توسط شبکه آمریکایی «انابیسی» (NBC) شروع شده، به عهده جان بکنکمپ (Jon Bokenkamp) است. داستان «بلک لیست» درباره شخصی خلافکار حرفهای به نام "Red" (با بازی جیمز اسپادر) است که زمان زیادی پلیس و «افبیآی» به دنبال او بودند، اما روزی او تصمیم میگیرد خود را تحویل قانون دهد و برای این کار شرایطی در نظر دارد؛ او میخواهد تنها با یک پلیس کار کند و با همکاری آن پلیس افراد خلافکار و تبهکار معروف که در لیستی اسامی آنها قرار دارد را دستگیر کند.
اگر تحریمهای جدید اجرایی شود، اولین اقدامات به اصطلاح تنبیهی مستقیم علیه ایران از سوی آمریکا، بعد از توافق هستهای ماه جولای، خواهد بود. این در حالی است که مقامات کشورمان بارها تاکید کردند که وضع تحریمهای جدید، از نظر ایران نقض برجام محسوب خواهد شد.
چند ماه پس از جنجال بر سر آزمایش موشک بالستیک عماد، دو رو بعد از اقدام بسیار مهم ایران در اجرایی کردن برجام و خروج 11 تن اورانیوم غنیشده، یک روز بعد از انتشار خبر شلیک موشکهای ایران در نزدیکی ناو آمریکایی تئودور روزولت که از سوی سپاه تکذیب شد، خبرهایی مبنی بر تصمیم دولت اوباما در تحریم برنامه موشکی دفاعی ایران منتشر شد.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: هرگز نوشتههای روی کاغذ را که قدرتهای جهانی دیکته میکنند نمیخوانیم، بلکه ما انشای قدرت میکنیم.
به گزارش مشرق، سردار حسین سلامی در سخنان پیش از خطبههای نمازجمعه امروز تهران با اشاره به درخواست آمریکاییها مبنی بر توقف توسعه قدرت موشکی ایران خطاب به دولتمردان آمریکایی گفت: ما به آمریکاییها میگوییم که تا زمانی که شما فلسطینیها را قتل عام میکنید، تا زمانی که ملت مظلوم یمن را زیر سقف خانههایشان شبانه دفن میکنید، تا زمانی که ملت مسلمان سوریه را آواره میکنید، تا زمانی که خانههای پاکستانیها را ویران میکنید و بلادهای اسلامی را در اشغال دارید با شتاب بیشتری توسعه قدرت موشکیمان را ادامه خواهیم داد.
وی افزود: ملت ایران مطلع باشند که انبارهای موشکی ما و تونلهای طویل مملو از موشکهایی داریم که همگی آنها آماده پرواز هستند تا از عزت، استقلال، آزادی و حریت ملت و سایر مسلمانان عالم دفاع کنند.
اگرچه باید از دکتر روحانی بابت نگارش نامه به وزیر دفاع، بواسطه اتخاد موضع در خور شأن تشکر و قدردانی کنیم ولی باید این سؤال را از ایشان بپرسیم چرا هنگامی که اوباما قانون «محدودیت صدور روادید برای مسافران ایران» را امضا کرد، برای دفاع از مردم ایران هیچ واکنشی نشان ندادید.
گروه سیاسی مشرق - بالأخره بعد از اظهارنظرهای مکرر و رفتارهای خصمانه مقامات آمریکایی (از اوباما گرفته تا کنگره و سنا)، رئیس جمهور در نامهای خطاب به وزیر دفاع دولت، از ماهیت و ادامه توسعه صنعت موشکی جمهوری اسلامی ایران، دفاع کرد.
نامهای که در نگاه کلی نیازمند تشکر و قدردانی از رئیسجمهور است زیرا رئیس دولت یازدهم حسب وظیفه قانونی، در کوتاهترین زمان و بااقتدار، جواب تحریم جدید یانکیها را پاسخ داده و موضع درخور شأنی گرفتند.
نامه روحانی در حالی برای وزیر دفاع نوشتهشده است که وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه 7 دی (28 دسامبر) اعلام کرد قصد دارد چند فرد و شرکت ایرانی مرتبط با برنامه موشکی را تحریم کند.
این اقدام به بهانه پاسخ به آزمایش موشک بالستیک عماد توسط ایران صورت میگیرد. بنابراین گزارش، این تحریمها هنوز اعمال نشدهاند، اما دولت باراک اوباما تصمیم خود برای این کار را به نمایندگان کنگره اعلام کرده است[1]
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامهای به روحانی تاکید کرد: تجربه تاریخی ملت ایران نشان داده است که باید سیلی را با سیلی جواب داد، در غیر این صورت دوباره تاریخ ننگین دوره قاجار و پهلوی در کشور ما تکرار خواهد شد.
به گزارش مشرق، سرلشگر پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامهای خطاب به رئیس جمهور ضمن قدردانی از وی برای توجه به گسترش و تقویت توان موشکی تاکید کرد: تجربه تاریخی ملت ایران نشان داده است که باید سیلی را با سیلی جواب داد، در غیر این صورت دوباره تاریخ ننگین دوره قاجار و پهلوی در کشور ما تکرار خواهد شد. تنها راه حضور مقتدرانه ما در روابط بینالمللی مسیری است که حضرت امام (ره) در سیاست خارجی بنیان گذاشت و رهبر معظم انقلاب آن را پاسداری و با قوت ادامه دادند.
در ابتدای این نامه خطاب به روحانی آمده است: از توجه جنابعالی به گسترش و تقویت توان موشکی نیروهای مسلح که در سیاستهای کلی برنامه ششم دیدهشده است و در پاسخ به تحریمها و تحرکات جدید امریکا صورت گرفت، از سوی خود و پیشکسوتان دفاع مقدس تشکر میکنم.
در فتنه 88 افرادی دستگیر شدند و اعتراف کردند تنها برای ناامن کردن یکی از چهارراهها در تهران در کنار سازمان حج و زیارت در خیابان آزادی، هفتهای ۲۵۰ میلیون تومان دریافت میکردند.
به گزارش مشرق، حجت الاسلام و المسلمین حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات، در همایش سیاسی با حضور فرماندهان و کارکنان قرارگاه سازندگی نوح(ع) در سالن همایشهای ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد؛ با اشاره به فتنههای متعدد برای پیامبران در مسیر هدایت مردم گفت: وجود فتنههای متعدد برای استحکام و بالندگی نظامهای اسلامی در طول تاریخ از سنن الهی است؛ تا این نظامها در مسیر هدایت امت به ساخت و استحکام لازم دست پیدا کنند.
وی با یادآوری سخنان مقام معظم رهبری در ۱۴ خرداد امسال، آن را نقطه عطفی در معرفی پروژه نفوذ دشمن قلمداد و تاکید کرد: استکبار جهانی سرمایهگذاری عظیمی برای به انحراف کشیدن گفتمان امام(ره) ایجاد کرده است؛ به طوری که در تمام این سالها بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد تلاش نافرجام دشمن برای به هم ریختن ساختار معماری انقلاب اسلامی بودهایم که بحمدالله با هوشیاری نیروهای مومن و انقلابی شکست خورده است.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: بدون توجه به تهدیدها توان موشکی خود را افزایش میدهیم.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: امام راحل (ره) با نگاه ژرف خود در فلب سیاستهای سلطهطلبان نفوذ کرد و آن را به لرزه درآورد و مقام معظم رهبری نیز با آرامش و صبر ملت را از دریای خروشان فتنه عبور دادند.
جانشین فرمانده کل سپاه ادامه داد: در رهبری جمهوری اسلامی جلوهای از نبوت و نمادهای درخشانی از حکومت علوی وجود دارد؛ او رهبری بزرگ است که توانست تمرکز قوای نظامی دنیا را از ملت ایران دور کند و جبهه وسیعی را علیه کسانی که میخواستند بر امت اسلامی حاکم شوند به وجود آورد و با نفوذ در تمام تاکتیکهای دشمنان آنها را خنثی کرد.
وی درباره حماسه 9 دی اظهار داشت: امروز در ایام تجلیل و تکریم از یک ملت بزرگ به نام ملت ایران هستیم چون حماسهای بزرگ آفریدند؛ واقعهای که ملت ایران توانست در یک روز تمام سیاستهای دنیا را در هم بشکند. 9 دی اوج شکوه ملت و بیداری و هوشیاری و عمل تمام کننده ملت ایران و تجلی روح عاشورا در این ملت بود.
عملیات شهادتطلبانه در تل آویو دوازده کشته و زخمی برجای گذاشت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الاقصی، در یک عملیات شهادتطلبانه در تل آویو، دو صهیونیست به هلاکت رسیدند و ده نفر دیگر زخمی شدند که حال سه نفر از آنها وخیم است.
رسانههای صهیونیستی اعلام کردند عامل این عملیات موفق به فرار شده است.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم